Την πιο ζεστή μέρα του χρόνου μέχρι τώρα, εμείς προσπαθούσαμε να πιάσουμε γραμμή και να συνδεθούμε με τη Γαλλία, για να συνομιλήσουμε με τους Digitalism, όπου βρίσκονταν για live. Η ελληνική τηλεφωνία μας έκανε με τα πολλά τη χάρη. O Jense Moelle ήταν ιδιαίτερα φιλικός και ανυπομονεί να έρθει στην Αθήνα για το live τους στο φετινό Ejekt Festival, στο Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας. To ήμισυ του πιο καυτού μουσικού γερμανικού διδύμου αποκαλύφθηκε στο Avopolis…

Aπό όσο γνωρίζω πέρα από παραγωγοί, είστε και DJs. Tι προτιμάτε; Τα DJ sets ή τις ζωντανές εμφανίσεις;
«Nαι, αυτό είναι αλήθεια. Πέρα από παραγωγοί είμαστε και DJs. Είναι όμως τελείως διαφορετικά πράγματα μεταξύ τους και έτσι τα αντιμετωπίζουμε. Μου αρέσει το DJing και μ’ αρέσει να το κάνω κυρίως σε μαγαζιά που ξέρω πως από κάτω θα είναι και οι φίλοι μου και θα διασκεδάζουν με αυτά που θα παίζω. Αλλά το live είναι διαφορετικό. Είναι μια performance. Έχεις τον εξοπλισμό σου, τα όργανα και τα μικρόφωνα πάνω στη σκηνή και είναι πιο «επίσημα» τα πράγματα. Αυτό προτιμώ. Τη live εμφάνιση».

Γι’ αυτό και τα remixes σας είναι πιο δυνατά από ό,τι σας συνηθίσαμε στο Idealism;
«Μάλλον ναι. Αν σκεφτείς πως τα remixes μας παίζονται κυρίως σε clubs όπου ο κόσμος πάει για να χορέψει, κάπως έτσι πρέπει να είναι τα πράγματα. Και αυτή είναι και η λογική μας. Θέλουμε να τους δώσουμε έναν πιο δυναμικό και ταυτόχρονα χορευτικό ήχο, ώστε να στείλουμε τους πάντες στα dancefloors για χορό».

Ας αλλάξουμε λίγο θέμα. Διάβαζα πως οι άνθρωποι της Kitsune έχουν μεγάλες προσδοκίες από εσάς τους δύο. Αυτό το γεγονός σας αγχώνει;
«Όχι, όχι, όχι.. Δεν μας αγχώνει καθόλου αυτό το γεγονός. Τα παιδιά από την Kitsune είναι πολύ καλοί μας φίλοι και γενικά νιώθω πως εκεί είμαστε μια πολύ μεγάλη οικογένεια. Είναι στο χέρι μας να κάνουμε κάποια πράγματα, μιας και έχουμε πολύ μεγάλη καλλιτεχνική ελευθερία. Δεν μας πιέζουν και δεν μας αγχώνουν. Από την άλλη είναι πολύ κολακευτικό να έχουν προσδοκίες μιας και πιστεύουν πολύ σε εμάς».

Ποιο τραγούδι θα θέλατε να remix-άρετε και δεν σας έχει δοθεί ακόμα η ευκαιρία;
«Αυτή είναι πολύ δύσκολη ερώτηση και σίγουρα δεν θα μπορέσω να σου απαντήσω. Είναι ένα δύσκολο θέμα. Βγαίνει τόση πολύ μουσική καθημερινά και υπάρχουν γενικά άπειρα τραγούδια που προσωπικά θέλω να τους κάνω remix. Αλλά να διαλέξω κάποιο μου είναι πολύ δύσκολο. Αλλάζουν αμέσως οι σκέψεις μου. Αν σου πω κάποιο τώρα, σε πέντε λεπτά θα θέλω να πω κάποιο άλλο (γέλια!)».

ΟΚ! Όπως θες.. Πες μου λίγο, κατά πόσο έχει αλλάξει η ζωή σου με την επιτυχία των Digitalism και πως το αντιμετωπίζεις;
«Η αλήθεια είναι πως δεν έχουν αλλάξει και πολύ τα πράγματα. H μόνη μεγάλη διαφορά είναι τα πολλά ταξίδια για τα διάφορα gigs που κάνουμε σε όλα τα μέρη του κόσμου. Αυτό είναι πολύ συναρπαστικό. Ο κόσμος εξακολουθεί να μην μας αναγνωρίζει στο δρόμο (γέλια!), έχουμε ακόμα τους ίδιους φίλους που κάναμε παρέα, βγαίνουμε έξω στα ίδια μέρη και γενικά δεν βλέπω κάποιες μεγάλες αλλαγές στις ζωές μας πέρα από τα ταξίδια».

Τί τρέχει τελικά με τους Γάλλους και τη σκηνή τους; Δηλαδή βλέπουμε ένα μεγάλο breakthrough με την Ed Banger, την Κitsune, πάντα υπήρχαν οι πρωτοπόροι και επαναστάτες Daft Punk.. Πιστεύεις πως αυτός είναι ο νέος ήχος ή είναι απλά ένα ακόμα trend;
«Είναι όπως το είπες. Οι Daft Punk είναι όντως επαναστάτες. Πιστεύω πως όλο αυτό είναι ένας νέος ήχος βασισμένος βέβαια σε πιο παλιά είδη όπως funk, disco, electro και γενικά είναι το μουσικό outfit του 21ου αιώνα. Οι Daft Punk και οι Chemical Brothers ήταν πρωτοπόροι και οφείλουμε πολλά σε αυτούς. Είναι σπουδαίο που παίζονταν στην TV και στο ραδιόφωνο ή που ο κάθε DJ έπαιζε κομμάτι τους και τους έμαθε ο κόσμος. Χαίρομαι που ξεκίνησε κάτι τέτοιο και αποτελούμε μέρος και συνέχεια του. Είναι ωραίος αυτός ο ήχος, δνε νομίζεις;».

Ναι, μια χαρά είναι! Και περιμένω να δω και εσάς live…
«Ωραία! Πιστεύω πως θα είναι στην Αθήνα και είναι τρομερό που θα εμφανιστούμε εκεί. Ελπίζω να έχει πολύ κόσμο και να περάσουμε ωραία…».

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured