Δεν έχουμε μιλήσει αρκετά για τις Nova Twins

Το εκρηκτικό metal/rap δίδυμο από τη Μ. Βρετανία, Band of the Year πέρσι για το περιοδικό "Kerrang!", υποψήφιο για BRITs και Mercury Prize, έρχεται τέλη Ιουνίου στο Release και δεν βλέπουμε την ώρα και τη στιγμή για αυτό το live.

 Οι Nova Twins έρχονται από το Μεγάλο Νησί και είναι μια φρέσκια πνοή στον χώρο του μοντέρνου rock και metal. Τα rap φωνητικά, οι βαριές κιθάρες και το groove τοποθετούν την μουσική πρόταση των Βρετανίδων κοντά στο alternative/nu metal όμως το δίδυμο των Amy Love και Georgia South συνθέτουν κάτι εντελώς μοναδικό, απόλυτα διασκεδαστικό, κεφάτο, πολύχρωμο.

Κολλητές φίλες από το σχολείο, η Amy με την Georgia άκουγαν διαφορετικά πράγματα, μεγαλώνοντας σε μια εποχή που ήδη όλη η μουσική γινόταν διαθέσιμη σε όλους. Από την Beyoncé και τον Eminem, στους Bat for Lashes και τον James Blake, το αισθητήριο τους έφτασε μέχρι τους New York Dolls, τους KISS ακόμα και τους MC5, διευρύνοντας ακόμα περισσότερο τους ορίζοντες τους. Εάν συνυπολογίσουμε πως η Georgia διέθετε και πολύ δυνατό μουσικό, οικογενειακό background (ο πατέρας της είναι ο περίφημος πιανίστας William South, ένα από τα ιδρυτικά μέλη της acid jazz μπάντας Heavyshift, που είχε μεγάλη επιτυχία στην Μεγάλη Βρετανία στα ‘90s) καταλαβαίνουμε πως το εγχείρημα εξαρχής ήταν προορισμένο να πετύχει.

Το όνομα του group που σχημάτισαν ήταν BRAATS και το πρώτο τους τραγούδι κυκλοφόρησε περίπου το 2014, με τίτλο "Bad Bitches". Παρά το νεαρό της ηλικίας τους, ήδη είχαν σχηματοποιήσει ένα συγκεκριμένο στυλ που περιλάμβανε τόσο το hip hop όσο και το rock. Πολύ γρήγορα, ο παιδικός ενθουσιασμός έγινε οργανομένος επαγγελματισμός, με το σχήμα να αλλάζει το όνομα του σε Nova Twins και το πρώτο βίντεο τους να σκάει στο Youtube, για το κομμάτι "Bassline B*tch".

Ο βηματισμός τους επιτάχυνε, με το παρθενικό, ομώνυμο EP να κυκλοφορεί από την Robotunes μέσα στο 2016, ενώ την αμέσως επόμενη χρονιά η φήμη τους απογειώνεται με την συμμετοχή τους στο tour των Prophets of Rage. H girlie-matcho αισθητική τους, ολοκληρώνεται μέσα από το video για το κομμάτι "Thelma and Louise", το οποίο αποτελεί και τον τίτλο του δεύτερου EP που κυκλοφορεί μέσα στην ίδια χρονιά.

Οι Nova Twins κινούνται ανάμεσα στα διαφορετικά είδη, όπως έκαναν και οι ήρωες τους. Με κάποιους από αυτούς κατάφεραν και συναντήθηκαν επί σκηνής, όπως η Little Simz, οι Skunk Anansie, οι Enter Shikari και πολλοί άλλοι σύγχρονοι καλλιτέχνες που μοιράζονται το όραμα της ελεύθερης μουσικής. Όμως πέρα από την ανοικτή μουσική προσέγγιση, ένα από πρώτα πράγματα που παρατηρεί κάποιος στην περίπτωση τους, είναι η έντονα χρωματισμένη αισθητική, τα περίεργα ρούχα, τα χτενίσματα. Όπως και οι ίδιες παραδέχονται είναι ξεκάθαρα μια glam εκδοχή της punk/rock/hip-hop κουλτούρας, με σκοπό να διαφοροποιηθούν πλήρως από ό,τι υπάρχει εκεί έξω. Και το καταφέρνουν τέλεια.

To 2020 κυκλοφορούν το ντεμπούτο album τους, με τον περιπαικτικό τίτλο Who Are the Girls?. Άμεσα, πολύς κόσμος έμαθε «ποια είναι τα κορίτσια» αφού ο δίσκος αποθεώθηκε στις περισσότερες κριτικές. Ο μπασαριστός ήχος και το grime rap εξελίσσονται ως σήμα κατατεθέν του ήχου τους και οι Nova Twins μπορούν να ισχυρίζονται πλέον πως έχουν μια ηχητική ταυτότητα, πλήρως αναγνωρίσιμη. Ο Covid τους χαλάει τα σχέδια για περιοδείες, όμως το περσινό δεύτερο album τους, με τίτλο  Supernova, προκάλεσε μια έκρηξη δημοσιότητας που τους έφερε μέσα στην πρώτες θέσεις των βρετανικών charts αλλά και τους πρόσφερε μια υποψηφιότητα για Mercury Prize. Η συνέχεια θα δοθεί πάνω στο σανίδι, αφού τα κορίτσια περιοδεύουν ακατάπαυστα εδώ και 2 χρόνια. Το ταξίδι τους θα τους φέρει και από τα μέρη μας, στις 26 Ιουνίου, παρέα με τους Αμερικανούς Disturbed αλλά και τους Βρετανούς Bullet For My Valentine, που ανακοινώθηκαν μόλις πριν λίγες ημέρες ως νέα προσθήκη στο line up της συγκεκριμένης ημέρας του Release, μιας ημέρας must για τους φίλους του σύγχρονου metal.

 

Οι Nova Twins εμφανίζονται στην Πλατεία Νερού τη Δευτέρα 26 Ιουνίου, στο Release Athens Festival, μαζί με τους Disturbed και τους Bullet For My Valentine. Περισσότερα ονόματα για τη συγκεκριμένη ημέρα θα ανακοινωθούν σύντομα.

 H προπώληση συνεχίζεται. Πιο αναλυτικά:

Nightwish, Insomnium & more tba (7/6/23, Πλατεία Νερού): 50€ (General Admission), 140€ (VIP)
Disturbed, Nova Twins & more tba (26/6/23, Πλατεία Νερού): 40€ (General Admission), 100€ (VIP)
Parkway Drive, Soulfly & more tba (27/6/23, Πλατεία Νερού): 40€ (General Admission), 100€ (VIP)
Amon Amarth, Kreator, Heaven Shall Burn (28/6/23, Πλατεία Νερού): 40€ (General Admission), 100€ (VIP)

Στη VIP κατηγορία περιλαμβάνονται οι εξής προνομιακές παροχές: Ξεχωριστή υπερυψωμένη περιοχή διαμορφωμένη με stands & stools για όλους, οpen-bar, προτεραιότητα πρόσβασης στο χώρο, ιδιωτικό parking, ξεχωριστές τουαλέτες, αναμνηστικό δώρο.

Ταυτόχρονα, είναι διαθέσιμα έξι διήμερα ή τριήμερα εισιτήρια, για όσους επιθυμούν να παρακολουθήσουν περισσότερες ημέρες του φεστιβάλ επωφελούμενοι από μία σημαντική έκπτωση:

Nightwish, Insomnium & more tba (7/6/23, Πλατεία Νερού) + Helloween & more tba (17/6/23, Πλατεία Νερού) προς 85€ (κέρδος 15€)

Nightwish, Insomnium & more tba (7/6/23, Πλατεία Νερού) + Amon Amarth, Kreator, Heaven Shall Burn (28/6/23, Πλατεία Νερού) προς 80€ (κέρδος 10€)

Helloween & more tba (17/6/23, Πλατεία Νερού) + Amon Amarth, Kreator, Heaven Shall Burn (28/6/23, Πλατεία Νερού) προς 80€ (κέρδος 10€)

Disturbed, Bullet For My Valentine, Nova Twins (26/6/23, Πλατεία Νερού) + Parkway Drive, Soulfly & more tba (27/6/23, Πλατεία Νερού) προς 65€ (κέρδος 15€)

Nightwish, Insomnium & more tba (7/6/23, Πλατεία Νερού) + Helloween & more tba (17/6/23, Πλατεία Νερού) + Amon Amarth, Kreator, Heaven Shall Burn (28/6/23, Πλατεία Νερού) προς 110€ (κέρδος 30€)

Disturbed, Bullet For My Valentine, Nova Twins (26/6/23, Πλατεία Νερού) + Parkway Drive, Soulfly & more tba (27/6/23, Πλατεία Νερού) + Amon Amarth, Kreator, Heaven Shall Burn (28/6/23, Πλατεία Νερού) προς 100€ (κέρδος 20€)

Διάθεση εισιτηρίων:

Τηλεφωνικά στο 11876
Online στα releaseathens.gr / viva.gr
Φυσικά σημεία: Καταστήματα Wind, Public, Media Markt, Ευριπίδης, Yoleni’s και Viva Spot Τεχνόπολης

Όλες οι πληροφορίες (τιμές, πρόγραμμα, πρόσβαση) στο releaseathens.gr 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Featured