Ο νικητής του φετινού Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης μιλάει στο Avopolis για τον νέο δίσκο του, το hip hop καθώς και πως βλέπει μελλοντικά τον εαυτό του σε σχέση με τη μουσική. Μας παροτρύνει στο νόημα του κομματιού του «Αγάπη Είναι» και φαντάζει πολύ προσγειωμένος σε σχέση με κάθε ερώτημα που του θέτουμε...

Μίλησε μας για την απρόσμενη επιτυχία στο Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης. Πώς ένιωσες, ποιά ήταν η εμπειρία που αποκόμισες και πως βλέπεις το αποτέλεσμα αναφορικά με το είδος μουσικής που εκπροσωπείς.

«Ένιωσα πολύ όμορφα! Έκπληξη ένιωσα, πολλά πράγματα. Δεν το περιμέναμε! Εγώ χαίρομαι που ο κόσμος αγάπησε το κομμάτι αυτό. Και είναι σημαντικό γιατί είναι ένα κομμάτι hip hop. Ο κόσμος πρέπει να αρχίσει να αναγνωρίζει το είδος μας… Είμαστε εδώ για να μείνουμε. Έχουμε τόσα να πούμε και δεν φεύγουμε μέχρι να τα πούμε! Νιώθω ικανοποίηση που έβαλα κι εγώ το λιθαράκι μου αυτή την ιστορία».

Πώς βλέπεις το hip hop στην Ελλάδα, στην συμπρωτεύουσα αλλά και παγκόσμια;

«Πιστεύω πως στην Ελλάδα το hip hop ανεβαίνει επικίνδυνα. Δεν είναι κακό αυτό. Ακούγεται η μουσική μας και αυτό είναι καλό! Μην είμαστε στενοκέφαλοι… Όταν δεν ακουγόταν η μουσική αυτή έλεγαν όλοι «αααά… δεν μας δίνουν σημασία.» Τώρα που άλλαξε αυτό, όλοι λένε «ξεπουληθήκαν και παίζουν hip hop σε μαγαζιά!». Σαν ακροατές είμαστε λίγο ό,τι να ’ναι. Ας βγαίνουν δισκογραφικά κάθε χρόνο και 500 albums. Αν κάποια δεν αξίζουν δεν τα ακούμε και αν κάποια αξίζουν ας τα υποστηρίξουμε! Και η αλήθεια είναι πως υπάρχουν πολλά σχήματα που αξίζουν… Τώρα για παγκοσμίως τι να πω; Είναι τόσα πολλά τα πράγματα που μπορείς να ακούσεις, ώστε λογικό είναι να υπάρχουν και πολλές αηδίες. Πάντως η εποχή που ακουγόταν προς τα έξω όμορφα κομμάτια με νόημα έχει περάσει. Κρίμα...».

Ποιες είναι οι πηγές έμπνευσής σου όταν γράφεις στίχους και ποια είναι τα μουσικά σου ακούσματα τόσο εντός όσο και εκτός της hip hop;

«Τα πάντα… Η ίδια η ζωή. Οτιδήποτε που μπορεί να με «τσιγκλήσει», με οποιοδήποτε τρόπο. Εγώ είμαι από τους τυχερούς που δεν ακούει μόνο hip hop. Ακούω πολύ rock, έντεχνα, reggae - ό,τι μπορείς να φανταστείς! Σκοπός είναι να είσαι με τα αυτιά ανοιχτά και στη μουσική και στη ζωή. Ποτέ δεν ξέρεις από πού θα ακούσεις τα πιο σοφά λόγια».

Mίλησέ μας για την νέα σου δουλειά, Χάος Εν Τάξει.

Είναι το 2ο επίσημο album μου. Είναι ένα album γεμάτο από εμένα. Ανησυχίες, ερωτήματα, χιούμορ, προσωπικές εμπειρίες. Μου αρέσει να μιλάω για πράγματα που ξέρω, δεν θα πω κάτι ψεύτικο. Και είμαι ακόμα πολύ ενθουσιασμένος, γιατί και μουσικά είναι ότι καλύτερο μπορούσε να μου συμβεί. Και θέλω ξανά να ευχαριστήσω τους παραγωγούς μου. Do Space, Do Rico, Tyler, Diveno, Prophet of Noise, Α. Μαρκάτη, SocLeShock... Ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη!».

Αν σου ζητούσε κανείς να φτιάξεις ένα soundtrack για μια ταινία με τίτλο Αγάπη, το βασικό μουσικό της θέμα θα ήταν το «Αγάπη Είναι»;

«Χμμμ… Μάλλον ναι. Η μουσική του τραγουδιού αυτού έγινε από τον Diveno με αγάπη οπότε τι καλύτερο; Είναι σημαντικό να κάνουμε ό,τι κάνουμε με αγάπη!».

Δώσε μας τα συναυλιακά σου πλάνα και τα μελλοντικά σου σχέδια σε σχέση με τη μουσική.

«Προς το παρόν δισκογραφικά όλα είναι…Χάος Εν Τάξει!. Θα στηρίξω όσο γίνεται το album, μετά βλέπουμε. Συναυλιακά τώρα, έχουμε εμφανίσεις στην Αθήνα με Pro Sinners τον Ιούλιο. Έχω κλείσει και Πτολεμαΐδα, Άμφισσα, Λήμνο…διάφορα. Θα σας κρατάω ενήμερους και μέσω του space μου www.myspace.com/komisx».

Τέλος, στείλε ένα μήνυμα σε όσους στηρίζουν αυτό που κάνεις εσύ ή εν γένει το hip hop στην Ελλάδα...

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ και άλλες τόσες ευχές! Ας φτιάξουμε μαζί καλύτερη μουσική. Να στηρίζετε ό,τι αγαπάτε… Όχι μόνο εμένα. Το hip hop δεν θα ήταν τίποτα χωρίς τον κόσμο του».

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured