Τάνια Σκραπαλιώρη

Το Μazoha εμπεριέχει κάποιας μορφής δήλωση; Ή είναι απλώς ένα πιασάρικο όνομα;

Είναι η χρυσή τομή και των δύο, το ένα συμπληρώνει το άλλο. Kinkiness Minimal με το statement.

Πόσο μαζόχας είσαι ο ίδιος; Ποια είναι η μεγαλύτερη μορφή μαζοχισμού που μπορείς να σκεφτείς;

Παλιά ήμουν φουλ μαζόχας, όπως το λες. Τώρα που μεγάλωσα κι εγώ κι ωρίμασα, προσπαθώ να είμαι λιγότερο –άλλοτε επιτυχώς, άλλοτε όχι και τόσο. Η μεγαλύτερη μορφή μαζοχισμού που μπορώ να σκεφτώ είναι η συνεχής πολιτική εκλογή όλων αυτών των εθνοσωτήρων, που έχουν κάνει τόσο κακό στη χώρα μας. Πολιτικά τζάκια, κόμματα και τα λοιπά.

Υπάρχει κάποια στιγμή στα παιδικά σου χρόνια που τη θυμάσαι ως εφαλτήριο για αυτό που είσαι και κάνεις σήμερα;

Ωραία ερώτηση. Τίποτα νεωτεριστικό και βαρύγδουπο. Μία λέξη μόνο, μια μπάντα: NIRVANA.

Πόσο διαφορετικός είναι ο Mazoha στο Μπάσταρδο (2019), σε σχέση με το Άσυλο Μηδέν (2018) και το Weight Of Existence (2017);

Για μένα, δεν διαφέρει και τόσο πολύ. Περισσότερο χορευτικός λόγω των beats και πιο πολύ αισιόδοξος· προσωπικά, δηλαδή, δεν το θεωρώ σκοτεινό άλμπουμ το Μπάσταρδο. Hθελα να είναι πιο προσιτό ηχητικά και σε ανθρώπους που ακούνε άλλα πράγματα. Πιο εμπορικό, αλλά χωρίς να εξευτελιστεί το προϊόν.

Ποια είναι η αγαπημένη σου στιγμή από το στήσιμο και την παραγωγή του Μπάσταρδο;

Χμμμ... Θυμάμαι πολύ έντονα την ηχογράφηση του τελευταίου τραγουδιού του άλμπουμ, της "Διαδρομής". Πολύ φορτισμένο συναισθηματικά, μια βαθιά προσωπική στιγμή, ανακουφιστική. Minimal ηχογράφηση με εφεδάκια στην αρχή, που έκαναν αργότερα το εργοστάσιο κοπής δίσκων να μας στείλει mail, γιατί νόμιζαν πως έχει «θόρυβο» το κομμάτι.

Ποιον στίχο θα ξεδιάλεγες ως πιο αντιπροσωπευτικό για τον δίσκο;

«Είμαι το αυτογκόλ που μπήκε στις καθυστερήσεις».

Έχεις δοκιμάσει να ενσωματώσεις διαφορετικές επιρροές στο Μπάσταρδο, συμπεριλαμβανομένου του χιπ χοπ. Πώς βλέπεις τη μαζική αποδοχή που γνωρίζει αυτή τη στιγμή το είδος και πώς σου τράβηξε εσένα το ενδιαφέρον;

Ακούω κι εγώ αρκετό χιπ χοπ –κυρίως ξένο– και γενικά βρίσκω ότι είναι η πιο ενδιαφέρουσα μουσική τάση, εδώ και χρόνια. Μ' αρέσουν οι παραγωγές και νομίζω πως είναι ένα πολύ γόνιμο έδαφος για να ενσωματώσεις κι άλλα στοιχεία και να βγάλεις κάτι διαφορετικό.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως εγώ κάνω χιπ χοπ. Απλώς προσπαθώ να εντάξω κάποια στοιχεία του στη μουσική μου. Το ότι κάνει γκελ σε τόσο κόσμο, θεωρώ ότι συμβαίνει ξεκάθαρα λόγω του groove και των beats.

Πόσο εύκολο είναι να «τρέχεις» ταυτόχρονα δύο παράλληλα, ενεργά projects; Υπάρχουν στιγμές που «κλέβει» το ένα τη δόξα απ’ το άλλο; Κι αν έπρεπε οπωσδήποτε να διαλέξεις να συνεχίσεις μόνο με ένα για κάποιον καιρό, θα ήταν το Mazoha ή το Vagina Lips;

Και τα δύο τ' αγαπώ και μου είναι εύκολο να τα τρέχω ταυτόχρονα, γιατί είναι ανόμοια πράγματα και είμαι μόνος και στα δύο, άρα πιο ευέλικτος. Αν έπρεπε όμως να διαλέξω ένα, δηλώνω πολύ αποφασiσμένα πως αυτό θα ήταν το Vagina Lips.

Θα άφηνες αλήθεια ποτέ τη Θεσσαλονίκη για την Αθήνα; Ή για μια άλλη πόλη;

Τη Θεσσαλονίκη θα την άφηνα πολύ ευχαρίστως, αλλά για μία σοβαρή μεγαλούπολη, όχι για την Αθήνα...

Ποιος είναι ο τελευταίος δίσκος που αγόρασες και ποιο το τελευταίο τραγούδι που στρίμαρες στο Spotify;

Δεν χρησιμοποιώ το Spotify. Μια φοβερή αλμπουμάρα που αγόρασα σήμερα που απαντώ στη συνέντευξη είναι το Fireraisers, Forever! των Comet Gain.

Είσαι περισσότερο άνθρωπος των λέξεων ή των πράξεων;

Όχι άλλα λόγια παιδιά, μόνο πράξεις.

Πού θα σε δούμε τους επόμενους μήνες; Τι σχέδια έχεις για το 2020;

Τα κλασικά live και με τα δύο projects, σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας. Αλλά τα πραγματικά ωραία νέα είναι ότι μέσα στον μήνα θα πάω για δύο συναυλίες στη Γαλλία ως Vagina Lips –συγκεκριμένα στις 16 Ιανουαρίου στο Παρίσι και στις 18 Ιανουαρίου στο Λε Μανς. Υπάρχει επίσης και νέος Vagina Lips δίσκος, το Outside Forever: θα βγει στις 20 Ιανουαρίου, από την Inner Ear. Η πρώτη ζωντανή παρουσίαση έκλεισε ήδη για το Σάββατο 11 Ιανουαρίου, στον όροφο του 8Ball Club στη Θεσσαλονίκη.

Επίσης ετοιμάζω ένα άλλο project, το οποίο δεν θα είναι σόλο. Έχουμε όμως λίγο καιρό ακόμη γι' αυτό. Πάντως έχω βρει το τέλειο όνομα. Ξέρεις πόσο δύσκολο είναι να βρεις ένα όνομα για το project σου, τη σήμερον ημέρα;

{youtube}h-dL8788ha4{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured