Δημήτρης Μάστορης 

Οι Night Is Young αποτελούν, κατά δική τους περιγραφή, ένα heavy pop duo που ξεκίνησε την πορεία του λιγότερο από ένα χρόνο πριν, σερβίροντας δύο singles που, ενώ μπορεί να μοιράζονται ένα κάποιο κοινό DNA, αποκαλύπτουν τη διάθεση δημιουργίας μουσικής πολυδιάστατης – εύκολης στο αυτί, ενδεχομένως, μα ποτισμένη με αναφορές και ψήγματα από ό,τι μουσικό είδος μπορεί να τους αρέσει και εμπνέει γενικότερα. Νίκος Δαλαβούρας και Χρήστος Βλάχος τα ονόματα πίσω από αυτό το project – ο δεύτερος μπορεί να θυμίζει κάτι στους λίγο πιο μυημένους της σκηνής, καθότι πρώην μέλος των Black Hat Bones ως Mikko.
 
Ενόψει της κυκλοφορίας της πρώτης δισκογραφικής τους δουλειάς (αλλά και του τρίτου single τους, "Like a Dream", που έγινε μόλις σήμερα διαθέσιμο στο YouTube και μπορείτε να ακούσετε στο τέλος αυτού του κειμένου), μιλήσαμε μαζί τους με σκοπό να λύσουμε κάποιες απορίες σχετικά με την περίοδο που αποφάσισαν να ξεκινήσουν το εν λόγω σχήμα, τις heavy (metal) καταβολές τους αλλά και διάφορες σκόρπιες σκέψεις οι οποίες ενδεχομένως να βοηθούν στη σύνθεση μιας σαφέστερης γενικότερης εικόνας σχετικά με το (παρόν) θυμικό τους.

 

Εμφανιστήκατε πέρυσι και ήδη έχετε έτοιμο ένα EP. Επεξεργάζεστε αυτό το project εδώ και καιρό ή σας συνεπήρε ένας άκρως δημιουργικός αυθορμητισμός (λόγω, γιατί όχι, και των καταλοίπων της καραντίνας);

Ξεκινήσαμε την μπάντα και την σύνθεση των πρώτων κομματιών μέσα στο ΄21. Οπότε λίγο τα κατάλοιπα της καραντίνας, λίγο η χημεία μεταξύ μας, μας βοήθησαν στο να έχουμε ήδη υλικό για το πρώτο μας EP.

Αλήθεια, τι σημαίνει στ’ αλήθεια ‘heavy pop’; Μπορείτε να δώσετε τη δική σας, συνειρμική ερμηνεία χωρίς να αγκιστρώνεστε από τα στεγανά της στείρας, «μουσικογραφιάδικης» περιγραφής ενός κάποιου genre.

Η αλήθεια είναι πως δεν τα πάμε και τόσο καλά με τα μουσικά είδη. Άλλωστε δεν θεωρούμε πως είναι κάτι που αφορά άμεσα τους μουσικούς. Παρόλα αυτά, έπρεπε να παραθέσουμε ένα genre όταν κυκλοφόρησε το "Firefly" και απλά είπαμε κάτι που ταίριαζε περισσότερο στα δικά μας αυτιά και μυαλά. Δεν ξέρουμε κατά πόσο αυτό είναι στοχευμένο τελικά ή όχι, δεν έχει όμως και τόση σημασία τελικά!

 

Συνεχίζοντας την προηγούμενη ερώτηση, ο Χρήστος υπήρξε μέλος των Black Hat Bones, το mastering το έχει αναλάβει ο Steve Lado ενώ κάπου πήρε το μάτι μου το όνομα του Γιώργου Πουλιάση των Playgrounded – η εν λόγω σημειολογία πιστοποιεί τη χρήση του όρου ‘heavy’ για τον ήχο σας, μήπως όμως εν καιρώ να περιμένουμε κάτι πιο «μεταλλικό» από εσάς; Ή βρίσκεται ήδη το metal στο ηχητικό σας DNA, απλά με πιο ήπια αισθητική εκτόνωση;

Αρχικά να πούμε πως είμαστε πολύ χαρούμενοι για την συνεργασία με τον Γιώργο και τον Steve! Από εκεί και πέρα, όλοι μας έχουμε «μεγαλώσει» με έναν πιο heavy ήχο, αλλά κανένας από εμάς δεν είναι μόνο αυτό μουσικά! Πολυφασματικοί σαν άνθρωποι, πολυφασματικοί και μουσικά λοιπόν, πόσο μάλλον αν πάρουμε σαν γνώμονα το ότι η μουσική μας είναι προέκταση της ψυχής μας. Όπως όλες οι μορφές τέχνης άλλωστε!

Βασικές επιρροές σας (όχι απαραίτητα μουσικές);

Θα λέγαμε ίσως γενικότερα ο μοντέρνος pop-rock βρετανικός ήχος.

Νιώθετε ότι το οπτικό κομμάτι εισέρχεται ορισμένες φορές διαδικαστικά ελέω αναγκαίου promo ή μπορεί να αξιοποιηθεί δημιουργικά το ίδιο παθιασμένα με τη μουσική, αν και εφόσον υπάρχει η ανάλογη έμπνευση;

Σίγουρα στα πλαίσια του promo κάποιες φορές είναι αναγκαίο να υπάρχει και το οπτικό κομμάτι! Πέρα από την αναγκαιότητα της κατάστασης όμως, τίποτα δεν αφήνουμε στην τύχη και τα αντιμετωπίζουμε όλα με την ίδια όρεξη και το ίδιο μεράκι, όπως και τα ίδια μας τα τραγούδια.

nightosyoung_web

Θα θέλατε να συνεργαστείτε με κάποιον καλλιτέχνη (εγχώριο και μη) με τον οποίο μια πιθανή σύμπραξη φαντάζει κάπως «αταίριαστη» σε πρώτη ανάγνωση;

Επειδή γενικότερα αντιμετωπίζουμε κάθε σύνθεσή μας διαφορετικά και για αυτό υπάρχουν και κάποιες διαφορές από κομμάτι σε κομμάτι, δεν αποκλείουμε κάποιο τέτοιο ενδεχόμενο, πόσο μάλλον εάν εξυπηρετεί το ίδιο το κομμάτι μας.

Για ποια ταινία θα επανασυνθέτατε το score; Εναλλακτικά, για ποια σειρά θα γράφατε το theme song;

Γενικότερα είμαστε αρκετά σινεφίλ, οπότε κάτι τέτοιο θα ήταν υπέροχο για εμάς! Ίσως θα ταίριαζε να γράφαμε κάτι για την σειρά “DARK”.

Το πόσο διαφορετικά μεταξύ τους ακούγονται τα δύο πρώτα singles (Firefly/PAN!C) ήταν κάποιο στοχευμένο statement ή απλά η απόδειξη του πόσα στοιχεία/διαθέσεις θέλετε να χωρέσετε στην καλλιτεχνική ταυτότητά σας;

Κυρίως το δεύτερο! Γενικότερα θεωρούμε πως υπάρχουν αρκετά διαφορετικά στοιχεία στα κομμάτια μας και σε αυτά που έχουμε συνθέσει ήδη, αλλά και σε αυτά που συνθέτουμε τώρα. Οπότε και θέλαμε να το δείξουμε και προς τα έξω από την πρώτη στιγμή.

 

Τι υπάρχει στις playlists σας αυτή τη στιγμή;

Στην playlist μας θα βρει κανείς από Bring me the Horizon και Don Broco, μέχρι The Chemical Brothers και Tame Impala.

Ποιο το άμεσο μέλλον για εσάς; Κάποια ιδιαίτερα πλάνα ή σκέψεις που μπορείτε να μοιραστείτε;

Αρχικά να πούμε πως 21/04 κυκλοφορεί επισήμως το νέο μας single “Like a Dream” σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες. Είναι και αυτό μέρος του πρώτου μας EP που θα κυκλοφορήσει μέσα στον Μάιο με την Bitter Tea Records. Πέρα από αυτό, ήδη ετοιμάζουμε νέο υλικό και κάνουμε προετοιμασίες για να ξεκινήσουμε τα live.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured