Ένα από τα καλύτερα νέα αποκτήματα της Ninja Tune έρχεται για να καλύψει το κενό που άφησε σε κάποιους από μας, η φετινή μουσική στροφή των Cinematic Orchestra. Αν παρακολουθείτε τις κυκλοφορίες της λονδρέζικης εταιρείας και ειδικά σχήματα όπως οι Scalpel και οι Rainstick Orchestra τότε την Τρίτη (24/07) πρέπει οπωσδήποτε να παρακολουθήσετε τους Loka στο Synch.



Επειδή δεν είναι εύκολο να βρει κανείς πληροφορίες για εσάς, μπορείς να μου πεις τα ‘βασικά’;
Αυτό που μετέπειτα έγινε οι Loka ξεκίνησε το 1998. Ο Karl ήταν σε μια μπάντα με τον πρώτο μας drummer, Eamon Ellams που μας σύστησε με σκοπό να ηχογραφήσουμε κάποιες ιδέες που είχαμε κι οι δύο. Αυτό που μας ένωνε ήταν το αμοιβαίο ενδιαφέρον που είχαμε σε διάφορα μουσικά είδη: Sixties/early seventies jazz, electronica, soundtracks κτλ.

Σας πήρε πολύ καιρό να τελειώσετε το Fire Shepherds. Είσαστε κι εσείς λοιπόν τελειομανείς;
Πολλοί παράγοντες ‘βοήθησαν’ στην καθυστέρηση της ολοκλήρωσης αλλά και της κυκλοφορίας του δίσκου. Η σύνθεση και η ηχογράφηση διήρκησαν περισσότερο από ότι είχαμε υπολογίσει, κυρίως λόγω των υπόλοιπων υποχρεώσεων μας αφού οι Loka ήταν για μας, part-time δουλειά. Μέσα σε όλα αυτά, εγώ αλλά και ο συνεργάτης μου γίναμε και πατεράδες. Α! είμαστε και perfect-maniacs και αυτό δεν είναι κακό.
Μετά υπήρχε καθυστέρηση και από την Ninja Tune γιατί είχαμε κανονίσει να ξεκινήσουμε περιοδεία τον ίδιο καιρό που θα κυκλοφορούσε ο δίσκος, μαζί με μια 20μελή ορχήστρα. Τελευταία στιγμή όμως, λόγω οικονομικών προβλημάτων αναγκαστήκαμε να το ακυρώσουμε.

Μέχρι τώρα ο δίσκος πάει πολύ καλά, έχετε πάρει και καλές κριτικές. Τι σχέδια έχετε από και πέρα;
Είμαστε πολύ χαρούμενοι για το πώς πάνε τα πράγματα μέχρι τώρα. Αυτό τον καιρό ηχογραφούμε τον δεύτερο δίσκο. Να περιμένεις ένα πιο βαρύ και όμορφα σκοτεινό album.

Τι να περιμένουμε από εσάς ζωντανά; Οι δύο σας θα είσαστε;
Θα παίξουμε όλα τα κομμάτια από το ‘Fire Shepherds’ μόνο που μεταμορφώνονται σε κάτι πιο ζόρικο, ζωντανά. Δεν νομίζω ότι οι Loka θα λειτουργούσαν ζωντανά αν ήμασταν μόνο οι δύο μας, οπότε τώρα είμαστε οχταμελής μπάντα. Το line up είναι:

Κιθάρα – Karl Webb
Πλήκτρα, electronics – Mark Kyriacou
Πλήκτρα – Catherine Norman
Μπάδο – Tom Sumnall
Drums – Ged Hawksworth
Κρουστά – James Pagella
Tenor/soprano σαξόφωνο, φλάουτο – Ray Dickarty
Τρομπέτα – Rory Gordziejko

Το όνομα σου είναι προφανώς Ελληνικό, έτσι δεν είναι;
Ναι, ο πατέρας μου είναι Ελληνοκύπριος ενώ η μητέρα μου είναι από την Ιρλανδία. Μη μου ζητήσεις να μιλήσω ελληνικά. Ξέρω μόνο βρισιές.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured