O Mix Master Mike είναι ένας ζωντανός θρύλος στο hip hop. Πολυνίκης DJ και κριτής των παγκοσμίων διαγωνισμών DMC και ITF και παράλληλα ο επίσημος DJ των Beastie Boys, μετράει πάνω από μια εικοσαετία πάνω από τα πικάπ και τους μίκτες. Πρωτοπόρος σε αυτό που λέγεται turntablism έχει συνεργαστεί με πληθώρα καλλιτεχνών όπως ο Ozzy Osbourne ή η Norah Jones ενώ παράλληλα είναι και παραγωγός. Στη μίνι τηλεφωνική συνέντευξή που μας παραχώρησε ήταν φιλικότατος, αστείος και μας αποκάλυψε την αγάπη του για τη φέτα! Παράλληλα, μας έδωσε μια σειρά απαντήσεων για τα επερχόμενα σχέδια του καθώς και την περιοδεία των 5 Elements, που θα τον φέρει κοντά μας, την Κυριακή 23 Νοεμβρίου στο Fuzz, μαζί με την εκλεκτή συντροφιά των DJ Muggs & Rhazel...

Καλησπέρα Mike! Τι κάνεις; Καλωσήρθες στο avopolis… Ανυπομονούμε να σε ξαναδούμε ζωντανά στην Αθήνα.
«Ευχαριστώ φίλε! Ελπίζω να είστε όλοι καλά εκεί. Ανυπομονώ να έρθω ξανά στην Αθήνα και να παίξω ζωντανά. Επίσης θέλω να ξαναδοκιμάσω τις ελληνικές σαλάτες και φυσικά το τυρί φέτα! Εδώ κοντεύει το Halloween και το βράδυ ετοιμάζομαι για ένα πάρτι μασκέ… Θα πάρω και τα πικάπ μαζί να παίξω ίσως».

Ξέρεις τη φέτα;!
Τι να περιμένουμε αλήθεια από την περιοδεία των 5 Elements;
«Η περιοδεία των 5 Element ξεκινάει στις 7 Νοεμβρίου. Θα έχει πλάκα πιστεύω. Αισθάνομαι ενθουσιασμένος που θα έχω πάλι τη δυνατότητα με το σχήμα να παρουσιάσουμε στο κοινό όλα τα στοιχεία της hip hop κουλτούρας και πιστεύω πως θα είναι διδακτική εμπειρία να μας δει κανείς όλους συγκεντρωμένους επί σκηνής».

Χμ… Πέντε στοιχεία; Πιστεύεις υπάρχει το πέμπτο στοιχείο; Ποιά είναι η πεμπτουσία της hip hop κουλτούρας;
«Κοίτα… (εδώ μου κόλλησε ως προς την απάντηση και πήρε σοβαρό ύφος) υπάρχει το graffiti, το breakdancing, το beatbox και το mc-ing αλλά νομίζω ότι το beatbox (σ.σ. η τέχνη της δημιουργίας μουσικής-ήχων με το στόμα) είναι επίσημα ή ανεπίσημα το πέμπτο στοιχείο… Άρα λες το έκτο σωστά; (γέλια!). Δεν νομίζω να υπάρχει έκτο στοιχείο. Εκτός και αν το ανακαλύψανε και δεν πήρα χαμπάρι!».

Θέλεις να μου μιλήσεις για τα επερχόμενα δικά σου σχέδια;
«Φυσικά! Ετοιμάζουμε τον νέο δίσκο των Beastie Boys καθώς και κομμάτια από το επερχόμενό μου σόλο δίσκο (πιθανός τίτλος Bitter Capsule). Πιστεύω πως αμφότερα θα κυκλοφορήσουν μέσα στο 2009. Επίσης σύντομα θα βγούνε κάποια ακουστικά που θα φέρουν την υπογραφή “Mix Master Mike”, καθώς και ένα τίτλος video game αντίστοιχο του “Guitar Hero”, που θα επικεντρώνεται στο DJing και θα ονομάζεται…“DJ Hero”!».

Πολύ ενδιαφέροντα. Αλήθεια τι μουσική ακούς τελευταία; Κάτι που ξεχωρίζεις;
«Να σου πω την αλήθεια, ακούω κλασικά πράγματα… Delfonics, Ottis Reading, κλασικό rock γενικά πολλά βινύλια της Stax. A!! και νομίζω πως μου αρέσει όλο αυτό το dub-step θέμα…».

Mike σε ευχαριστώ! Ελπίζω να σε συναντήσω στην Αθήνα να τα πούμε κι από κοντά. Kαλό Halloween να έχεις…
«Έγινε John! Ευχαριστώ πολύ… Να έρθεις να μου μιλήσεις και εύχομαι να απολαύσετε το set μου καθώς και την scratch routine που θα κάνω κατά τη διάρκεια της ζωντανής εμφάνισης των 5 Elements».

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured