Απρίλιος. Spring clean, κινηματογράφος, τραπεζάκια έξω, προεκλογικός αναβρασμός, διακοπές, αρνί, τσουρέκια.

5 ταινίες να δείτε

2/4: Τα Σινεμά μας, η Πόλη μας: Οι ιστορικοί κινηματογράφοι του κέντρου Ιντεάλ, Άστορ και Ίριδα καλούν τον κόσμο να στηρίξει τη διάσωσή τους με δωρεάν προβολές και live για το κοινό. Εδώ  το πρόγραμμα προβολών της Κυριακής. Just be there.

 

6/4: Flux Gourmet: Σε ένα ινστιτούτο αφιερωμένο στις μαγειρικές και διατροφικές επιδόσεις, τα μέλη μιας ηχητικής κολεκτίβας που δεν μπορεί να διαλέξει όνομα, βρίσκονται μπλεγμένα σε παιχνίδια εξουσίας, καλλιτεχνικές βεντέτες και γαστρεντερικές διαταραχές. Ετοιμαστείτε για «ένα παραισθησιογόνο μίγμα γαστρονομικής περφόρμανς, ομαδικού σεξ και kinky μαγειρικής όπως μόνο ο Peter Strickland ξέρει να φτιάχνει», με πρωταγωνιστές τον Μάκη Παπαδημητρίου, την Gwendoline Christie (Game of Thrones), τον Asa Butterfield (Sex Education) και την Ariane Labed.

 

8/4: Οργισμένο Είδωλο: Μία από τις καλύτερες αμερικανικές ταινίες των 80s και εκ των κορυφαίων από τη φιλμογραφία του Martin Scorcese, με τη βραβευμένη με Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου ερμηνεία ζωής του Robert DeNiro, προβάλλεται σε αποκαταστημένη 4k κόπια για μια βραδιά μόνο, στο Ιντεάλ. Τη λαμπρή αυτή ψηφιακή κόπια επιμελήθηκε ο ίδιος ο Scorcese με τη θρυλική μοντέρ του (και βραβευμένη με Όσκαρ για την ταινία), Thelma Schoonmaker. Η προβολή πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας, σε πανελλήνια πρεμιέρα, ταυτόχρονα με τον υπόλοιπο κόσμο.

 

20/4: Επιστροφή στη Σεούλ: Μια 25χρονη Γαλλίδα ασιατικής καταγωγής, ταξιδεύει κρυφά από τη μητέρα της στη Νότια Κορέα για να συναντήσει τους βιολογικούς γονείς της, όταν το ταξίδι της παίρνει απρόσμενη τροπή. Χρυσή Αθηνά Καλύτερης Ταινίας στο 28ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας, με τους κριτικούς να παραμιλούν για την ερμηνεία της πρωτοεμφανιζόμενης Park Ji-min.

 

12/1: Σεντ Ομέρ: Στο δικαστήριο της μικρής πόλης Σεντ Ομέρ μια νεαρή γυναίκα από τη Σενεγάλη δικάζεται για τον εσκεμμένο θάνατο του παιδιού της. Καθώς ξετυλίγεται η διαδικασία, τίποτε δεν μοιάζει με αυτό που φαίνεται. Στο Φεστιβάλ Βενετίας η ταινία της γνωστής από τον χώρο του ντοκιμαντέρ Alice Diop απέσπασε τον Αργυρό Λέοντα - Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής, καθώς και τον Χρυσό Λέοντα του Μέλλοντος - Βραβείο Καλύτερης 1ης Ταινίας. Κέρδισε επίσης Βραβείο Σεζάρ Καλύτερου σκηνοθετικού ντεμπούτου, ενώ ήταν και η επίσημη πρόταση της Γαλλίας για το Όσκαρ Διεθνούς Ταινίας. Τέλος, πριν λίγες μέρες βραβεύτηκε με το Bραβείο Κριτικής Επιτροπής στο 23ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου «για την πρωτότυπη, συνεπή, αυστηρή σκηνοθετική γραφή της Αλίς Ντιόπ, για την συγκλονιστική, εσωτερική ερμηνεία της Γκιουσλαζί Μαλάντα, και την εξαιρετική επίδοση του συνόλου των ηθοποιών και τέλος, για τον βαθύ, υπαινικτικό τρόπο που φωτίζει τις κοινωνικές, πολιτικές και πνευματικές προεκτάσεις μιας τραγικής αληθινής ανθρώπινης ιστορίας». Εν ολίγοις, must-watch.

 

5 events να πάτε

3/4: Η πολυβραβευμένη νεαρή Βρετανίδα σαξοφωνίστρια Nubya Garcia εμφανίζεται στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στο πλαίσιο του WOW WOMEN OF THE WORLD, ένα τριήμερο φεστιβάλ για γυναίκες, θηλυκότητες και non-binary άτομα. Περισσότερα εδώ.

7&8/4: Οι Chinese Man ανεβαίνουν για δύο συνεχόμενες βραδιές στη σκηνή του Arch Club - Live Stage για ένα «ένα εκρηκτικό και καθηλωτικό live, γεμάτο από trip hop, hip hop, funk , dub, electro, afrobeat, swing και reggae ήχους». Opening Acts: Kill Emil και MONONOME

8/4: Οι HVOB, το electronic pop duo από τη Βιέννη, περνά από την χώρα μας, στο πλαίσιο της περιοδείας του για το τελευταίο άλμπουμ του “TOO”, για μία μοναδική εμφάνιση στο Gagarin 205, με opening act τους Lip Forensics.

21/4: Ο βραβευμένος με Grammy super star DJ και παραγωγός από την Νότια Αφρική Black Coffee έρχεται στο γήπεδο Tae Kwon Do στο Φάληρο, για «ένα από τα εκπληκτικά sets του που πάντοτε απογειώνουν το κοινό και ταυτόχρονα γράφουν ιστορία.»

30/4: Οι Βρετανοί BICEP, ένα από τα κορυφαία acts ηλεκτρονικής μουσικής παγκοσμίως, έρχονται στο Tae Kwon Do να μας πάρουν το κεφάλι. Μαζί τους η Romy, οι Optimo (Espacio) και οι Fantastic Twins. Φημολογείται πως θα ανακοινωθεί νέο κύμα προπώλησης εισιτηρίων, μείνετε συντονισμένοι στα social του Plisskën.

 

5 σειρές να παρακολουθήσετε

Είμαστε βέβαιοι πως αυτό το μήνα καταβροχθίζετε βουλιμικά την τελευταία σεζόν του Succession, ωστόσο αυτή ήταν προτεινόμενη στην To Do List του προηγούμενου μήνα, οπότε ορίστε άλλες 5 σειρές που κάνουν πρεμιέρα τον Απρίλιο.

Tiny Beautiful Things: Νέα dramedy του Hulu με την (συμπαθέστατη και πάντα fun-to-watch) Kathryn Hahn στον ρόλο μιας συγγραφέως ονόματι Clare, η οποία αναλαμβάνει μια στήλη από εκείνες που δίνουν συμβουλές στους αναγνώστες, σε μια περίοδο όπου όλα γύρω της πάνε κατά διαόλου. O γάμος της βρίσκεται στα πρόθυρα της διάλυσης, η έφηβη κόρη την αποφεύγει και η κάποτε πολλά υποσχόμενη καριέρα της ως συγγραφέας μοιάζει να καταρρέει.  Πρεμιέρα στις 7 Απριλίου.

 

The Last Thing He Told Me: Όταν ο σύζυγος της Hannah (Jennifer Garner) εξαφανίζεται μυστυριωδώς, ένας αναπάντεχος δεσμός αρχίζει να χτίζεται ανάμεσα σε εκείνη και τη 16χρονη θετή της κόρη, Bailey (Angourie Rice), προκειμένου να εξιχνιαστεί το μυστήριο συμβάν. Στον ρόλο του συζύγου ο Jamie Lannister του Game of Thrones Nikolaj Coster-Waldau. Το αστυνομικό θρίλερ βασίζεται στο μυθιστόρημα της Laura Dave με τον ίδιο τίτλο, που υπογράφει και την τηλεοπτική διασκευή, πίσω από την παραγωγή της οποίας βρίσκεται η Reese Witherspoon. Πρεμιέρα 14 Απριλίου στο Apple TV+.

 

Dead Ringers: Η Rachel Weisz, σε διπλό ρόλο, υποδύεται τις δίδυμες αδελφές -και γυναικολόγους στο επάγγελμα- Elliot και Beverly Mantle, οι οποίες «μοιράζονται τα πάντα: τα ναρκωτικά, τους εραστές και μια αμετανόητη επιθυμία να κάνουν ότι χρειάζεται –φτάνοντας στα άκρα της ιατρικής ηθικής– σε μια προσπάθεια να προκαλέσουν τις παλιομοδίτικες πρακτικές και να φέρουν την ιατρική φροντίδα των γυναικών στο προσκήνιο». Βασισμένο στην ταινία του David Cronenberg από το μακρινό 1988 με τον ίδιο τίτλο («Οι Διχασμένοι» στα ελληνικά) , στην οποία τον διπλό ρόλο υποδυόταν ο Jeremy Irons.  H μίνι σειρά 6 επεισοδίων κάνει πρεμιέρα στις 21 Απριλίου στο Amazon Prime και ανυπομονούμε να πατήσουμε play.

https://www.youtube.com/watch?v=smRrEqRShsc

 

Love & Death: Texas, 1980. Η Candy Montgomery, μια θρησκόληπτη νοικοκυρά συνάπτει εξωσυζυγική σχέση με  τον άντρα της φίλης της Betty Gore. Λίγο καιρό αργότερα, η Betty δολοφονείται με 41 τσεκουριές. Βασισμένο σε αληθινή ιστορία, με πρωταγωνιστές την Elizabeth Olsen και τον (πάντα καθηλωτικό) Jesse Plemons. Πρεμιέρα 27 Απριλίου στο HBO Max και θα συντονιστούμε γιατί και μόνο από το τρέιλερ φαίνεται φωτιά. Αξίζει να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο ειδειχθές έγκλημα έχει ξαναγίνει τηλεοπτική σειρά, με τις Jessica Biel και Melanie Lynskey.

https://www.youtube.com/watch?v=AvVyz1k2B6M

 

Fatal Attraction: Είναι η Ολέθρια Σχέση (1987) με τον Michael Douglas και την Glenn Close μία από τις καλύτερες ταινίες των 80s και ένα από τα καλύτερα ερωτικά θρίλερ όλων των εποχών; Αναμφισβήτητα. Ήταν ανάγκη να μεταφερθεί στην τηλεόραση εν έτει 2023; Όχι στα αλήθεια. Έχουμε μια κάποια εμμονή με την Lizzy Caplan (Masters of Sex, Fleishman is in Trouble) και θα κάτσουμε να το δούμε έστω από περιέργεια παρόλο που η χημεία της με τον Joshua Jackson (Dawson's Creek, The Affair) στο τρέιλερ μοιάζει αρκετά χλιαρή; You bet. Σε περίπτωση που ξεχάσατε το story, εκείνος είναι παντρεμένος, εκείνη femme fatale (και, οκ, τρελή), το ερωτικό ειδύλλιο μεταμορφώνεται σε κανονικό θρίλερ και κάπου στην υπόθεση εμπλέκεται και ένα κουνέλι (if you know, you know). Πρεμιέρα 30 Απριλίου στο Paramount.

 

5 μέρη να επισκεφθείτε

To δισκάδικο Super Van στη Χαριλάου Τρικούπη -που παίρνει το όνομά του από το άλμπουμ Super Van Vacation των 1000mods- για punk-rock, stoner, garage, rock, metal και grunge δίσκους, αλλά και μπίρες.

To Noa Poke στο Κουκάκι για “Tokyo” poke bowl με τόνο-σολωμό-λαβράκι.

Το all-day ιταλικό Pracsitele στην Πραξιτέλους για πίτσα, pinsa και cacio e pepe.

Το νέο wine bar Dear Manouka στο Παγκράτι για εκλεκτές ετικέτες κρασιού και bao bun με μπιφτέκι από κατσίκι.

Το Polyamorous στα Εξάρχεια για κρασί, ποτό, φυτά και sex toys, επειδή γιατί όχι. 

noa-poke

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured