Μιλήσαμε με τον Γιώργο Φωτιάδη που κρύβεται πίσω από το project Basement Freaks. Με βάση το dub σκαρώνει μοντέρνους groove ρυθμούς -όσοι κόλλησαν με την καινούρια δουλειά του Blend ας τσεκάρουν κι αυτό εδώ.



Το βιογραφικό σου μιλάει για indie παρελθόν και δισκογραφία στη Lazy Dog. Πες μου για τη διαδρομή σου μέχρι να καταλήξεις να φτιάχνεις funky breaks και να ηχογραφείς με τον Weisberger.
Όλα άρχισαν το 1993 με τους The Shepherds, ένα indie rock γκρουπ που είχα ξεκινήσει με δύο φίλους μου. Δηλώνω πολύ τυχερός που έζησα λίγο πριν το τέλος, τη rock ‘n’ roll Θεσσαλονίκη. Δώσαμε αρκετά live και το 1995 ο Κώστας Πραντσίδης από τη Lazy Dog, μας πρότεινε να κυκλοφορήσουμε ένα free promo 7’’ για το Rollin’ Under fan club. Η μπάντα διαλύθηκε το 1997 και το 2002 άρχισα την παραγωγή ηλεκτρονικής μουσικής. Αφού πέρασα από διάφορα μουσικά είδη κατέληξα το 2005 να ξεκινήσω τους Basement Freaks σε συνεργασία με διάφορους φίλους μουσικούς και να δημιουργήσω το ‘Urban Jungle’. Με τον Weisbarger είχαμε γνωριστεί σε παλαιότερο live των Milo Z στην πόλη, όπου και είχαμε συζητήσει για πιθανή συνεργασία. Τον επόμενο χρόνο, ενώ ηχογραφούσα το album, ήρθε πάλι για live και έτσι δεν χάσαμε την ευκαιρία να δουλέψουμε μαζί το "License to Dream" στο οποίο χάρισε ένα υπέροχο jazzy sax σόλο.

Ποιες στιγμές στην πορεία σου θα χαρακτήριζες σημαντικές ως τώρα;
Ίσως αυτό να είναι λίγο εγωιστικό από μέρους μου, αλλά πιστεύω πως οι πιο σημαντικές στιγμές είναι όταν απολαμβάνω το αποτέλεσμα της εξέλιξης των παραγωγών μου. Ίσως αυτό να είναι και το πιο σημαντικό σημάδι το ότι η μουσική δεν έχει αρχή και τέλος.

Πόσο δύσκολο είναι για έναν μουσικό σαν και σένα που είσαι τόσα χρόνια στην πιάτσα να συνεχίζει να κάνει δίσκους;
Η δυσκολία ως προς το θέμα της αναγνώρισης είναι γνωστή για τους underground μουσικούς της χώρας μας. Αν κάποιος αγαπάει αυτό που κάνει και το πιστεύει, δεν νομίζω ότι πτοείται από το αρνητικό περιβάλλον και γιατί όχι, ίσως να μπορεί να το αντιστρέψει.

Το live πρόγραμμά σου... περιλαμβάνει και Μεξικό. Πες μου τι τρέχει με αυτό και ό,τι άλλο έχεις στα σκαριά.
Το gig στο Μεξικό είναι με τους 9west, ένα dance project που συνεργάζομαι παρέα με τον Βασίλη Τσιπίδη και τον Κώστα Τίκη. Εγώ έχω ενταχθεί σε αυτό το project εδώ και ένα χρόνο και όλα δείχνουν ότι έχει μέλλον όλο αυτό. Δισκογραφικά τώρα, έχουμε κυκλοφορία νέου EP με τίτλο "Nu Hobo On Da Block" στην Timewarp Music που θα κυκλοφορήσει μόνο ψηφιακά, με δύο νέα τραγούδια και τρία remixes από TimeWarp Inc, Quasomodo και Headson Groove. Επίσης κυκλοφορούν και δύο remix στον Chris Joss για λογαριασμό της ESL (label των Thievery Corporation).

(Aναδημοσίευση από το τεύχος 28 του περιοδικού SONIK)

Σχηματίστηκε: 2005
Πόλη: Θεσσαλονίκη
Ύφος: Funk/Breakbeat/Dub/Freestyle
Επιρροές: Bill Laswell, Curtis Mayfield, John Spencer, Fela Kuti, Sonic Youth
On the net: www.myspace.com/basementfreaks

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured