7 λόγοι για να πάμε στη συναυλία των Disturbed

Το συγκρότημα από το Σικάγο που έχει κυριαρχήσει στο σκληρό ήχο για περισσότερα από 20 χρόνια, επιστρέφει στην Αθήνα για μια μοναδική βραδιά, γεμάτη με τα σπουδαιότερα τραγούδια τους.

Πόσα είναι τα συγκροτήματα που έχουν τον δικό τους ξεχωριστό ήχο; Που πέντε σερί κυκλοφορίες δίσκων τους να κάνουν ντεμπούτο στην κορυφή του chart των ΗΠΑ; Που μια διασκευή τους να κοντεύει τις 1.000.000 προβολές στο Youtube.  Που ειδικά στην Αμερική είναι ένα από τα μεγαλύτερα συγκροτήματα από το 2000 και έπειτα; Οι David Draiman (φωνή), Dan Donegan (κιθάρα), Mike Wengren (ντραμς), John Moyer (μπάσο), αχώριστοι από την πρώτη στιγμή, ετοιμάζονται για ακόμα μία μεγάλη παγκόσμια περιοδεία, η οποία θα τους φέρει και στην Αθήνα τους Disturbed. Παρακάτω παραθέτουμε 7 λόγους που θα κάνουν την 26η Ιουνίου μια νύχτα που θα μείνει αξέχαστη καθώς μαζί με τους Disturbed, θα είναι και οι Bullet For My Valentine/Nova Twins/O.Y.D  κάνοντας το line up ακόμα πιο ενδιαφέρον.

 Γιατί θα ακούσουμε μια σειρά από κλασικά τραγούδια

Μπορεί πρώτο σε νούμερά στο Spotify να είναι η διασκευή τους στο "The Sound Of Silence" των Simon & Garfunkel και μάλιστα στο Youtube να πλησιάζει τις 1.000.000 προβολές, αλλά τους Disturbed τους γνωρίσαμε και τους αγαπήσαμε με το “Down with the Sickness” (ή πιο γνωστό ως οh wah ah ah), “Ten Thousand Fists”, “Indestructible”, “Stricken” κτλ.  Ορισμένα από αυτά, μαζί με ορισμένα καινούρια θα τα ακούσουμε στο Release Athens 2023 ανάβοντας αναπτήρες (ουπς αυτό γίνοταν παλιότερα) στο "The Sound Of Silence" και προς το τέλος όλοι μαζί να φωνάζουμε οh wah ah ah

 

Γιατί είναι από τα μεγαλύτερα συγκροτήματα από το 2000 και έπειτα

Πέντε σερί κυκλοφορίες δίσκων τους να κάνουν ντεμπούτο στην κορυφή του chart των ΗΠΑ, κάτι που μόνο αυτοί οι Metallica και οι Dave Matthews Band έχουν καταφέρει. , περισσότερες από 17 εκατομμύρια πωλήσεις και σχεδόν 8 δις streams είναι ορισμένες από τις επιτυχίες των Disturbed. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι έχουν τον δικό τους μοναδικό ήχο. Δεν υπάρχει περίπτωση να ακούσεις ένα τραγούδι τους και να μην καταλάβεις ότι στην φωνή δεν είναι άλλος από τον David Draiman και αυτά τα κοφτά ριφς να μην άλλοι από τους Disturbed. Πόσα άλλα συγκροτήματα εκτός από τους Slipknot, Godsmack  από το 2000 και έπειτα το έχουν καταφέρει αυτό;

 

Γιατί το τελευταίο τους άλμπουμ το Divisive είναι το καλύτερο τους μετά από πολλά χρόνια

Το είχαμε γράψει και αναλυτικά, ότι υπάρχουν μια σειρά από τραγούδια συναυλιακά όπως τα “Hey You” και “Unstoppable”τα οποία είναι ικανά να ταρακουνήσουν τους θεατές. Μπορεί να μην είναι τα καλύτερα που έχουν γράψει ποτέ, αλλά είναι τα καλύτερα εδώ και χρόνια.

 

Γιατί υπάρχουν «εκκρεμότητες» από την πρώτη τους συναυλία στην Ελλάδα το 2019

Η εμφάνιση των Disturbed, ήταν καλή, αλλά προηγουμένως οι Anthrax είχαν «ισοπεδώσει» την σκηνή. Τώρα οι Disturbed έχουν μια ακόμα ευκαιρία να μας δείξουν ότι εκτός από τα studio άλμπουμ τους και επι σκηνης είναι από τους καλύτερους στον χώρο.

 

Γιατί στις αρχές τις καριέρας τους οι Bullet For My Valentine θεωρούνταν ως το next best thing

Μαζί με τους Trivium ο μουσικός τύπος τους είχε φορτώσει το βάρος των νέων Metallica/Megadeth. Θυμάμαι χαρακτηριστικά στο Download 2006 με μια μόνο κυκλοφορία, οι Bullet For My Valentine να ήταν ψηλά στο line up. Και η αλήθεια είναι ότι  άλμπουμ όπως τα The Poison (2005) και Scream Aim Fire (2008) δεν γράφονται κάθε ημέρα, και μπορεί η συνέχεια να μην δικαίωσε τις προσδοκίες για τους Bullet For My Valentine, αλλά και πάλι επί σκηνής παραμένουν ένα συγκρότημα το οποίο είναι ικανό να βάλει «φωτιά» στην Πλατεία Νερού.

 

Γιατί η 3η φορά των Bullet For My Valentine προβλέπεται καταιγιστική

Πόσοι θυμούνται ότι το συγκρότημα είχε παίξει πριν τους Big 4 (Metallica, Megadeth, Slayer & Anthrax) στο Terra Vibe το 2010 . Πόσοι τους είχαν δει το 2019 στο Piraeus Academy; Ας μην το κουράσουμε, το 2010 ελάχιστοι τους θυμούνται, το 2019 ο κόσμος ήταν φανατικός άλλα λίγος. Κατά κανόνα η σειρά πριν τον headliner είναι η καλύτερη, ειδικότερα που το Release Athens τους επιτρέπει να παίξουν πάνω από 1 ώρα. Για να δούμε ποια από τα “Tears Don’t Fall”, “Scream Aim Fire”, “4 Words (to Choke Upon)", “You Want a Battle? (Here’s a War)” θα ακούσουμε, και ποιο θα κάνει το μεγαλύτερο χαμό;

 

Γιατί θα δούμε κάτι «φρέσκο» όπως οι Nova Twins 

Ο περσινός, δεύτερος δίσκος τους, Supernova, ήταν μια από τις κορυφαίες κυκλοφορίες της χρονιάς και μπήκε στη βραχεία λίστα του Mercury Prize ενώ το ντουέτο ήταν υποψήφιο για δύο Brit Awards στις κατηγορίες “Best British Group” και “Best Rock/Alternative Act”. Για περισσότερα για τις Nova Twins, μπορείτε να διαβάσετε εδώ .

 

 Οι Disturbed εμφανίζονται στην Πλατεία Νερού την Δευτέρα 26 Ιουνίου, στο πλαίσιο του Release Athens Festival, μαζί με Bullet For My Valentine, Nova Twins και O.Y.D.

Η προπώληση συνεχίζεται στα 43€

Επίσης, διατίθενται περιορισμένα VIP εισιτήρια. Στη συγκεκριμένη κατηγορία περιλαμβάνονται οι εξής προνομιακές παροχές: Ξεχωριστή υπερυψωμένη περιοχή διαμορφωμένη με stands & stools για όλους, οpen-bar, προτεραιότητα πρόσβασης στο χώρο, ιδιωτικό parking, ξεχωριστές τουαλέτες, αναμνηστικό δώρο.

release-disturbed

Ταυτόχρονα, είναι διαθέσιμα δύο combo εισιτήρια του Release Athens 2023, για όσους επιθυμούν να παρακολουθήσουν δύο ημέρες του φεστιβάλ επωφελούμενοι από μία σημαντική έκπτωση:

Disturbed, Bullet For My Valentine, Nova Twins, O.Y.D. (26/6/23, Πλατεία Νερού) + Parkway Drive, Soulfly, Triptykon performing Celtic Frost, Skybinder (27/6/23, Πλατεία Νερού)

release-2-days

Disturbed, Bullet For My Valentine, Nova Twins, O.Y.D. (26/6/23, Πλατεία Νερού) + Parkway Drive, Soulfly, Triptykon performing Celtic Frost, Skybinder (27/6/23, Πλατεία Νερού) + Amon Amarth, Kreator, Heaven Shall Burn, Bleed From Within (28/6/23, Πλατεία Νερού)

release-3-days

Διάθεση εισιτηρίων:

Τηλεφωνικά στο 11876

Online στα www.releaseathens.gr / www.viva.gr

Φυσικά σημεία: Καταστήματα  Nova, Public, Media Markt, Ευριπίδης, Yoleni’s και Viva Spot Τεχνόπολης

Όλες οι πληροφορίες (τιμές, πρόγραμμα, πρόσβαση) στο releaseathens.gr

 

Κεντρική φωτογραφία: Disturbed, Facebook

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Featured