Σε λίγες ημέρες συμμετέχετε στο DeathDisco Mini Fest 2019, το οποίο θα φιλοξενήσει 4 μπάντες από την καρδιά της Ευρώπης. Έχετε ξανασυναντηθεί ποτέ επί σκηνής; Πώς σας φαίνεται το line-up;

The Frozen Autumn: Δεν έχουμε ξαναβρεθεί, αλλά θα είναι τέλεια! Το line-up είναι απολύτως συναρπαστικό και πραγματικά θα αρέσει σε διαφορετικά είδη κοινού.

In The Nursery: Εμείς είχαμε τη χαρά να μοιραστούμε τη σκηνή με τους VNV Nation σε πολλές περιστάσεις: στο Σέφιλντ, στο Λονδίνο και σε κάποια φεστιβάλ στη Γερμανία. Τους Whispering Sons τους είδαμε επίσης για πρώτη φορά όταν έπαιζαν μαζί μας στο Black Easter Festival στην Αμβέρσα, το 2016 –και είχαμε εκπλαγεί, πραγματικά. Τους Frozen Autumn θα τους δούμε πρώτη φορά. Ανυπομονούμε.

Whispering Sons: Ναι, έχουμε ξαναπαίξει με τους In Τhe Nursery στο προαναφερθέν φεστιβάλ στο Βέλγιο, όπου μάλιστα γνωρίσαμε τον Klive και τον αδερφό του. Ο Klive μάς ακολουθεί από τότε, κάτι το οποίο εκτιμούμε πολύ! Θα ξαναπαίξουμε μαζί του τον Μάρτιο, στο Σέφιλντ, με ένα από τα άλλα projects του. Ανυπομονούμε πολύ. Όσο για τις υπόλοιπες μπάντες, τις έχουμε ακούσει, μα δεν έχουμε ξαναπαίξει μαζί. Το line-up είναι πολύ ενδιαφέρον. Φαίνεται ότι όλοι παίζουμε από ένα διαφορετικό υποείδος στο ευρύτερο πεδίο της «σκοτεινής» μουσικής. Κι αυτό είναι ωραίο.

VNV Nation: Πραγματικά μου αρέσει που το φεστιβάλ προσφέρει μια τόσο υπέροχη ποικιλία εναλλακτικής μουσικής. Διαφορετικά στυλ, αλλά όλα συνδεδεμένα κατά κάποιον τρόπο. Μακάρι περισσότερα φεστιβάλ να το έκαναν αυτό. Τους In The Nursery τους ξέρω πολύ καλά. Μου αρέσει η μουσική τους εδώ και χρόνια και έχουμε συναντηθεί πολλές φορές. Πραγματικά ανυπομονώ να τους δω. Αυτή θα είναι ωστόσο η πρώτη φορά που θα γνωρίσουμε τους Whispering Sons και τους Frozen Autumn και θα παίξουμε μαζί τους. Ανυπομονώ.

57nVnv_2.jpg

Ποιος θα λέγατε ότι είναι ο κοινός σας παρονομαστής; Ποια εμπειρία προσδοκάτε να ζήσετε και να δημιουργήσετε για το αθηναϊκό κοινό;

The Frozen Autumn: Προφανώς κάθε μπάντα αντιπροσωπεύει τη διαφορετική όψη μιας κοινής μουσικής σκηνής. Όσο για την ατμόσφαιρα που θέλουμε να δημιουργήσουμε, έχουμε παίξει τόσες φορές στην Αθήνα τα τελευταία 17 χρόνια, ώστε –σε εμάς, τουλάχιστον– φαίνεται σχεδόν σαν να επιστρέφουμε για να επισκεφθούμε ένα κοινό αγαπημένων, παλιών φίλων. Επομένως η ατμόσφαιρα θα είναι εορταστική, υποθέτουμε!

In The Nursery: Είναι δύσκολο να δώσουμε ένα θέμα κοινό για όλες τις μπάντες. Στο DeathDisco Mini Fest είμαστε σίγουροι ότι κάθε μία θα δώσει μια διαφορετική οπτική για να γιορτάσει την ποικιλομορφία της ηλεκτρονικής, dark wave και post-punk εναλλακτικής σκηνής.

Whispering Sons: Όλοι παίζουμε όχι-και-τόσο-χαρούμενη μουσική, η οποία στόχο έχει το συναίσθημα. Ελπίζουμε να δώσουμε ένα σόου με πολλή ενέργεια, αλλά και ένταση, και να μπορέσουμε να προσεγγίσουμε ακόμα περισσότερο κόσμο με τη μουσική μας.

VNV Nation: Νομίζω ότι ο συνδετικός κρίκος θα είναι ορατός στον κόσμο –και μάλιστα αυτός θα τον αποφασίσει. Όλοι οι καλλιτέχνες είναι διαφορετικές γεύσεις εκείνου που κάποτε ήταν (και ακόμα είναι) η αβαν γκαρντ μιας πιο συναισθηματικής, σκοτεινής και κάπως ποιητικής πλευράς της εναλλακτικής μουσικής. Εμείς φέρουμε την υπογραφή της ενέργειας και του συναισθήματος που πολλοί ακόλουθοί μας στην Ελλάδα έχουν ξαναδεί στο παρελθόν. Δίνουμε τα πάντα και προσπαθούμε να χτίσουμε μια σύνδεση με το κοινό, η οποία θα επιστρέφει σε εμάς. Έχουμε ετοιμάσει ένα set με κομμάτια από τον τελευταίο μας δίσκο Noire και πολλά από προηγούμενες κυκλοφορίες μας. 

57nVnv_3.jpg

Έχετε παρακολουθήσει καθόλου την ελληνική ηλεκτρονική/dark wave/post-punk σκηνή; Πώς θα σχολιάζατε τη δραστηριότητά της; Και ποια είναι η αίσθηση που εισπράττετε εσείς, ως μπάντα;

The Frozen Autumn: Έχει αποκτήσει μεγαλύτερη απήχηση τα τελευταία χρόνια, υποθέτουμε. Για εμάς, ωστόσο, ήταν πάντα ευχάριστο το vibe που εισπράτταμε, ακόμα και πριν.

In The Nursery: Δυστυχώς δεν ενημερωνόμαστε για το τι συμβαίνει μουσικά στην ελληνική σκηνή, αλλά ελπίζουμε να αλλάξει αυτό κατά τη διάρκεια της παρούσας επίσκεψής μας.

Whispering Sons: Δεν ξέρουμε πολλά για την ελληνική σκηνή αυτή καθ’ εαυτή. Γνωρίζουμε τη Fabrika Records και τις μπάντες που βρίσκονται εκεί, αλλά μέχρι εκεί. Έχουμε πάντως ξαναπαίξει στην Αθήνα (στη Death Disco) και ήταν καταπληκτική εμπειρία. Οι άνθρωποι ήταν πολύ ανοιχτοί και φιλικοί απέναντί μας, φαίνεται λοιπόν ότι έχουν δημιουργήσει μια στενή και στιβαρή σκηνή.

VNV Nation: Όχι όσο θα ήθελα. Αυτό που μπορεί να μην αναγνωρίζει όμως πολύς κόσμος είναι η εξέλιξη των τολμηρών κατασκευαστών εξοπλισμού ηλεκτρονικής μουσικής στην Ελλάδα. Ως φανατικός χρήστης του συνθεσάιζερ, ερωτεύτηκα τις δημιουργίες των Dreadbox και Hypersynth. Ελπίζω αυτό να εμπνεύσει ακόμη περισσότερους Έλληνες δημιουργούς, για να δουν ότι η δουλειά τους μπορεί να γνωρίσει επιτυχία στην παγκόσμια σκηνή.

57nVnv_4.jpg

Εάν έπρεπε να ονομάσετε ένα επίτευγμα το οποίο θα έπρεπε να είχε καταφέρει η ανθρωπότητα μέχρι το 2019, αλλά παραδόξως δεν το έχει κάνει, ποιο θα ήταν αυτό;

The Frozen Autumn: Το ταξίδι στον χρόνο, ίσως;!

In The Nursery: Να μάθει από τα λάθη της ιστορίας.

Whispering Sons: Την παγκόσμια αναγνώριση του κινδύνου της κλιματικής αλλαγής. Οι πολιτικοί απλά συνεχίζουν να την αγνοούν. Τον Ιανουάριο, 70.000 άνθρωποι διαδήλωσαν στους δρόμους των Βρυξελλών ώστε να γίνει ευρύτερα γνωστό το ζήτημα, ωστόσο οι πολιτικοί παραμένουν κουφοί. Είναι πραγματικά στενάχωρο να το βλέπεις να συμβαίνει.

VNV Nation: Αναγνώριση του εαυτού μας ως είδους και της σύνδεσής μας με τα πάντα γύρω μας, περισσότερη ενσυνειδητότητα και πολύ περισσότερη επικοινωνία. Ζούμε τους μετασεισμούς ενός βαριού κοινωνικού τραύματος. 20 χρόνια πριν ξεκίνησαν να συνδέονται οι πρώτοι χρήστες στο ίντερνετ, και οι περισσότεροι τα 12 με 15 τελευταία. Κάποιοι το χειρίστηκαν καλά, κάποιοι όχι. Για κάποιους είναι εργαλείο, για άλλους κάτι χειρότερο. Το Διαδίκτυο έχει απελευθερώσει και υποδουλώσει εξίσου –έχει διαιρέσει, αλλά και έχει ενώσει. Δεν νομίζω ότι οι περισσότεροι καταλαβαίνουν πόσο γρήγορα και βαθιά έχει αλλάξει ο κόσμος. Είναι η αρχής μιας τεράστιας κοινωνικής εξέλιξης, η οποία είναι επίπονη και κυοφορεί πολλά ρίσκα. Πάντοτε ελπίζω ότι μέσα από το χάος μπορεί να έρθει μια θετική αλλαγή. Θα δούμε.  

{youtube}SF5mf4LV7Jw{/youtube}

 

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured