Οι ίδιοι θεωρούν επιρροές τους Velvets και τον Eno, την ψυχεδέλεια και το krautrock, αλλά ακούγοντάς τους ορκίζεσαι ότι δεν είναι τίποτα από όλα αυτά... Με τους Midnight Movies βρήκαμε την ευκαιρία να τα πούμε και ιδού τι ειπώθηκε...

- Είστε μαζί σαν συγκρότημα εδώ και δύο μόνο χρόνια. Με ποιόν τρόπο αποφασίσατε για τον ήχο του συγκροτήματος; Ήταν αποτέλεσμα ενός σχεδίου που είχε κάποιος από εσάς;
Larry: Δεν υπήρξε κανένα σχέδιο... ο ήχος της μπάντας είναι αυτό που συμβαίνει όταν οι τρεις μας βρισκόμαστε, μας αρέσει να δημιουργούμε ένταση και ατμόσφαιρα με τη μουσική, ενώ ταυτόχρονα προσπαθούμε να γράψουμε καλά τραγούδια.

- Η πρώτη μου εντύπωση από το γκρουπ ήταν από το σχεδιασμένο από την εταιρία Intro εξώφυλλο του δίσκου σας, μια γραφιστική εταιρία που έχει επίσης σχεδιάσει εξώφυλλα για τους Stereolab και τους Broadcast, ανάμεσα σε άλλους. Η μουσική σας μοιάζει αρκετά με τη δική τους επίσης! Θα συμφωνούσατε μ’ αυτό;
Larry: Ναι, μας κολακεύουν αυτές οι συγκρίσεις, σεβόμαστε πολύ και τις δύο αυτές μπάντες και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με το artwork του Julian House, λατρεύουμε τη δουλειά του για τους Primal Scream, τους The Hiss και τους Broadcast και κατόπιν συνομιλίας μας μαζί του, ήξερε αμέσως που κυμαίνεται η αισθητική μας.
Gena: Ναι, σίγουρα μπορούμε να δούμε σε ποιο σημείο ο κόσμος μπορεί να ακούσει ομοιότητες με συγκροτήματα όπως οι Broadcast και κάποια από τα πράγματα που έχουν κυκλοφορήσει στο παρελθόν οι Stereolab. Έχουμε επηρεαστεί από πολλά ίδια μουσικά είδη και ήχους με εκείνες τις μπάντες και πολλές άλλες, από εκεί ίσως προέρχεται και η ομοιότητα στο οπτικό στυλ επίσης.

- Ποιες είναι οι επιρροές σας; Θα λέγατε ότι μοιράζεστε τις ίδιες επιρροές με τις προαναφερθείσες μπάντες;
Larry: Ναι, οι Velvets, η ψυχεδέλεια και το krautrock αποτελούν σίγουρα κοινές επιρροές, μας εμπνέουν επίσης οι United States Of America, οι Spacemen 3, οι Young Marble Giants, ο Bowie με τον Eno, οι Opal, οι Love, οι Silver Apples, οι 13th Floor Elevators, οι Trees, οι 50 Foot Hose... Θα μπορούσα να συνεχίσω, υπάρχει τόση πολλή μουσική ικανή να σε εμπνεύσει εκεί έξω.

- Θα συμφωνούσατε ότι ο ήχος σας έχει ένα σκοτεινό στοιχείο που συναντάει κανείς κυρίως σε Βρετανικούς ήχους;
Larry: Ναι, μας αρέσει αυτό! Μας κάνει χαρούμενους, σοβαρά!
Gena: Ναι, είναι πιο ρεαλιστικό και συναρπαστικό.

- Δεν υπάρχουν πολλά γκρουπ με το δικό σας μουσικό στυλ. Πιστεύετε ότι κάτι τέτοιο θαελαττώσει τις πιθανότητες να γίνετε γνωστοί σ’ ένα ευρύτερο κοινό;
Larry: Δεν το νομίζω... Πιστεύω ότι οι άνθρωποι είναι αρκετά ανοιχτοί σε καινούργιες μουσικές διαφορετικές από εκείνες του Top 40.
Gena: Θα το δούμε. Προσπαθούμε να μην μας απασχολούν πράγματα σαν κι αυτά πάρα πολύ... Ας αφήσουμε τους τύπους από τη δισκογραφική να τα φροντίσουν αυτά. Για εμάς, οπουδήποτε η μουσική μας ακούγεται και απολαμβάνεται, εκεί ανήκει. Αν πρόκειται για έναν μεγάλο αριθμό ανθρώπων που απλώνεται σε πολλά κράτη, ας είναι έτσι, κάτι τέτοιο φαντάζει υπερβολικά απίθανο, αλλά ας είναι έτσι. Αν όμως το ακροατήριό μας είναι μια μικρή πόλη 100 ανθρώπων στη μέση του πουθενά, τότε εκεί είναι που ανήκει η μουσική μας.



- Πώς θα περιγράφατε τη μουσική σας; Θα συμφωνούσατε ότι τελικά, μιλάμε για ποπ μουσική;
Larry: Είμαστε μια ροκ μπάντα... Δεν νομίζω ότι είμαστε πειραματικοί ή avant-garde, κάθε μπάντα που πιστεύει ότι είναι εντελώς αυθεντική παίζοντας ροκ μουσική, απλά έχει χάσει το σκοπό της, τα πάντα είναι ανακύκλωση παλιών ιδεών κι εσύ βάζεις τη δική σου πινελιά σ’ αυτό.
Gena: Ίσως να φαντάζει απογοητευτικό σαν σκέψη, αλλά η ροκ μουσική έχει καθοριστεί από τους προκατόχους μας. Μέχρι να εφευρεθούν εντελώς καινούργια όργανα και συνδυασμοί οργάνων, αυτή θα είναι η κατάσταση. Υπάρχει τουλάχιστον άπλετος χώρος να προσθέσεις νέα κόλπα σε παλιές ιδέες. Και είναι ένας ήχος που θα ζει για πολλά χρόνια. Ποιος ξέρει, ίσως η ηλεκτρονική μουσική να είναι το επόμενο είδος για εντελώς αυθεντικές ιδέες, αλλά ακόμη και η ηλεκτρονική μουσική τείνει να ακολουθεί τις ίδιες παλιές ροκ ακολουθίες και προθέσεις. Ποιος ξέρει...

- Υπήρξατε ποτέ οπαδοί της progressive μουσικής; Ορισμένα οργανικά περάσματα προδίδουν μια αγάπη γι’ αυτό το είδος της μουσικής.
Larry: Ναι...Pink Floyd, Yes, Hawkwind, πρώιμοι Tangerine Dream για να ονομάσουμε κάποιους και η Ιταλική μπάντα Goblin είναι απίστευτη.

- Όσο για σάουντρακ ταινιών και άγνωστη Ευρωπαϊκή ποπ μουσική; Έχετε ασχοληθεί καθόλου με αυτού του είδους τη μουσική;
Larry: Ναι! Σάουντρακ όπως τα Lucifer Rising, Rosemary's Baby, El Topo, Beyond The Valley Of The Dolls, Suspiria, Vampiros Lesbos κτλ...Ο James από τους Broadcast μας έστρεψε το ενδιαφέρον στη λεγόμενη Library μουσική από τα 60's και τα 70's και μας αρέσει να ψάχνουμε για συγκροτήματα όπως οι The Shocking Blue που είναι πολύ άγνωστα εδώ στις Ηνωμένες Πολιτείες.

- Η ουσία της μουσικής σας κρύβεται στην ατμόσφαιρα, ή προσπαθείτε εξίσου να προκαλέσετε ορισμένα συναισθήματα;
Larry: Και τα δύο, λατρεύουμε να δημιουργούμε μια καλή ατμόσφαιρα αλλά επίσης ελπίζουμε ότι ο ακροατής νοιώθει κάτι...η μουσική μπορεί να είναι εξαιρετικά εύθραυστη τη μια στιγμή και πολύ έντονη την επόμενη...χαρά, λύπη, όλα βρίσκονται εκεί μέσα, κάποιοι από τους στίχους της Gena είναι προσωπικοί και θα έλεγα ότι οι άνθρωποι μπορούν να ταυτιστούν μαζί τους σε συναισθηματικό επίπεδο.
Gena: Κατά κάποιο τρόπο, πιστεύω, προσπαθούμε να παραμείνουμε αληθινοί απέναντι στη ζωή στα τραγούδια μας. Όπως ένα σάουντρακ για τη ζωή. Πρόκειται διαρκώς για ένα μείγμα χαράς και ίντριγκας, απογοήτευσης, χαζομάρας, παιχνιδιαρίσματος, φόβου, περιέργειας, μελαγχολίας και τα λοιπά και τα λοιπά...κι ελπίζουμε ότι συνδυάζοντας αυτά τα συναισθήματα και τους πόθους στον ήχο μας, αυτό δημιουργεί συγκίνηση.

- Πρόσφατα περιοδεύσατε με τους Clinic σε διάφορες Αμερικανικές και Ευρωπαϊκές πόλεις. Πώς σας φάνηκε η εμπειρία; Παρατηρήσατε διαφορές ανάμεσα στα δύο ακροατήρια σε ότι αφορά στο πώς δέχτηκαν τη μουσική σας;
Larry: Το να κάνεις περιοδεία με τους Clinic ήταν καταπληκτικό, φοβερή μπάντα, σπουδαίοι φίλοι, οι Sons and Daughters από τη Σκοτία ήταν επίσης πολύ καλοί. Τα ακροατήρια και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού ήταν εξίσου δεκτικά στη μουσική μας.Gena: Ναι. Η εμπειρία ήταν αρκετά cool.

- Το πρώτο σας άλμπουμ εκπλήρωσε τα όνειρα που είχατε σαν μουσικοί, είστε ευχαριστημένοι μ’ αυτό; Έχετε τίποτε ιδέες γύρω από το πώς θα πρέπει να είναι ο επόμενός σας δίσκος;
Larry: Είμαστε πολύ υπερήφανοι με το δίσκο, ήταν ο δίσκος που θέλαμε να κάνουμε, χωρίς συμβιβασμούς. Είμαστε ήδη στην πρίζα για το νέο μας άλμπουμ και δουλεύουμε επάνω σε νέο υλικό αυτή τη στιγμή που μιλάμε.
Gena: Είμαστε πλήρως ικανοποιημένοι με το πώς εξελίχθηκε η διαδικασία ηχογράφησης. Είχαμε ακριβώς δύο εβδομάδες για να ηχογραφήσουμε και να μιξάρουμε το άλμπουμ. Αυτό ήταν πραγματικά καλό για εμάς επειδή ξέραμε ότι δεν είχαμε χρόνο να ξεψειρίσουμε τον ήχο και να είμαστε περφεκτιονιστές, που σίγουρα θα είμαστε σε άλλη περίπτωση. Γνωρίζοντας ότι έπρεπε απλά έπρεπε να «παραδώσουμε» το δίσκο, έκανε τα πράγματα συναρπαστικά και πιστεύω ότι αυτό βοήθησε τα πράγματα να προχωρήσουν. Στο τέλος νοιώθουμε ότι αιχμαλωτίσαμε πολύ αυθορμητισμό και ευχάριστα λάθη και αληθινά εμπνευσμένες στιγμές. Θα μπορούσαμε να το ψάξουμε λίγο παραπάνω, μα σαν μια ολοκληρωμένη συλλογή μιας φάσης στη ζωή μας και ήχων και στιγμών, είμαστε πολύ πολύ υπερήφανοι.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured