O 26χρονος παραγωγός από την Σκοτία κατάφερε με το πρώτο του album να γνωρίσει διεθνή επιτυχία, να εμφανιστεί στα μεγαλύτερα rock και dance festivals της Ευρώπης και να συνεργαστεί με καλλιτέχνες από Scissor Sisters, Kylie Minogue και Elton John, μέχρι The Killers και underground dance DJs και παραγωγούς. Λίγες μέρες πριν εμφανιστεί, για πρώτη φορά, στην Ελλάδα και το Club 22 καταφέραμε να μάθουμε (μέσω e-mail) λίγα περισσότερα πράγματα γι αυτό το νεαρό pop φαινόμενο που άλλοτε παίρνει rock και άλλοτε dance αποχρώσεις.

Ποια είναι η ιστορία πίσω από τον Mylo; Ήταν ανέκαθεν η μουσική το όνειρό σου ή προέκυψε τυχαία;
Λίγο και από τα δύο νομίζω. Πάντα ήθελα να φτιάξω μουσική, αλλά ποτέ δεν το προσπάθησα μέχρι που έφτασα στην (μεγάλη) ηλικία των 23. Με το που μπήκα στην παραγωγή, εθίστηκα.

Πως αισθάνεσαι με όλη αυτή την ξαφνική επιτυχία του δίσκου σου και με όλες αυτές τις live εμφανίσεις στα μεγαλύτερα festivals; Σε φρίκαρε καθόλου αυτή η κατάσταση και πόσο άλλαξε η καθημερινότητα σου;
Ποτέ δεν φρίκαρα στην πραγματικότητα αν και υπήρχαν κάποιες περίεργες στιγμές. Για να είμαι ειλικρινής όμως, ποτέ δεν ένιωσα ότι η επιτυχία ήταν ξαφνική, την βίωσα σταδιακά. Πως νιώθω τώρα; Καλά, λίγο κουρασμένος ίσως..

Όταν έγραφες το “Destroy Rock ‘n’ Roll” σκεφτόσουν καθόλου εμπορικά ή ήθελες μόνο να περνάς εσύ καλά φτιάχνοντας μουσική;
Στην ουσία, έκανα την πλάκα μου. Το έβγαλα στο δικό μου label και ήλπιζα να πουλήσει μερικές χιλιάδες κόπιες στην καλύτερη περίπτωση. Στη συνέχεια όμως, όσοι το άκουγαν μου έλεγαν ότι θα «πιάσει» πολύ περισσότερο και έτσι άρχισα να το βλέπω πιο σοβαρά το θέμα, ξεκίνησα και τα live, κ.λ.π…

Θέλεις πραγματικά να καταστρέψεις το rock ‘n’ roll;
Όχι. Ναι. Ίσως.

Έχεις ήδη στο ενεργητικό συνεργασίες με πολύ μεγάλους καλλιτέχνες από διάφορα μουσικά είδη, όπως Moby, Kylie Minogue Elton John, Scissor Sisters to The Killers, έως και underground DJs και παραγωγούς. Πως προέκυψαν όλα αυτά;
Όλα αυτά που αναφέρεις είναι remixes και δυστυχώς δεν είναι ανάμεσα στα καλύτερα μου. Ποτέ δεν συναντάς αυτόν στον οποίο κάνεις remix, τις περισσότερες φορές ούτε οι ίδιοι δεν ξέρουν ποιος τους το κάνει. Όλα αυτά τα οργανώνουν οι εταιρίες. Σου τηλεφωνούν, σου ζητάνε να κάνεις το mix και σε μερικές μέρες παραλαμβάνεις από κάποιον άγνωστο ένα CD με το υλικό. Αυτό είναι όλο.

Ποια η σχέση σου με το rock, την pop και την dance μουσική;
Πάντα είχα ιδιόμορφη μουσική στη δισκοθήκη μου. Το γούστο του καθενός είναι πολύ περίεργο πράγμα τελικά. Πολλά από τα πράγματα που έχω μπορεί να χαρακτηριστούν από κάποιον ότι είναι “cool” και άλλα ότι δεν είναι. Αγαπημένοι μου πάντως είναι οι Steely Dan και Bob Dylan.

Πως θα χαρακτήριζες τη μουσική σου;
Αυτό το album θα το αποκαλούσα "fucked-up pop music", αλλά δεν νομίζω ότι ευσταθεί τέτοιος όρος για την «μουσική μου». Θέλω στην πορεία να καταπιαστώ με πολλά διαφορετικά μουσικά είδη.

Δέχεσαι αυτό που σου «προσάπτουν» τα media, ότι δηλαδή είσαι η απάντηση της Σκοτίας στους Royksopp;


Το εκλαμβάνω ως κομπλιμέντο, καθώς είμαι μεγάλος fan των Royksopp και είναι βέβαιο ότι με έχουν επηρεάσει.

Είναι αλήθεια ότι αρνήθηκες συνεργασία με U2 και Bloc Party επειδή δεν είχες αρκετό χρόνο στη διάθεσή σου ή ήταν δικαιολογία για να το αποφύγεις;
Είναι αλήθεια ότι απέρριψα τους U2, αλλά δεν θυμάμαι κάτι ανάλογο για τους Bloc Party. Θα συνεργαζόμουνα όντως με τους U2 αν είχα χρόνο, δεν ήταν δικαιολογία.

Τι ήχο θα έχει το νέο σου album; Θα βγει πάλι στη δική σου εταιρία ή σκέφτεσαι να το βγάλεις μέσω κάποιας πολυεθνικής;
Έχω αρχίσει να δουλεύω πάνω στο νέο μου album, αλλά ακόμα δεν ξέρω πως θα βγει. Διαφορετικό ελπίζω! Θα βγει στο δικό μου label σε συνεργασία με την Sony και την V2.

To πρώτο σου album γράφτηκε στο δωμάτιο σου με ένα Apple Mac G4. Αισθάνεσαι τώρα την ανάγκη να μπεις σε ένα επαγγελματικό studio;
Με τίποτα! Δεν θα μπορούσα. Το μόνο που θα κάνω, μάλλον, είναι να πάρω ένα πιο γρήγορο computer.

Ποια είναι μερικά από τα αγαπημένα σου albums όλων των εποχών και ποια του 2005;
Όλων των εποχών: Steely Dan "Can't Buy a Thrill", Kraftwerk "Trans-Europe Express", Stone Roses "Stone Roses".2005: Goldfrapp "Supernatural", M.A.N.D.Y. "Body Language", Who Made Who "Who Made Who".

Πως «χτίζεις» ένα dj set;
Ποτέ δεν ξέρω ποιος θα είναι ο επόμενος δίσκος. Είναι λίγο απρόβλεπτα τα πράγματα με μένα.

Κάνεις clubbing;
Ναι.

Ποιος είναι ο αγαπημένος σου dj;
O Erol Alkan από το Trash club στο Λονδίνο.

Και ποια η αγαπημένη σου rock μπάντα;
Αυτή τη στιγμή μ’ αρέσουν οι Mystery Jets και Arcade Fire.

Τι περιμένεις από την Ελλάδα και τι να περιμένει το κοινό από το dj set σου;
Ανυπομονώ να δω τους παλιούς μου φίλους από την Αθήνα. Όσο για το dj set μου, να περιμένετε το…χάος.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured