Οι ΑΝΕΜΟS στα δύο χρόνια που “πνέουν” στην ελληνική δισκογραφία κατάφεραν πολλά.Με το πρώτο ομώνυμο cd τους κέρδισαν τη συνεργασία της Putumayo World Music και έτσι συμμετέχουν σήμερα σε διεθνή compilations.
Με το δεύτερο cd τους Θύματα Ειρήνης κέρδισαν τον ενθουσιασμό του κοινού με το πολύ-ακουσμένο Του Έρωτα και της Φωτιάς.
Με το cd single Φύγαμε ανανέωσαν το ενδιαφέρον του κοινού και επισφράγισαν τη γνώμη ότι πρόκειται για ένα από τα ανερχόμενα συγκροτήματα της χώρας αφού βρέθηκαν στις υψηλές θέσεις των ραδιοφωνικών play lists όλης της χώρας.
Ας δούμε λοιπόν τι μας απάντησε ο Κώστας Χατζόπουλος και η Κατερίνα Νιτσοπούλου σε κάποιες ερωτήσεις που τους υποβάλαμε…

Καταρχάς θα ήθελα να μου αναφέρεις ποιοι αποτελούν τον πυρήνα των Άνεμος και το κατά πόσο χρειάζεστε και συνεργάζεστε με session μουσικούς….
Ο πυρήνας των ANEMOS είναι ο Κώστας Χατζόπουλος ( μουσική ) και η Κατερίνα Νιτσοπούλου ( στίχοι - τραγούδι ). Στις ηχογραφήσεις των δίσκων μας συνεργαζόμαστε με πολύ καλούς μουσικούς και φίλους.
Επίσης στα lives μας συνεργαζόμαστε συνήθως με άλλους 4 μουσικούς session . Το σχήμα μας έχει drums, μπάσο, κιθάρες που παίζει ο Κώστας, synth και βιολί.

Από ότι διάβασα έχετε καταφέρει να ακουστεί η μουσική σας έξω από τα στενά σύνορα της χώρας μας μέσω Putumayo World Music….χάρη στην οποία συμμετετε σε διεθνείς συλλογες. Πως προέκυψε αυτή η συνεργασία και κατά πόσο είναι εφικτή η εκτός των συνόρων αναγνώριση ενός ελληνόφωνου σχήματος…Είναι μέσα στις προσδοκίες σας κάτι τέτοιο?
Προέκυψε το 1998 όταν η υπεύθυνη παραγωγός της Putumayo World Music ανακάλυψε το πρώτο μας ομώνυμο cd στην περιοδεία της στην Μεσόγειο. Είχε έρθει ειδικά στην Ελλάδα για να συλλέξει υλικό.
Τελικά το τραγούδι μας “ Μοιάζεις με φωτιά ” συμπεριλήφθηκε στο cd “ Mediterranean Odyssey ”μαζί με άλλα 11 από τις χώρες της λεκάνης της Μεσογείου.
Η εκτός συνόρων αναγνώριση ενός ελληνόφωνου σχήματος είναι πλέον κάτι το αναμενόμενο.
Αυτό το καταλαβαίνουμε από τα e-mail που λαμβάνουμε από ξένους ακροατές που μας ανακάλυψαν μέσα από το cd της Putumayo και ζητούν να ακούσουν και την υπόλοιπη μας δουλειά.
Μέσα στα σχέδια μας είναι να κάνουμε συναυλίες και στο εξωτερικό και να επικοινωνήσουμε την αισθητική μας.

Οι επιτυχίες των Άνεμος και γενικότερα η αναγνώριση σε μικρότερο η μεγαλύτερο βαθμό ήρθε μέσω της τηλεόρασης…Περιμένατε κάτι τέτοιο και πως μπήκατε στον χώρο των soundtrack ελληνικών σειρών?
Μπήκαμε στο χώρο της τηλεόρασης μετά από την πρόταση να γράψουμε τη μουσική για τη σειρά
“ Θύματα Ειρήνης ” από το ομώνυμο βιβλίο του Βασίλη Βασιλικού σε σκηνοθεσία Γιάννη Διαμαντόπουλου για το Mega.
Η μουσική επένδυση της εικόνας είναι ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον πεδίο για μας. Είναι και μεγάλο σχολείο όσον αφορά την αμεσότητα και την μεταβίβαση του μηνύματος και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που η προσπάθεια μας μάς έφερε κοντά σε περισσότερο κόσμο.

Πιστεύετε η φοβάστε μήπως οι ακροατές σας ταυτίσουν μόνο με την εικόνα αδυνατώντας να αγκαλιάσουν τόσο εύκολα ένα ολοκληρωμένο ηχητικό αποτέλεσμα από το συγκρότημα σας?Νιωσατε ποτέ κάτι τέτοιο η δεν υπήρξε ποτέ κάποιος τέτοιος κίνδυνος….
Τέτοιος κίνδυνος πραγματικά δεν υπάρχει γιατί το δυνατό μας σημείο είναι τα lives.Όσοι έχουν έρθει στις συναυλίες μας έχουν καταλάβει τι είναι αυτό που κάνουμε. Και από στόμα σε στόμα το μήνυμα μεταδίδεται.

Και οι δυο σας είστε καλλιτέχνες που στο παρελθόν είχαν ποίκιλλες συνεργασίες με καλλιτέχνες γνωστούς από διαφορετικούς χωρους. Πως επήλθε η συνεργασία και τι αποκομίσατε από τις προηγούμενες συνεργασίες σας?
Η γνωριμία και ταυτόχρονη συνεργασία μας έγινε περίπου πριν δέκα χρόνια.Ήταν κάτι που ήρθε πολύ φυσικά και συνεχίζεται χωρίς προσπάθεια.
Όσο για τις συνεργασίες με άλλους καλλιτέχνες μας δίνουν πάντα την ευχαρίστηση της συνεύρεσης και της μουσικής επικοινωνίας.

Σχετικά με την νέα σας κυκλοφορία τι θα θέλατε να πείτε…πoιες οι αλλαγές σε σχέση με το πρώτο lp.Είστε ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα και ποια η αντίδραση του κόσμου?
Οι αλλαγές που μας συμβαίνουν δεν μπορούν παρά να απεικονίζονται και μουσικά.Αυτό που μπορούμε να πούμε είναι πως από το πρώτο μας lp μέχρι σήμερα έχουμε δουλέψει περισσότερο τη δομή των τραγουδιών και την απεύθυνση τους. Επίσης είμαστε στη φάση να ενσωματώσουμε περισσότερα ρυθμικά στοιχεία και ambient ήχους.
Η αντίδραση του κόσμου είναι πολύ θετική και εμείς εξίσου ικανοποιημένοι.

Ποιες οι προσδοκίες και τα σχέδια για το μέλλον των Άνεμος?
Περισσότερα καλά τραγούδια και συνεχόμενα lives σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Αυτά νομίζω ότι είναι τα σχέδια μα ς για τους μήνες που θα έρθουν.

Πόσο εύκολο είναι να σας δει κάποιος ζωντανα?Καποια μεγάλη συναυλία που ετοιμάζετε?Είναι σίγουρα αρκετά εύκολο... Tην Παρασκευή 27 Απρίλη βρεθήκαμε στο café Asante στο Παγκράτι. Αυτή την Παρασκευή 4 Μαρτίου θα είμαστε στο Μικρό Μουσικό Θέατρο ενώ 11/5 ξανά στο café asante.
Γενικά για τις εμφανίσεις μας μπορείτε να ενημερώνεστε από το site μας ( www.anemosmusic.gr )

Ευχαριστούμε για την συνέντευξη…

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured