Αλέξανδρος Σαλαμές

Τον φωνάζουν «Η φωνή» και όχι τυχαία. Ο Βραζιλιάνος performer διαθέτει χαρίσματα που τον κάνουν μοναδικό. Καταρχήν, η φωνή του: τέσσερις οκτάβες διαθέτουν ελάχιστοι άνθρωποι ανά την υφήλιο και ακόμη λιγότεροι τις χρησιμοποιούν σε τόσο μεγάλο εύρος. Ο  Edson Cordeiro παντρεύει την όπερα με τα σύγχρονα ρεύματα της μουσικής και όλα αυτά στο πακέτο ενός σταρ. Το αθηναϊκό κοινό θα έχει την ευκαιρία να τον απολαύσει από την Παρασκευή 15 μέχρι και την Πέμπτη 21 Απριλίου, στο Half Note…

Πότε αλλά και με ποιο τρόπο συνειδητοποιήσατε ότι η φωνή σας διαθέτει τέσσερις οκτάβες;

Το υποψιάστηκα την περίοδο που τραγουδούσα σε μία εκκλησιαστική χορωδία, καθώς είχα την ευχέρεια να τραγουδάω σε όλες τις κλίμακες, εκτός του μπάσου. Παρόλα αυτά και τότε ακόμα δεν είχα συνειδητοποιήσει τι μου συνέβαινε. Όταν τελικά το έμαθα… έγκυρα και επίσημα, άρχισα να πηδάω από τη χαρά μου και να φωνάζω σαν τρελός! (γέλια)

Μιας και αναφέρατε για την εκκλησιαστική χορωδία, δεν μπορώ να μην σας ρωτήσω αν είστε θρήσκος…

Δόξα τω Θεώ, είμαι άθεος…

Πιο πολύ νιώθετε σοπράνο, pop, jazz ή rock τραγουδιστής;

Μπορεί και τίποτα από όλα αυτά… Είμαι ένας αυθεντικός διασκεδαστής ή τουλάχιστον προσπαθώ! Όπως καταλαβαίνετε, μπορεί να είμαι οτιδήποτε χρειαστεί ανά πάσα στιγμή. Πριν ασχοληθώ επαγγελματικά με το τραγούδι ήμουν ηθοποιός οπότε αυτός είναι ένας ακόμη λόγος να αναζητώ ευκαιρίες για να εκφράζομαι καλλιτεχνικά με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους.

Αληθεύει ότι έχετε εισπράξει φθόνο από μεγάλες ντίβες της όπερας;

Πέρα από τις σχετικές φήμες, δεν έχω εισπράξει κατά πρόσωπο κάτι τέτοιο. Αν ρωτάτε εμένα, όλες τις ντίβες τις λατρεύω. Από εκεί και πέρα μία πραγματικά ντίβα δεν ζηλεύει ποτέ κάποιον… Απλά τον σκοτώνει! (γέλια)

Σε προηγούμενη συνέντευξη σας δηλώσατε ότι θεωρείτε φυσικό να είστε σταρ, το δύσκολο είναι να είστε ανώνυμος. Η λέξη «αποτυχία» δεν υπάρχει στο λεξιλόγιο σας;

Μέχρι στιγμής είμαι σταρ στη δική μου χώρα, τη Βραζιλία. Από εκεί και πέρα ποιος ξέρει… Πάντως σε μία υπέροχη χώρα όπως η Ελλάδα και σε μία μαγική πόλη όπως η Αθήνα, μπορώ να διαβεβαιώσω ότι θα βάλω τα δυνατά μου. Και ίσως μετά από μερικές συναυλίες να είμαι διάσημος και στην Ελλάδα!

Τι πρόκειται αλήθεια να παρουσιάσετε στην παράστασή σας στην Αθήνα; 

Μία σειρά από τραγούδια τα οποία «μάζεψα» με αγάπη και θα τα παρουσιάσω παρέα με δύο από τους καλύτερους κιθαρίστες που έχω συναντήσει στη ζωή μου, τον Charlson Ximenes και τον Eudinho Soares. Πρόκειται να είναι μία παράσταση με έναν και μοναδικό στόχο: να ικανοποιήσω το κοινό και να περάσουμε όλοι εντός και εκτός σκηνής μία υπέροχη βραδιά.

Αποτελεί η Βραζιλία τόπο έμπνευσης για εσάς;

Φυσικά… Ειδικά το σπίτι της μητέρας μου (τώρα που το αναφέρω μου λείπει). Οποτε γυρνάω πίσω στην πατρίδα μου και μοιράζομαι χρόνο με την υπέροχη οικογένειά μου, γυρίζοντας νιώθω γεμάτος ενέργεια και καινούργιες ιδέες.

Ποια είναι τα μελλοντικά σας  σχέδια;

Εχω πολλά και διαφορετικά projects τα οποία τρέχουν αυτή τη στιγμή. Καταρχήν θα κάνουμε μία κοινή παράσταση με μία εξαιρετικά ταλαντούχα γερμανική μπάντα, τους Klazz Brothers. Επίσης έχω ένα project το οποίο ονομάζεται Disco Lounge, όπου τραγουδώ disco με jazz απόχρωση.

Εν τέλει, αν ο Edson Cordeiro δεν ήταν τραγουδιστής, τι άλλο θα μπορούσε να είναι;

Θα ήταν ένας αιωνίως απογοητευμένος άνθρωπος! (γέλια) Εκτός από το να τραγουδώ μου αρέσει και να διδάσκω τραγούδι. Οπότε μάλλον θα ήμουν ένας πολύ καλός δάσκαλος. Ποιος ξέρει;
 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured