Οι Βρετανοί heavy rockers έχουν πάντα μεγαλύτερο ενδιαφέρον από τους αντίστοιχους Αμερικάνους. Ειδικότερα μετά το NWOBHM, όταν η λογική της όποιας βαριάς μπάντας από τη Βρετανία (Cathedral, Bolt Thrower) είχε πάντα μία πατίνα από μερικά κιβώτια διαβασμένων βιβλίων παραπάνω σε σχέση με το τι έχει διαβάσει (εκτός από Stephen King…) ο ομόσταυλος Αμερικανός heavy rocker. Οι Orange Goblin επισκέπτονται τη χώρα μας το Σάββατο στις 16 του τρέχοντος για μια συναυλία στο An. Eίναι μία ιδιαίτερη περίπτωση, καθώς στα κιβώτια βιβλίων προσθέτουν και πάμπολλα κιβώτια αλκοόλ, κάνοντας έτσι το θρασύ stoner που εκπέμπουν μία saga αρειμάνιου ρέμπελου. Εκπρόσωπος της μπάντας στην προκειμένη ο μπασίστας Martyn Millard, ο οποίος απαντά γραπτώς στις ερωτήσεις που ιντερνετικώς του τέθηκαν…

Πόσο επηρεάζει η πολιτική κατάσταση μία μπάντα στη Μεγάλη Βρετανία και ειδικότερα τους Orange Goblin;

Δεν νομίζω ότι η πολιτική στη Μεγάλη Βρετανία επηρεάζει μπάντες σαν κι εμάς. Είμαστε ένα συγκρότημα γύρω από τον άξονα του να περνάς καλά και προσπαθούμε να το μεταδώσουμε και στο κοινό αυτό. Δεν υπάρχουν πολιτικές αναφορές στους στίχους μας. Όμως άλλες μπάντες έχουν κάτι ανάλογο οπότε ίσως σε τέτοιες περιπτώσεις όντως η πολιτική κατάσταση να επηρεάζει με κάποιο τρόπο. Το τι γίνεται στην πολιτική αφορά πάντως και τα τέσσερα μέλη των Orange Goblin, αλλά προσπαθούμε τους προβληματισμούς μας αυτούς να τους ξεχωρίζουμε από τη μουσική μας.

Στο site σας το σήμα συγκεκριμένης εταιρείας ποτού φιγουράρει παντού. Πώς οδηγηθήκατε σε μία τέτοια απόφαση; Πιστεύετε ότι μειώνει τις όποιες αντιδράσεις το γεγονός ότι είστε μια μπάντα όπου οπαδοί και μουσικοί διατηρούν πολύ καλή σχέση με το ποτό;

Έχουμε μια, βάσει συμβολαίου, υποστήριξη από τη Jagermeister, γεγονός που συμβαίνει εδώ κι αρκετό διάστημα τώρα. Πληρώνουν την κατασκευή του merchandise υλικού μας ουσιαστικά, κάτι που μας βοηθάει πάρα πολύ. Είχαμε όντως μια πολύ δυνατή σχέση με το αλκοόλ στο παρελθόν, όλοι στη μπάντα, όμως η Jagermeister είναι απλώς μία εταιρεία που βοηθάει λίγο μπάντες όπως οι Orange Goblin.

Τα κόμιξ αποτελούν ακόμα μια γερή ένεση στα θέματα των τραγουδιών σας, σωστά;

Όχι, δεν θα το έθετα έτσι. Δεν νομίζω ότι είχαν, σε οποιοδήποτε χρονικό σημείο της μπάντας, κάποια επιρροή στη θεματολογία. Ίσως σε μερικά τραγούδια σκόρπια στον χρόνο. Πάντως δεν θα έλεγα ότι τα κόμιξ αποτελούν μεγάλη επιρροή στους Orange Goblin.

Το Our Haunted Kingdom τι απηχεί ως όνομα; Πρόκειται για μία αναφορά στη μελαγχολία των Άγγλων για τη χαμένη αυτοκρατορία ή σχετίζεται περισσότερο με κάποιο μεταφυσικό αστείο;

(σ.σ. η ερώτηση αφορά στο πρώτο όνομα που χρησιμοποίησε η μπάντα την περίοδο 1995-1996, το οποίο δισκογραφικώς απαντάται μόνο στο split single με τους Electric Wizard, το Aquatic Fanatic).


Το όνομα πάρθηκε από ένα ομότιτλο βιβλίο. Ανήκε στους προγόνους μου και το περιεχόμενό του είχε να κάνει με φαντάσματα και με στοιχειωμένα σπίτια στα βρετανικά νησιά. Εκείνη την εποχή το θεωρήσαμε καλό όνομα μιας και γράφαμε μουσική στα μονοπάτια των Anathema και My Dying Bride. Περίπου 18 μήνες αργότερα το μισούσαμε ήδη, γι’ αυτό και το αλλάξαμε!

Ποιο είναι το κυριότερο πράγμα που μαθαίνει κάποιος για τους ανθρώπους όντας μέσα σε μία μπάντα – είτε για τους συνεργάτες του είτε για το κοινό;

Νομίζω ότι μαθαίνει να εμπιστεύεται τους άλλους ανθρώπους μέσα στη μπάντα. Γιατί αν δεν έχεις εμπιστοσύνη στο πώς κάνουν τη δουλειά τους οι υπόλοιποι δημιουργούνται μια σειρά από προβλήματα.

Η Ελλάδα είναι μάλλον ένας φιλόξενος τόπος για τους Orange Goblin και ας ακυρώθηκαν τα περσινά σας σόου εδώ, σωστά; Οι εμφανίσεις σας έχουν αποθεωθεί από κοινό και κριτικούς…

Στα σίγουρα! Φαίνεται πως έχουμε μια καλή σχέση με τους ανθρώπους στην Ελλάδα. Οι προηγούμενες συναυλίες μας ήταν θαυμάσιες γι’ αυτό και ελπίζουμε ότι αυτή στις 16 του Ιανουαρίου θα είναι επίσης καταπληκτική, αν όχι ακόμα καλύτερη!

Ποια είναι τα πιο φρέσκα νέα από το περίεργο όχημα στο οποίο επιβαίνει το Πορτοκαλί Γκόμπλιν;

Έχουμε προγραμματίσει ήδη το να μπούμε στο στούντιο για να ηχογραφηθεί νέο υλικό. Από εκεί και πέρα θα ακολουθήσουν μία μεγάλη σειρά από συναυλίες και μικρές περιοδείες.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured