Με αφορμή την επικείμενη εμφάνιση των Rasmus στο Fly Beyond Festival είχαμε μία μικρή τηλεφωνική συνομιλία με τον τραγουδιστή της μπάντας Lauri ο οποίος αν και είχε συνεχόμενες συνεντεύξεις ήταν πολύ ευγενικός και ευδιάθετος.



Καλησπέρα. Σε τι στιγμή σε πετυχαίνω;
Γεια χαρά! Βασικά έχω απανωτές συνεντεύξεις μιας και είμαστε στην Φιλανδία ανάμεσα στις εμφανίσεις μας στα διάφορα φεστιβάλ.

Από όσο ξέρω αυτή την περίοδο κάνετε live ενώ ταυτόχρονα ετοιμάζεται το νέο σας δίσκο.
Ναι, κάνουμε κάποιες επιλεκτικες εμφανίσεις ενώ ετοιμάζουμε και το δίσκο. Γι' αυτό το λόγο άλλωστε δεν είναι και ιδιαίτερα σφιχτό το πρόγραμμα των εμφανίσεων μας. Έχουμε έτοιμα αρκετά τραγούδια αλλά ακόμα δεν ξέρουμε τι κατεύθυνση θα έχουν. Μέχρι στιγμή έχουν μία περίεργη μορφή! Αλλά θα δούμε καλύτερα όταν ξεκινήσουμε τις ηχογραφήσεις.

Δηλαδή θα αλλάξει ο ήχος σας;
Δεν ξέρω να σου πω με σιγουριά. Σκεφτόμαστε να ηχογραφήσουμε το album στις ΗΠΑ αλλά πρέπει να βιαστούμε να επιλέξουμε παραγωγό διότι ακόμα δεν είναι τίποτα σίγουρο.

Σας απασχολεί η επιτυχία στην Αμερική; Είναι κάτι που επιδιώκετε;
Σαφώς και μας ενδιαφέρει! Βέβαια είναι μία τεράστια χώρα, με μεγάλες ανισότητες και είναι πολύ δύσκολο να τα καταφέρεις. Έχουμε κάνει 2-3 περιοδείες εκεί αλλά θα δούμε στο μέλλον.

Ίσως η Ευρώπη να σας ταιριάζει καλύτερα.
Μας αρέσει πάρα πολύ να παίζουμε στην Ευρώπη. Μακάρι να κάναμε κάθε χρόνο περιοδεία. Έχουμε κοινό και μάλιστα φανατικό σε διάφορες χώρες όπως στην Γερμανία, την Ιταλία, την Ελλάδα. Αν και τώρα τελευταία έχουμε απήχηση και στην Ανατολική Ευρώπη. Μόλις γυρίσαμε από περιοδεία στη Ρωσία. Φτάσαμε σχεδόν στην Σιβηρία και ήταν μια πάρα πολύ ενδιαφέρουσα εμπειρία!!

Μπορώ να το φανταστώ. Μου έχει πει μία φίλη μου Ελληνίδα που μένει στο Oulu, ότι οι ζωντανές σας εμφανίσεις είναι καταπληκτικές. Οπότε να περιμένουμε ένα εκρηκτικό live;
Πες της ευχαριστώ για τα καλά λόγια! Μας αρέσει να είμαστε πάνω στην σκηνή και να έχουμε αλληλεπίδραση με τον κόσμο. Αν δίνεις κάτι στο κοινό, το παίρνεις πίσω και μάλιστα σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό. Αυτές οι στιγμές αξίζουν τα πάντα. Από την μεριά μας προσπαθούμε να μην ασχολούμαστε μόνο με την μουσική αλλά να προσφέρουμε κι άλλα πάνω στην σκηνή.

Στην Αθήνα θα παίξετε πριν την Avril Lavigne. Σας αρέσει η Avril;
Ναι μου αρέσει και χαίρομαι πολύ που είμαστε στο ίδιο φεστιβάλ. Θα προσπαθήσω να επικοινωνήσω μαζί της πριν την Αθήνα. Αλλά εκείνη που θέλω να δω πάρα πολύ είναι η Tori Amos. Από όσο ξέρω είναι την επόμενη ημέρα από εμάς. Θα προσπαθήσω να αλλάξω τα εισιτήρια και να μείνω. Γενικά σε αυτή την περιοδεία θέλω να κάθομαι και να παρακολουθώ και τις άλλες μέρες εκτός από την εμφάνιση μας. Μου αρέσει πολύ η ατμόσφαιρα των φεστιβάλ, ετερόκλητος κόσμος μαζεμένος, να γίνεται μια ωραία μίξη. Άσε που είναι η μοναδική μου ευκαιρία φέτος για να κάνω διακοπές!

Ως μπάντα υπάρχετε πάρα πολλά χρόνια, σχεδόν 12, από την εποχή που ήσασταν σχολείο. Δεν είναι κάπως παράξενο αυτό;
Είναι ωραίο που είμαστε μαζί τόσα χρόνια. Δεν χρειάζεται πλέον να μιλάμε, ο ένας καταλαβαίνει τον άλλο με κλειστά μάτια, πράγμα που μας βοηθάει στις συνθέσεις πάρα πολύ. Οκ, μερικές φορές δημιουργείται ένταση και τσακωνόμαστε αλλά είναι φυσιολογικό αν βλέπεις τους ίδιους ανθρώπους όλη μέρα, κάθε μέρα! Πάντως μετά από λίγο όλα έχουν ξεχαστεί.

Το “In The Shadows” ήταν το κομμάτι που σας άνοιξε πολλές πόρτες. Βοηθάει ένα hit single στο να πετύχεις εμπορικά και να γονείς ευρύτερα γνωστός;
Γενικά τα τραγούδια μας πάντα παίζονταν στο ραδιόφωνο, πράγμα που εγώ προσωπικά δεν το θεωρώ κακό. Όλοι θέλουν η μουσική τους να φτάσει σε όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο. Και χάρη στο “In The Shadows” που έγινε μεγάλη επιτυχία καταφέραμε να παίξουμε σε πολλά μέρη για πρώτη φορά.

Σε ευχαριστώ πολύ. Καλή συνέχεια στην περιοδεία και τα λέμε στην Αθήνα.
Ευχαριστώ για την συνομιλία. Έλα να με βρεις και πες μου ότι κάναμε μαζί αυτή την συνέντευξη.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured