Ίσως να είναι λυπηρό που η Coca Cola κάνει κάτι που θα έπρεπε να κάνουν άλλοι (ίσως κι εμείς) αλλά τα λεφτά πάντα δίνουν λύσεις. Μεγάλη κουβέντα πιθανόν. Το γεγονός είναι ότι στο soundwave συμμετείχαν ένα μάτσο καλά συγκροτήματα και η κριτική επιτροπή αποτελείτο από έμπιστο κόσμο... Η -the thrill- Κατερίνα, εκτός της διαρκής αναζήτησης γείτονα με Internet (κάτι που την έκανε ακόμα πιο συμπαθή), γράφει μελαγχολικά και έντονα τραγούδια που πρέπει να τσεκάρετε. Προσωπική αδυναμία το “Unreal” που θα βρείτε στη σελίδα τους στο myspace. Οι Katrin the Thrill έπαιξαν στο party μας το καλοκαίρι για το βιβλίο το Punk, στη Γιορτή της Μουσικής (όπου καταχειροκροτήθηκαν), ενώ θα τους πετύχετε ως support σε αρκετές σημαντικές συναυλίες του χειμώνα. Ήδη άνοιξαν τη συναυλία των Manic Street Preachers, όπου αν εξαιρέσουμε κάποια μικροπροβλήματα και το (πολύ) τρακ τους, τα πήγαν αρκετά καλά.Πες μου λίγα λόγια για τη διαδρομή σας μέχρι σήμερα.
Μόνο που τη σκέφτομαι κουράζομαι... Η διαδρομή μας χαρακτηρίζεται κυρίως από την ανάγκη για μουσική έκφραση και επικοινωνία αλλά ιδιαίτερα στο παρελθόν κυριεύτηκε από ακινησία, τυχοδιωκτισμό και εμμονές. Ίσως φταίει το αρχικό μας όνομα Dementia Praecox –που σημαίνει σχιζοφρένια. Παίξαμε τρία χρόνια (2002-2005) στην Ελλάδα, μεταφερθήκαμε στην Αγγλία (2006), ξαναβαπτιστήκαμε Garbo και αλλάζαμε συνεχώς μπασίστες και ντράμερ. Η περίοδος Αγγλία θα μπορούσε να ονοματιστεί «εμπειρία» ή «ταλαιπωρία». Εξαρχής το ταξίδι στην Αγγλία ήταν μια λογική κίνηση, ενώ η επιστροφή ήταν το συναίσθημα. Πλέον έχουμε φτιάξει μια πολύ όμορφη ομάδα, με πολλή όρεξη και μουσική. Όταν κάνεις αρκετή ησυχία για να ακούσεις την καρδιά σου η διαδρομή γίνεται απόλαυση.

Μπορείς να μου περιγράψεις τον τρόπο με τον οποίο δουλεύετε ως σχήμα;
Μέχρι τώρα... σε μια στιγμή επιτακτικής μουσικής έκφρασης ή έμπνευσης, παίζω την κιθαρούλα μου και τραγουδάω, το συναίσθημα μεταμορφώνεται σε μουσική και στίχους, που ακούν όλοι οι γείτονες. Εάν δεν υπάρξουν έντονες αντιδράσεις και γιουχαΐσματα, το παίζω μετά στο στούντιο στα παιδιά κι ο καθένας προσθέτει ένα μουσικό κομμάτι απ’ την ψυχούλα του.Πώς προέκυψε η συμμετοχή σας στο Soundwave;
Τυχαία ή μοιραία. Βρέθηκε ένα φυλλάδιο στα χέρια μου που διαφήμιζε το διαγωνισμό και μια που εκείνη την περίοδο «δανειζόμουνα» Ίντερνετ από κάποιο αγαπητό γείτονα τσέκαρα το site και αποφάσισα να δηλώσω συμμετοχή. Επειδή εκείνη την περίοδο δεν υπήρχαμε ως μπάντα, έγραψα Katrin the Thrill και ανέβασα δυο κομμάτια. Κοιτούσα για κάποιες μέρες τα e-mail μου για τυχόν εξελίξεις αλλά μετά ο αγαπητός γείτονας αποφάσισε να μην μοιράζεται άλλο τη σύνδεσή του και μη έχοντας πρόσβαση για αρκετό διάστημα το ξέχασα. Όταν μετά από καιρό κοίταξα τα e-mail μου, είχαμε περάσει στην επόμενη φάση του διαγωνισμού.

Πώς σου φαίνεται η αναγεννημένη εγχώρια σκηνή; Την παρακολουθείς;
Από τον καιρό που ήμουν στην Αγγλία και άρχισα να ασχολούμαι με το myspace παρατήρησα αυτήν την αναγέννηση της εγχώριας σκηνής και ειλικρινά είμαι πάρα πολύ χαρούμενη και ακόμα πιο αισιόδοξη για το μέλλον. Υπάρχει μια αίσθηση επιτέλους ότι κάτι γίνεται στο χώρο. Πάρα πολλά συγκροτήματα, καινούριες μουσικές και γενικότερα μια θετική εξέλιξη. Υπάρχει επιτέλους μια κίνηση επικοινωνίας και στον υπόλοιπο κόσμο από ελληνικά γκρουπ, που με τον καιρό γίνεται όλο και πιο ομαδική. Αυτό είναι μια έμπνευση για όλους. Δεν νομίζω ότι ουσιαστικά έχουμε να ζηλέψουμε κάτι από τις μουσικές του υπόλοιπου κόσμου και είναι η στιγμή να επικοινωνήσουμε. Έχει δημιουργηθεί ένας έντονος παλμός έκφρασης και δημιουργίας στην ελληνική μουσική σκηνή.

Σχηματίστηκε: 2002
Ύφος: Indie Rock
Επιρροές: Pj Harvey, Radiohead, Sonic Youth, David Bowie, Gathering, Deus, Pixies
Μέλη: Katrin the thrill (vocals-guitar), Gina (guitar), Agness (bass), Oxis (drums) KaatPower (violin)
On The Net: www.music.coca-cola.com/profile?artistId=854793
www.myspace.com/garboband

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured