Δημήτρης Λιλής

 Μερικοί άνθρωποι επιλέγουν να ωριμάσουν νωρίτερα ή απλά τυχαίνει σε μικρή ηλικία να ανακαλύπτουν τον κλασικό χαρακτήρα των 60s ηχογραφήσεων και αποφασίζουν να ζήσουν -μουσικά- για πάντα εκεί. Ο Θανάσης Τραγουλιάς aka Modernistas Records aka Belle Vue fanzine δεν είναι ακριβώς πιουρίστας, αλλά ξέρει όλους τους τρόπους -και έχει και τους κατάλληλους δίσκους βινυλίου- για να σε πείσει ότι η πραγματικά αξιόλογη μουσική χρειάστηκε μόλις δύο δεκαετίες, 60s - 70s για να σχηματιστεί.

Pixel

Περπάτησε όχι περισσότερο από 100 μετρά και μπήκε στα mypodcasts studios κρατώντας μια ντουζίνα από καλά κρυμμένα Ιταλικά 60s κινηματογραφικά διαμάντια (τα περισσότερα παίζουν στο podcast). Φορούσε την αγαπημένη του μαρινιέρα και τα jeans της Τετάρτης και με κατασταλαγμένη και ήρεμη φωνή, ακολούθησε την διαδρομή των ερωτήσεων προκειμένου να επισφραγίσει την υπεραξία που έχουν τα grooves, σχεδόν όλων των ειδών όπως προέκυψαν παραπάνω από μισό αιώνα πριν.

Μερικές φορές τα λόγια όντως περιττεύουν. Αρκεί να δει κανείς την καλαίσθητη και προσεγμένη εικόνα που έχουν τα ράφια του νεοσύστατου Modernistas. Επιπλέον, αν απλά πατήσετε το play και αφεθείτε στην αψεγάδιαστη και κυριολεκτικά timeless μουσική που έχει επιλέξει ο Θανάσης, θα κατάλαβετε ότι... 

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου και ακούστε το podcast στο MyPodcasts του Avopolis.gr

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured