View More

His Majesty The King Of Spain: Ενώ «η ζωή συνεχίζεται» στην επιφάνεια, από κάτω υπάρχει μια μόνιμη απογοήτευση η οποία μας επηρεάζει ακόμα κι αν συχνά δεν το αντιλαμβανόμαστε...

Κάλλια Κακαλέτρη
Κάλλια Κακαλέτρη

Κυκλοφόρησαν πρόσφατα τον πρώτο τους δίσκο, Hyena, και –απ' ό,τι λέγεται– είναι μπάντα στην οποία πρέπει να δώσουμε σημασία το φετινό φθινόπωρο. Μέχρι να ελέγξει κανείς την πιστότητα των λεγομένων, ο Νεκτάριος Κουβαράς ανέλαβε να μας πει μερικά στοιχειώδη πράγματα γι' αυτούς, εν είδει συστάσεως...


Πότε και γιατί ξεκίνησε τη δράση του ο βασιλιάς της Ισπανίας;

Το 2008, κυρίως για την πλάκα. Η πρώτη συναυλία έγινε το 2009 στο Guru (αιωνία του η μνήμη).

Τι μεσολάβησε και ο μοναχικός βασιλιάς του 2009 απέκτησε τόσο μεγάλη παρέα;

Πολλές συναυλίες, η αποχώρηση το καλοκαίρι του 2010 ενός από τα τρία αρχικά μέλη και μάλλον ο κορεσμός της όλης acoustic/minimal φάσης.

Τι πρέπει να ξέρει κανείς για τον δίσκο σας Hyena;

Κυκλοφόρησε το καλοκαίρι απ’ την Inner Ear και περιέχει 12 κομμάτια. Το ύφος είναι λίγο απροσδιόριστο, πάντως αυτό που επιδιώκουμε είναι να σου κολλήσουν στο μυαλό οι μελωδίες. Επιπλέον, σε ένα τραγούδι έχουν κάνει παραγωγή οι Handymen (Στάθης Ιωάννου & Μανώλης Αγγελάκης) και στα υπόλοιπα έντεκα ο King Elephant των Baby Guru.

Πόσο συνέβαλε αλήθεια ο King Elephant στο τελικό αποτέλεσμα;

Πάρα πολύ. Με τις ιδέες του και με τη συμπεριφορά του, καθώς και με την ατμόσφαιρα που φρόντιζε πάντα να δημιουργεί στο στούντιό του –το οποίο έτσι κι αλλιώς έχει μια καταπληκτική αύρα.

Πηγαίνοντας να αγοράσει κανείς το Hyena, ποιον άλλο δίσκο παρεμφερούς ύφους θα προτείνατε να προμηθευτεί ώστε να τοποθετήσει κάπου ηχητικά τους His Majesty The King Of Spain;

Δυστυχώς δεν έχουμε να απαντήσουμε κάτι σ’ αυτήν την ερώτηση... Θα προτείναμε πριν το αγοράσει κάποιος να το ακούσει στο bandcamp της Ιnner Ear.

Hismajesty_2

Άλλα ελληνικά και ξένα συγκροτήματα/μουσικούς που θα προτείνατε;

Η αλήθεια βρίσκεται στους Nerve City!

Πέρα από τον πληθυσμό και τη σύνθεση των προσώπων, τι άλλο διαφορετικό μπορεί να δει κάποιος σήμερα σε μια συναυλία σας, σε σύγκριση με την προ τριετίας εμφάνισή σας με τον Jonathan Richman;

Πιο πλούσιες ενορχηστρώσεις και μια διαφορετική ενέργεια επί σκηνής, με έντονη αυτοσχεδιαστική διάθεση.

Τι σημαίνει για σας «αθηναϊκή καθημερινότητα»;

Σαπίλα... Ενώ «η ζωή συνεχίζεται» στην επιφάνεια, από κάτω υπάρχει μια μόνιμη απογοήτευση (για τους πιο τυχερούς –για πολλούς άλλους είναι απελπισία) η οποία μας επηρεάζει ακόμα κι αν συχνά δεν το αντιλαμβανόμαστε.

Τι άλλο μπορούμε δικαιολογημένα να αναμένουμε από τους His Majesty The King Of Spain;

Ζωντανές εμφανίσεις τον χειμώνα και καινούργιο υλικό το συντομότερο δυνατό.

avopolis_google_news

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

O Craig Walker μας ξεναγεί track-by-track στον νέο του δίσκο, θυμάται την ημέρα που έγραψε το "The Fade Out Line", και

Με αφορμή την κυκλοφορία του νέου του album Γεννηθήκαμε Χθες  και λίγο πριν την πρώτη ζωντανή παρουσίαση του στο ΙΛΙΟΝ

FEATURED TODAY

 Στο τέλος κάθε μήνα, ο Δημήτρης Λιλής παρουσιάζει δέκα αξιόλογες κυκλοφορίες από την εγχώρια εναλλακτική ανεξάρτητη παραγωγή. Ακούγονται με ή χωρίς podcast σχολιασμό.

Οι πιο επίκαιρες, πολυσυζητημένες, αναπάντεχες, αδιανόητες και ζουμερές ειδήσεις από τον χώρο της showbiz. Κάθε Παρασκευή στο Avopolis.

Από την καραντίνα στην Κω μέχρι τα playlists του Gilles Peterson στο BBC 6 και του James Lavelle, οι MOb ανεβάζουν τον πήχη της προοδευτικής jazz / rock.

Top