Είχα ακούσει ότι ο Lou Barlow είναι απίστευτα cool στη σκηνή. Μετά την κουβέντα μας κατέληξα ότι γενικά είναι χαλαρός τύπος. Η συνέντευξη έγινε με αφορμή την εμφάνιση των Dinosaur Jr. στην Αθήνα στις 7 Ιουνίου στο Polis Theater, μετά την επανασύνδεση της αρχικής και καλύτερης σύνθεσης της μπάντας. Διακόψαμε έτσι το sound check του Lou και μιλήσαμε μαζί του για το παρόν, το παρελθόν και το μέλλον…

Πού ακριβώς σε βρίσκω Lou;
«Είμαι στην Ελβετία, στη Ζυρίχη και προετοιμαζόμαστε για το αποψινό show. Μάθαμε ότι το αποψινό live είναι sold out, οπότε φαντάζομαι ότι θα έχει πλάκα…».

Πώς σου φαίνεται που δίνετε συναυλίες όλοι μαζί μετά από 20 χρόνια;
«Ωραία είναι! Περνάμε καλά με τον J Mascis και τον Murph. Εντάξει, είμαστε και διαφορετικοί πλέον, έχουμε οικογένειες και παιδιά, δεν είμαστε τόσο ξέγνοιαστοι όσο παλιά. Πάντως πιστεύω ότι θα πάει πολύ καλά…».

Οι αντιδράσεις από τον κόσμο ποιες είναι;
«Α, εξαρτάται από την χώρα και την περίσταση. Στην Γερμανία ο κόσμος χόρευε, τσίριζε και τραγούδαγε σε όλα τα κομμάτια, ήταν πολύ ωραία! Σε άλλες συναυλίες το κοινό στεκόταν ακίνητο και μας κοίταζε».

Σας κοίταζαν αποσβολωμένοι μήπως;
«Μπα, όχι! Δεν νομίζω να μας έχει συμβεί ποτέ αυτό! (γέλια!)».

Παράλληλα εσύ έδωσες κάποιες συναυλίες και με τους Sebadoh. Μπορούσες να προσαρμοστείς στην εναλλαγή στις μπάντες;
«Ναι, δεν είναι κάτι δύσκολο να παίζω παράλληλα και με τις δυο μπάντες. Απαιτείται διαφορετική διάθεση, στα δυο συγκροτήματα παίζουμε διαφορετική μουσική και χρειάζεται διαφορετική προσέγγιση στη μουσική τους. Αλλά δεν δυσκολεύτηκα ιδιαίτερα».

Θα μου απαντούσες σε ποια από τις δυο το χαίρεσαι περισσότερο;
(Το σκέφτεται λίγο) «Μπα, θα προτιμούσα να μην σου απαντήσω! (γέλια!)».

OΚ! Τώρα που παίζετε στα live, σου έχει λείψει η περιοδεία με τους Dinosaur Jr.;
«Για να σου πω την αλήθεια, δεν μου έλειψε. Ξέρεις, παλιότερα όταν ήμασταν νέοι η φάση ήταν λίγο δυσάρεστη, μαλώναμε, δεν μιλάγαμε για καιρό μεταξύ μας κι άλλα τέτοια. Τώρα πάντως είναι πολύ καλύτερα».

Πολύς κόσμος αντιμετωπίζει με δυσπιστία τις επανασυνδέσεις, φοβάται ότι όλα γίνονται για τα λεφτά. Πώς κρίνεις το γεγονός ότι οι Bauhaus το παραδέχτηκαν ανοιχτά όταν κυκλοφόρησαν τον τελευταίο δίσκο τους;
«Α, δεν με ενδιαφέρει αυτό! Εμείς φτιάξαμε τον δίσκο με ηρεμία, μας άρεσαν τα κομμάτια και περάσαμε πολύ καλά. Τώρα αν με ρωτάς για τον J Mascis, πραγματικά δεν ξέρω (γέλια!). Κοίτα, γενικά πιστεύω ότι ο πρώτος λόγος για να παίζεις μουσική είναι η ίδια μουσική. Σίγουρα τα χρήματα παίζουν κάποιον ρόλο, πρέπει κάπως να ζήσουμε κι εμείς, να συντηρήσουμε τις οικογένειές μας. Αλλά για τις δηλώσεις που είπες πριν, πραγματικά δεν με ενδιαφέρουν καθόλου!».

Θα συνεχίσετε με τους Dinosaur Jr. εκτός από τις συναυλίες; Θα ηχογραφήσετε κάποιο νέο δίσκο ίσως;
«Δεν ξέρω! Δεν έχω ιδέα! Προς το παρόν μου αρέσει πολύ αυτό που ζούμε, τις συναυλίες, ο κόσμος, τα ταξίδια. Μου αρκεί αυτό για την ώρα!».

Δεν φαίνεσαι πάντως διατεθειμένος να κάνεις μεγάλες αλλαγές στην καθημερινότητά σου. Θα ερχόσουν για παράδειγμα να μείνεις στην Ευρώπη;
«Όχι! Γιατί να φύγω από το Los Angeles; Έχει ωραίο καιρό εκεί. Αν ήμουν πολύ πλούσιος και δεν είχα οικογενειακές ανάγκες, τότε ναι, θα ερχόμουν σίγουρα να μείνω στην Ευρώπη. Αλλά τώρα έχω και παιδί, οπότε δεν το σκέφτομαι. Για την ώρα η Ευρώπη μου αρέσει μόνο για να παίζουμε στις περιοδείες (γέλια!)».

Για το τέλος, τι περιμένεις από την Ελλάδα. Έρχεστε πρώτη φορά αν δεν κάνω λάθος…
«Ναι, είναι για εμάς η πρώτη φορά στην Ελλάδα. Σίγουρα θα είναι πολύ cool! Περιμένω πάντως να είναι διαφορετική από την Ελβετία (γέλια!). Α, και έρχομαι με ανοιχτό μυαλό και…άδειο στομάχι (πολλά γέλια!)».

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured