Η καλύτερη ομάδα ελλήνων μουσικών που ασχολούνται με τον ψυχεδελικό ροκ ήχο στην Ελλάδα παρουσιάζεται μέσα από αυτή τη συνέντευξη στο Avopolis.Αναφέρομαι φυσικά στους Purple Overdose, ένα από τα παγκοσμίως μακροβιότερα και πιο πιστά συγκροτήματα στο μουσικό ιδίωμα που ακολουθούν <με ιστορία τουλάχιστον 15 και πλέον χρόνων….>Ας δούμε λοιπόν τι έχει να μας πει ένα συγκρότημα του οποίου οι αυθεντικοί δίσκοι αλλάζουν χέρια σε πολύ υψηλές τιμές μεταξύ των συλλεκτών στο εξωτερικό ενώ στην Ελλάδα πολλοί ούτε καν γνωρίζουν….

Purple Overdose, ένα σχήμα με τουλάχιστον μιάμιση δεκαετία στο ενεργητικό του. Παρολαυτα σχετικά λίγες δισκογραφικές προσπαθειες. Τι συνέβη όλα αυτά τα χρόνια και οι δισκογραφία σας είναι τόσο αραιή.
Ο κύριος λόγος που έχουμε αραιή δισκογραφία είναι γιατί θέλουμε όλες οι δουλειές μας να έχουν λόγο ύπαρξης,να είναι προσεγμένες παραγωγές,να υπάρχουν σύνθετες και όχι απλουστευμένες ενορχηστρώσεις όπως απλουστευμένες έως κακές είναι του ελληνικού ροκ.Το ότι μας εκτιμούν στο εξωτερικό, αποδεικνύει τα παραπάνω.Θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει περισσότερους δίσκους αλλά αν αναλογιστείς ότι για παράδειγμα οι Τρύπες με περισσότερα χρόνια ύπαρξης από εμάς έχουν το πολύ 2 ή 3 δίσκους παραπάνω τότε νομίζω ότι δεν είναι και λίγες οι 6 δουλειές που έχουμε στο ενεργητικό μας.Έπειτα πάλι,οταν βρίσκεσαι σε ανεξάρτητες εταιρείες,που δεν ''χώνουν'' χρήματα είναι κι αυτό ένας ανασταλτικός παράγοντας.

Διαβάζοντας κανείς το βιογραφικό του γκρουπ, εύκολα παρατηρεί τις συνεχείς αλλαγές στο line up.Τι ήταν αυτό εμπόδισε έναν βασικό πυρήνα να παραμείνει αναλοιωτος? Ποιοι αποτελούν τώρα τον βασικό πυρήνα σας?
Στην ουσία υπάρχει ένας βασικός πυρήνας 3 μελών που παραμένουμε από το 1989 συνέχεια μαζί. Οι περισσότερες αλλαγές είναι στους οργανίστες μας, τέσσερις συνολικά.Ο κάθε μουσικός που ήρθε κι έφυγε,πήρε κι άφησε στο γκρουπ κάτι δικό του,πράγμα που τελικά είχε και την ωφέλιμη πλευρά του.Ο βασικός πυρήνας των P.Overdose που προανέφερα είναι: Κώστας Κωνσταντίνου, κιθάρα,τραγούδι,συνθέτης και παραγωγός
Χριστοφ. Τριανταφυλλόπουλος , ντράμς
Ανδρέας Ανδριόπουλος,μπάσο
και τα καινούργια μέλη είναι ο Σταύρος Ελευθερίου,κρουστά και ο ολοκαίνουργιος
Κώστας Στεργίου,πλήκτρα.

Ας έρθουμε στον καινούριο δισκο. Ένα ζωντανά ηχογραφημένο cd. Τουλάχιστον σε μένα φαντάζει μια αρκετά επικίνδυνοι εμπορικά κυκλοφορια. Γιατι δεν προτιμήσατε την λύση ενός best of , η οποία θα ήταν και σίγουρα πιο δοκιμασμένη?
Ποτέ δεν ενδιαφερθήκαμε άμεσα για το εμπορικό της υπόθεσης γι'αυτό και δώσαμε αυτό τον τίτλο στον νέο μας live δίσκο. Αντίθετα στο ρεύμα όπως ο Σολωμός!!Το να μαζέψεις αυτά τα τραγούδια στις πρώτες studio εκτελέσεις δεν είχε και μεγάλο ενδιαφέρον για μας,το κάνουν όλοι άλλωστε ακολουθώντας το...ρεύμα..Ο νέος μας δίσκος είναι ένα best of..live κι αυτή ήταν η αρχική μας ιδέα.

Μια και μιλάμε για live σε λίγες μέρες γίνεται και η συναυλία σας στην Αθήνα ετσι? Πως ανταποκρίθηκε ο κόσμος στης προηγούμενες συναυλίες σας και τι περιμένετε από αυτή…Έχει κάποιες ιδιαιτερότητες?
Ο κόσμος πάντοτε ανταποκρίνεται θετικά στα live μας γιατί έχουμε έναν πυρήνα οπαδών που μας ακολουθεί συστηματικά και ξέρουν τί να περιμένουν από το συγκρότημα.Η ιδιαιτερότητα του τελευταίου μας live εστιάζεται στο γεγονός της αποχώρησης του οργανίστα μαςΒασίλη Καπανίκη, πριν την αντικατάστασή του από τον Κ.Στεργίου, καθώς και στο ότι κάποια μικροπροβλήματα υγείας του Κ.Κων/νου, το γκρούπ παρουσίασε το ρεπερτόριό του instrumental, γεγονός που ενθουσίασε τον κόσμο στο ''Αν'' club.Κυριολεκτικά κάθε εμπόδιο ήταν για καλό!!

Για τους λιγότερους μυημένους στον ήχο σας,Θα ήθελες να μου περιγράψεις τη θεματολογία των στίχων αλλά και το άκουσμα των ήχων σας?
Η μουσική μας είναι ''ονειρική,ταξιδιάρα'' με βίαια ξεσπάσματα αλλά και με έντονα ηχοχρώματα που βοηθούν σε μία υπέρβαση.Είναι ''εγκεφαλική'' και οι στίχοι αντιπροσωπεύουν αυτούς ακριβώςτούς στίχους.Υπάρχει έντονο τζαμάρισμα,κάτι που δεν το επιχειρεί κανένα γκρουπ σήμερα εκτός μόνον από τα συγκροτήματα της Τζαζ.Συνεχίζουμε την ψυχεδέλεια από 'κεί που την άφησαν οι μεγάλοι του είδους.

Οι purple overdose έχουν καταφέρει να ακουστούν και έξω από την Ελλαδα. Παρολαυτα καθώς τα χρόνια περνουν, παραμενει αυτός ένας στόχος για το συγκρότημα και γενικά τι άλλο θα ήθελαν οι P.O να πετύχουν μέχρι τη στιγμή της δύσης τους?
Η μουσική μας είναι που μας οδηγεί σαν να υπάρχει μία αποστολή που πρέπει να διεκπεραιώσουμε.Ακουστήκαμε έξω από την χώρα μας αρκετά αλλά δεν έχουμε κάνει εκεί δουλειές αν και υπήρξαν προτάσεις διότι τα μέλη του γκρουπ έχουν τις προσωπικές τους καριέρες στις εργασίες τους και θα ήταν φοβερά δύσκολο να εγκαταλείψουν την Ελλάδα.
Ο επόμενος στόχος μας είναι η καινούργια μας δουλειά που ήδη έχει αρχίσει να παίρνεισάρκα και οστά ενώ παράλληλα άρχισε και η προσπάθεια για ένα συμβόλαιο με κάποια μεγάλη εταιρεία.

Απ’ότι φαίνεται ένα μεγάλο μέρος του της προώθησης ενός σχηματος, εστω και καθυστερημένα στην Ελλαδα, θα γίνεται μέσω του διαδικτυου. Οι Purple Overdose έχουν δημιουργήσει για την ώρα ένα συμπαθητικό site.Θα θέλατε να μας πείτε περισσότερα για αυτόν καθώς και το εάν θα υπαρχουν, ας πούμε,extra για τους επισκέπτες του?
Το site μας είναι φτιαγμένο απλά,με πολλή αγάπη και δίχως φανφάρες και διαφημιστικά gudgets.Είναι αυτό που ταιριάζει στους Purple Overdose και στην φιλοσοφία τους.Περιέχει την ουσία και είναι αρκετά πλούσιο σε υλικό.Σύντομα θα προστεθεί σελίδα για την αγορά δίσκων και με ειδικά προνόμια για τους φίλους μας (χαμηλότερες τιμές, έξτρα συλλεκτικά δωράκια όπως υπογεγραμμένες φωτογραφίες,αυθεντικά ποστερς κλπ).Περισσότερα θα ανακοινώνονται τακτικά στην στήλη news.

Σκέφτεστε να το ενισχύσετε με mp3 η με κάποιο άλλο μέσο διανομής ηχητικού μέσου?
Όχι και μάλιστα κατηγορηματικά.Όποιος θέλει μπορεί να αγοράσει τους δίσκους μας που υπάρχουν και να μας ακούσει.Αν πάλι ψάχνει κάτι δυσεύρετο ας ψάξει στο διαδίκτυο σε εμπόρους του εξωτερικού που διαφημίζουν το υλικό μας.Όλα βρίσκονται,ψάξιμο χρειάζεται μόνο και υπομονή.

Από την αντίδραση αυτή καταλαβαίνω ότι γενικά πιστεύετε ότι τα mp3,το napster κτλ κτλ αποτελούν πρόβλημα?
Σίγουρα κάθε μορφή πειρατείας είναι πρόβλημα.Εμείς είμαστε αντίθετοι στην νέα αυτή ισοπέδωση των πνευματικών δικαιωμάτων.

Και μια τελευταία ερώτηση για να μην σε κουρασω.Τι θα έλεγες στους νέους έλληνες μουσικούς που ασχολούνται με την ψυχεδελεια
Εάν υπάρχουν θα πρέπει να αποκτήσουν γερό στομάχι και νεύρα για να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν σε έναν αόρατο πόλεμο επειδή θα θεωρηθούν εκτός μόδας.Στην Ελλάδα δυστυχώς έχουμε γεμίσει στους μοδάτους και στους ύπνους σε στυλ Πύξ Λάξ κλπ κλώνους των.

Και ποια γκρουπ έχεις ξεχωρίσει τον τελευταίο καιρό στην Ελλάδα?
Τους Jack Of All Trades,τους Expedition και τους Green Onions.

Ευχαριστούμε για την συνέντευξη…

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured