Κάθε είδος μουσικής έχει κάποια group-πρωτοπόρους, κάποια συγκροτήματα που δημιούργησαν ή βοήθησαν να δημιουργηθεί μια σκηνή. Στο χώρο του metalcore ένα από τα πιο επιδραστικά συγκροτήματα είναι οι EARTH CRISIS. Μουσική γεμάτη ενέργεια, στίχοι πιο καυστικοί από οξύ και υπέρμαχοι του νegan-straight edge τρόπου ζωής είναι τα χαρακτηριστικά τους, και το καινούργιο τους CD “Slither” έρχεται να δυναμώσει ακόμα περισσότερο το status τους στο χώρο της σκληρής μουσικής. Ο Scott Crouse, κιθαρίστας του group έχει περισσότερα.

<>Γεια σου Scott. Ύστερα από πολλά χρόνια στη Victory πήγατε στη Roadrunner για ένα CD και τώρα είστε ξανά στη Victory. Τι έγινε και ξαναγυρίσατε; Είχατε πει ότι η αλλαγή εταιρίας ήταν ένα βήμα μπροστά για σας, το να ξαναγυρίσετε στη Victory δεν είναι ένα βήμα πίσω;

<>Γεια σου και σένα και ευχαριστούμε για την συνέντευξη. Με την Roadrunner απλά δεν τα βρήκαμε, δεν τους κρατάμε καμιά κακία. Το να επιστρέψουμε στη Victory δεν είναι ενα βήμα πίσω, μπορεί να πει κανείς ότι είναι ενα ακόμα βήμα μπροστά για μας. Είμαστε σε μια εταιρία που μας ξέρει και ξέρουμε ότι θα μας στηρίξουν και θα κάνουν ότι μπορούν για μας.

<>Το νέο σας CD κυκλοφορεί στις 20/6. Πες μας μερικές λεπτομέρειες.

<>Το CD λέγεται “Slither” και μακράν ό,τι καλύτερο έχουμε κάνει ως τώρα. Είμαστε πολύ περήφανοι για το CD, καταφέρνει να “παντρέψει” τον παλιό ήχο των EARTH CRISIS με καινούργιους ήχους, και νομίζουμε ότι έχει ένα πολύ προσωπικό και πρότυπο-στυλ.

<>Θα υπάρχουν special guests αυτή τη φορά; (σ.σ. Ο Robb Flynn των MACHINE HEAD συμμετείχε στο “Breed The Killers”)

<>Όχι, αυτή τη φορά δεν θα συμμετέχει κανείς...

<>Πως μπορείς να χαρακτηρίσεις την μουσική σας; Παίζετε hardcore, metal ή ακροβατείτε ανάμεσα στις δύο σκηνές;

<>Δεν μας αρέσει να βάζουμε ταμπέλες στη μουσική μας. Μας έχουν αποκαλέσει metal, hardcore, new-school hardcore, metalcore. Εμείς παίζουμε aggressive μουσική, και γι`αυτό θέλουμε να μας ξέρει ο κόσμος. Μπορούν να μας αποκαλούν όπως θέλουν.

<>Πως μπορείς να ορίσεις τον όρο hardcore; Τι σημαίνει για σένα;

<>Το hardcore είναι ένα επιθετικό είδος μουσικής, και προυποθέτει την ύπαρξη ανοιχτού μυαλού. Το να πηγαινείς σε μια hardcore συναυλία είναι μια θετική εμπειρία που σκοπεύει να ενώσει τον κόσμο. Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια έχουν αλλάξει τα πράγματα και η σκηνή είναι γεμάτη αρνητικότητα και ψέμματα.

<>Οι όροι - και οι αντίστιχοι τρόποι ζωής - straight edge & veganism δεν είναι πολυ γνωστοί. Βοήθησε μας λίγο.

<>Straight edge σημαίνει αποχή από όλες τις εξαρτήσεις -τσιγάρο, αλκοόλ, ναρκωτικά - ενώ veganism είναι η μη κατανάλωση ζώων και των προϊόντων τους...

<>Πόσο δύσκολο είναι να ακολουθείτε αυτόν τον τρόπο ζωής όταν η πλειοψηφία του κόσμου κάνει ακριβώς το αντίθετο; Ποιά ειναι τα αισθήματα σας απέναντι σ`αυτούς τους ανθρώπους;

<>Είμαστε όλοι vegans αρκετά χρόνια, οπότε δεν έχουμε κανένα πρόβλημα, είναι ένα κομμάτι της ζωής μας. Δεν μισούμε ούτε υποτιμούμε όποιους δεν συμφωνούν με τις απόψεις μας σχετικά με τα ναρκωτικά ή τη βίαια μεταχείριση των ζώων, είναι πρόβλημα τους.

<>Υπάρχει μια ανησυχία γύρω από τον Διεθνές Οργανισμό Εμπορίου και ότι αυτός πρεσβεύει. Αρκετοί εκφράζουν την αντίθεση τους με πράξεις που πολύ συχνά οδηγούν σε συγκρούσεις. Είναι η βία ο κατάλληλος τρόπος αντίδρασης; Τι πιστεύεις για τον ΔΟΕ;

<>Η βία πρέπει να είναι πάντα το τελευταίο μέσο για την επίλυση κάποιου προβλήματος, και πιστεύω ότι οι βίαιες διαδηλώσεις έχουν πάντα αρνητικό αποτέλεσμα. Πάντως και εγώ ανησυχώ αρκετά για τον ΔΟΕ, νομίζω ότι είναι το υπόβαθρο για μια παγκόσμια κυβέρνηση.

<>Πιστεύεις στον Θεό; Πως αισθάνεσαι απέναντι στην οργανωμένη θρησκεία;

<>Προσωπικά πιστεύω στον Θεό. Δεν ανήκω σε μια συγκεκριμένη θρησκεία, αλλά σίγουρα πιστεύω στον Θεό.

<>Τι απέγιναν οι PATH OF RESISTANCE, τo side project σας;

<>Οι PATH OF RESISTANCE έκλεισαν τον κύκλο τους, δεν θα υπάρξουν καινούργιες κυκλοφορίες ή live εμφανίσεις. Ήταν καλή φάση αλλά τελείωσε

<>Έπειτα από αρκετά χρόνια καριέρας έχετε καταφέρει πολλά. Υπάρχουν ακόμα ανεκπλήρωτες επιθυμίες;

<>Είμαστε πολύ περήφανοι για όσα έχουμε καταφέρει, μα πάντα θέτουμε και άλλους στόχους. Θέλουμε να κάνουμε πολλές support εμφανίσεις με μεγαλύτερα συγκροτήματα για να αγγίξουμε ένα μεγαλύτερο κοινό και να παίξουμε σε χώρες όπως η Ελλάδα, η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία.

<>Πες μας σε μια πρόταση γιατί πρέπει κάποιος να αγοράσει το “Slither”, και στείλε ένα μύνημα στους έλληνες οπαδούς σας.

<>Ο δίσκος μας είναι ο βαρύτερος που θα κυκλοφορήσει το 2000, γι`αυτό πρέπει να τον αγοράσετε! Ελπίζουμε να έρθουμε στη Ελλάδα σύντομα. Ευχαριστούμε για την συνέντευξη.

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured