Φιλικός και ευγενέστατος, ο Olivier Libaux άφησε για λίγο τη βόλτα του στο αναπάντεχα ηλιόλουστο Παρίσι για να τα πει με το Avopolis…

Πώς και επιστρέφετε τόσο σύντομα στην Ελλάδα μετά την καλοκαιρινή σας εμφάνιση;
“Να σου πω την αλήθεια μας το ζήτησαν από την εταιρεία. Θα το κάνουμε όμως με μεγάλη ευχαρίστηση, παρ’ όλο που αρχικά σκοπεύαμε να σταματήσουμε την περιοδεία τον Νοέμβριο. Ήταν η πρώτη φορά που επισκέφθηκα την Ελλάδα το καλοκαίρι και πραγματικά λάτρεψα την Αθήνα. Είναι τόσο ωραία να τρως το βραδινό σου καθισμένος έξω! Αλλά έχετε και έναν τρόπο να ζείτε τη ζωή σας, τόσο χαλαρά, χωρίς να αγχώνεστε πολύ.”

Η προσέγγιση σας στο new wave της δεκαετίας του 1980 ήταν φρέσκια μα και λίγο «αιρετική». Πώς εισέπραξε το κοινό το concept των Nouvelle Vague επί σκηνής;
“Μπορώ να σου πω από καρδιάς ότι αυτός ο ενάμισης χρόνος περιοδείας ήταν απολαυστικός. Παίξαμε σε τόσο διαφορετικά μέρη, στις ΗΠΑ, τη Νορβηγία, την Κίνα. Παντού ο κόσμος ανταποκρίθηκε καλά, ιδιαίτερα στο “Α Forest” και στο “Love Will Tear Us Apart”. Αυτό που χαρήκαμε ιδιαίτερα ήταν η υποδοχή που μας επεφύλαξαν στη Βραζιλία, στο Rio de Janeiro. Αισθανόμαστε περήφανοι που μας αγκάλιασε η πατρίδα της bossa nova. Στο κοινό αρέσει πολύ και ένα παιχνίδι που παίζουμε μαζί τους, είναι σαν κουίζ! Παίζουμε τραγούδια που ποτέ δε θα τολμούσαμε να διασκευάσουμε στο studio και τους ζητάμε να βρίσκουν ποια είναι.”

Τι επακολουθεί για τους Nouvelle Vague; Τι θα πρέπει να περιμένουμε;
“Ετοιμάζουμε ήδη ένα δεύτερο album και τον Δεκέμβριο στην Αθήνα θα ακούσετε κάποια νέα τραγούδια. Όπως καταλαβαίνεις πρέπει να ακολουθήσουμε την ίδια συνταγή, δίχως new wave η ύπαρξή μας δε θα έχει πια νόημα. Άλλωστε και εγώ και ο Marc αγαπούμε πολύ αυτή τη μουσική. Αυτό που θα είναι διαφορετικό είναι οι ενορχηστρώσεις. Σκεφτόμαστε να μην περιοριστούμε μόνο στη bossa nova, αλλά να ενσωματώσουμε και άλλες μουσικές από την ευρύτερη περιοχή, π.χ. reggae ή κάποιους voodoo ήχους.”

Τι ακούς αυτή την εποχή;
“Πολλά, πάρα πολλά… Το σπίτι μου είναι πλέον τόσο γεμάτο από δίσκους που πια δε μπορούμε ούτε να φάμε στην τραπεζαρία. Άσε, πρόκειται για καταστροφή! Αυτό που με έχει εντυπωσιάσει είναι το Illinois του Sufjian Stevens, το ακούω σχεδόν κάθε μέρα. Ακούω επίσης πολύ σύγχρονη Γαλλική μουσική, π.χ. τον Katerin που τον θεωρώ έναν μοντέρνο Serge Gainsbourg και καλό ποιητή, αλλά και electroclass και hip-hop. Υπάρχει τόση ωραία μουσική!”

Βρίσκεις χρόνο και για άλλα πράγματα εκτός από μουσική;
Ασφαλώς! Απολαμβάνω το Παρίσι, δεν ξέρω τι συνέβη αλλά αυτές τις μέρες είναι σαν καλοκαίρι. Μου αρέσει να κάνω περιπάτους, να βλέπω τους φίλους μου, αλλά και να πηγαίνω σινεμά, αυτό μου είχε ίσως λείψει περισσότερο όλο το διάστημα της περιοδείας. Όμως δε μετανιώνω, είναι απίστευτη εμπειρία να ταξιδεύεις. Πριν τους Nouvelle Vague δεν είχα ποτέ φύγει από τη Γαλλία. Τώρα νιώθω ότι ο κόσμος μου είναι μεγαλύτερος και ότι ως άνθρωπος είμαι πολύ πιο πλούσιος.”

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured