klonknewsΑνεβοκατεβάζω στην οθόνη μου το PDF του ανανεωμένου Sonik (που κυκλοφορεί αρχές Μαρτίου) και σκέφτομαι πως, αν ήμουν πιτσιρικάς, θα έβρισκα εύκολα κάτι να με κρατήσει. Ανάλαφρο design, λιγότερη ύλη και άμεση επαφή με την επικαιρότητα. Κόντρα στις συλλεκτικές εκδόσεις του πρόσφατου παρελθόντος, εδώ επιτέλους έχουμε να κάνουμε με καινούργια μουσική. Εν αναμονή.

Ελπίζω να βγαίνεις ακόμα. Τις Παρασκευές πάντως στο TΩΡΑ Κ44 (Κωνσταντινουπόλεως 44, Γκάζι) γίνεται λαϊκό προσκύνημα. Τόσο εγώ όσο και ο καλός μου φίλος Tall Guy DJ αφήνουμε τις εμμονές (για νέα ψαγμένη μουσική) στην άκρη και κάνουμε τον ορισμό του block party, με ολίγον από stage diving για το κοινό, βάζοντας στο mix από techno μέχρι R'n'B/rock ‘n’ roll  και dubstep (yes I do).

Το Σάββατο οι Amateur Boyz  επιστρέφουν στο ABΛάμδα (Λεμπέση 19, Συγγρού) με την αφρόκρεμα της nu τούρκικης Disco –BARIS K, UNDOMONDO & MINAS BASHEKIM. Καλό είναι να πάτε νωρίς γιατί το line-up είναι αστεράτο.
Οι Lilis Bros επισκέπτονται τα πάτρια εδάφη και περνάνε το διήμερο Σαββάτο 25 και Κυριακή 26 στο "Σοκάκι" του Ναυπλίου, μαζί με τους λιλιπούτειους (και όχι μόνο) καρναβαλιστές.

 

5 Singles out this week:

klonkhuman_woman1. Human Woman – Delusional (Hfn Music)

Είχα πολύ καιρό να ενθουσιαστώ με νέο promo σε βαθμό που να το κατεβάσω και να το «κάψω» το ίδιο βράδυ σε CD για να το βάλω στο σετ μου. Αυτό θα πρέπει να σε καλύπτει για τη madchester pop του "Delusional". Bringing baggy back, με τη συνοδεία σωστών remixes από τους Kasper Bjørke,  Vincenzo και τον Zev από τους Wolf+ Lamb.

 

 

 

klonkucky_paul2. Lucky Paul – Elephant Island (Somethink Sounds)

Μάλιστα, χρειάστηκαν μόλις έξι μήνες και το επικό remix των Soul Clap vs Wolf & Lamb στο "Τhought We Were Alone" για να γίνουν τόσο ο Lucky Paul όσο και η ετικέτα Somethink Sounds το νέο εναλλακτικό hype του Λονδίνου. Εδώ ο man αποδεικνύει ότι ξέρει να γράφει ποπ κομματάρες και ότι οι άνθρωποι του label ξέρουν να διαλέγουν remixers (βλ. Ossie remix)

 

 

 

klonkhard_ton3. Hard Ton – Nοt Again EP (Toy Tonics)

Νέα γερμανική ετικέτα που συνδέεται με την Gomma και έχει επιρροές από τον 1990's house ήχο και το βερολινέζικο electrofunk. Για την πρώτη της κυκλοφορία συνεργάζεται με τον Ιταλό Hard Ton (με παρελθόν σε labels όπως Permanent Vacation και Gigolo). Λίγο acid, λίγο Chicago και τα α-λα-Sylvester φαλτσέτα στην πρώτη γραμμή.

 

 

 

klonkpan_pot4. Pan Pot - Gravity (Mobilee)

Απόφοιτοι της βερολινέζικης SAE, οι Tassilo Ippenberger και Thomas Benedix έχουν κερδίσει πλέον τις εντυπώσεις στην ευρωπαϊκή techno/house σκηνή και έχουν βρει στέγη στην αξιόλογη Mobilee της Anja Schneider. Στο νέο τους 12ιντσο μοιράζουν τις πλευρές και στην πρώτη αφήνουν τη σκοτεινή techno του ομώνυμου track για τους DJs και τη soulful synth house του "Νο Οne Knows" στη δεύτερη για τις δεσποινίδες. Eκεί, τα φωνητικά ανήκουν στη Cari Golden, η οποία φέτος θα κλέψει καρδιές στο Μαϊάμι, βάση του χαμού που έχει δημιουργήσει η συμμετοχή της στο κομμάτι "Υοu And I" των Fur Coat.

 

klonkandy_vaz5. Andy Vaz feat. Eva Soul – Feelin' (Soiree Records International)

Βασισμένο σε δοκιμασμένη oldschool house συνταγή με σούπερ αισθησιακά soulful φωνητικά. Απορώ ακόμα πώς δεν βρήκα μια Αγια-Βαλεντίνα να τη βάλω να το ακούσει στα ακουστικά να νιώσει. «Mmm, it feels so good...», λέμε! 

 

 

 

3 Αlbums out next week:

klonkhobo1.Hobo – Iron Triangle (M-NUS)

Ο Καναδός Joel Boychuk (πάλαι ποτέ 1/2 των Tractile) στο ντεμπούτο του για την εταιρεία του Richie Hawtin. Ισχυρό αν και σχετικά πολύπλοκο το concept του δίσκου, βρίσκει τον δημιουργό να ενώνει τα βιώματα και τις επιρροές που άσκησαν πάνω του τρεις διαφορετικοί προορισμοί της ζωής του στην ευρύτερη περιοχή του Καναδά και των Η.Π.Α. (που κάποτε μάλιστα ενώνονταν μέσω σιδηροδρομικών γραμμών). Μουσικά, κυριαρχούν οι techno φόρμες, η ατμόσφαιρα είναι σκοτεινή στο σύνολό της αλλά δεν λείπουν οι έξυπνοι πειραματισμοί και τα παιχνίδια σε επίπεδο παραγωγής –στην ουσία, ο τρόπος του Hobo να κρατάει τον ακροατή σε εγρήγορση. Όσοι προτιμάτε τη minimal και εγκεφαλική techno καλό είναι να μην παραβλέψετε αυτόν τον δίσκο. Μπορεί να του λείπουν οι μελωδίες, αλλά η παραγωγή και η ανάπτυξη των κομματιών βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο. Ξεχωρίζω τα "Omega Point" και "Camlachie".

klonkJim_Rivers2. Jim Rivers – Airport Vultures (Intec)

Ο Jim Rivers είναι η νέα μεγάλη άφιξη στο house/tech block. Το ντεμπούτο του για την Intec του «μεγάλου» Carl Cox τον βάζει για τα καλά στη λίγκα των νέων δυνατών παντός ύφους, μιας και στα 80 σχεδόν λεπτά του δίσκου δυσκολεύομαι να βρω κομμάτι που να μου ηχεί αδιάφορο. Από τα ανάποδα τραβήγματα της λούπας του “Tangent”  και την κλασική house γραμμή του “We Can Do This All Night” μέχρι το rollin’ jack funk του “Airport Vultures”, τη deep ατμόσφαιρα του “When I Needed You”
και το piano lead φινάλε του “Bells”, αυτός ο δίσκος παντρεύει μοναδικά την techno με τη soul και τον φρέσκο house ήχο με την funk παράδοση. To δελτίο τύπου άλλωστε ανοίγει με την άποψη του Laurent Garnier: «Albums like this are very VERY rare nowdays, and I'd like to thank you for sharing it with me. BIGGGGG, HUUUUGE respect for this stunning piece of artwork, you can be sure that I will hammer it for a hell of a long time».

klonkscuba3. Scuba – Personality (Hotflush)

Το αφεντικό της Hotflush έχει αφήσει πίσω του το dubstep ιδίωμα που τον καθιέρωσε για τα καλά. Εδώ και μια τριετία είναι από τους πρώτους που πάντρεψαν τις bass βάσεις του ήχου με τα 4/4 της house και τώρα που το νέο ιδίωμα βρίσκεται σε μαζική άνοδο έχει έρθει η ώρα του για ανταμοιβή. Δίκαια, όπως επιβεβαιώνουν τα 11 εξαιρετικά κομμάτια του ολόφρεσκου Personality, τα οποία είναι ικανά να σε χορεύουν ασταμάτητα συνδυάζοντας αρκετές κατηγορίες της χορευτικής μουσικής. Από τα breaks του "Ιgnition Key" στην πειραματική electronica  του "Underbelly" και από τα dub vibes του "Dsy Chn" στην ambient drum&bass του "Congnitive Dissonance" –με το αγαπημένο του dubstep meets house ιδίωμα να κυριαρχεί στα υπόλοιπα tracks. Ο δίσκος ξεχειλίζει από μελωδίες, όπως άλλωστε και ο προπομπός του, το επικό single "Αndrenalin" για το οποίο γράφαμε μερικές εβδομάδες πριν. Μέσα στο 2011 ο Scuba (aka Paul Rose)  είδε τις νέες προσθήκες Mount Kimbie, Sepalcure, Joy Orbison, Untold, Sigha και George Fitzgerald της εταιρείας του να γίνονται μεγάλα ονόματα της bass σκηνής, κυκλοφόρησε δικό του DJ Kicks και τρύπωσε στην πρώτη 25άδα των καλύτερων DJs στη σχετική λίστα του Resident Advisor. Καθόλου άσχημα για έναν Λονδρέζο που μεταφέρθηκε στο Βερολίνο το 2007 και είδε τα SUB:STANCE πάρτυ του να κερδίζουν έδαφος στη Νέα Υόρκη, δεν νομίζετε;

2 Compilations Out next week:

klonkFutureboogie21. Various Artists – Futureboogie 10 (Futureboogie)

Δέκα χρόνια πριν, αν έλεγες σε αυτά τα τυπάκια από το Μπρίστολ ότι η βραδιά που ξεκινούσαν δειλά εκεί τότε, θα κατέληγε σε ένα από τα πιο σημαντικά ανερχόμενα labels  του 2012  μπορεί και να κάνανε ντροπαλά από μέσα τους μια ευχή. Πέρσι τον Απρίλη ξεκίνησαν με το εξαιρετικό 12ιντσο "Father Father" του συνιδιοκτήτη Julio Bashmore και σε λιγότερο από χρόνο κυκλοφορούν την πρώτη τους συλλογή, για να γιορτάσουν τα δέκα χρόνια του ονόματος τους. 10 ολόφρεσκα και ακυκλοφόρητα κομμάτια από τα νέα ονόματα του  ρομαντικού  disco house ύφους που –πριν και πάνω από όλα– φροντίζει να φλερτάρει με τις σέξι παρουσίες σε κάθε πίστα. Στη λίστα που ακολουθεί θα δείτε ονόματα για τα οποία θα μιλούν στο άμεσο μέλλον όλοι όσοι έχουν αγκαλιάσει τον ήχο εταιρειών όπως η Wolf + Lamb. Η Futureboogie είναι η νέα ετικέτα/οικογένεια για παραδειγματισμό. Full support!

Tracklist:

1. Typesun - Last Home
2. Crackazat - Passagem
3. Simpson - Til U Were Dead
4. Behling - Last Chance
5. Eats Everything - Slink
6. Maxxi Soundsystem - Into The Future
7. Christophe - The Scene
8. Eats Everything & Lukas Present The Eel - 0200
9. Waifs & Strays - Back Down
10. Lukas - Space Junkie Race

klonkfuture_disco2. Various Artists – Future Disco Vol. 5, mixed by Sean Brosnan (Needwant)

Είναι αυτή η εποχή της χρονιάς που τo αφεντικό της Needwant, o Sean Brosnan, επιμελείται και παρουσιάζει τον «αφρό» των disco house vibes που στους επόμενους μήνες θα χορεύονται στα κοσμοπολίτικα στέκια από την Ιbiza μέχρι τη Νέα Υόρκη. Με residency στο Space και στο Μinistry Of Sound, είναι σχεδόν αδύνατο να αμφισβητήσει κανείς τόσο την επιτυχία όσο και την επιδραστικότητα των επιλογών της εν λόγω σειράς, η οποία δίκαια καρφώνεται στην κορυφή των charts για συλλογές κάθε που κυκλοφορεί. Το tracklist είναι αν μη τι άλλο αποστομωτικό, με κάθε παραγωγό που είναι «κάποιος» αυτή την εποχή στον χώρο της dance να βρίσκεται στο παρόν playlist. Για κάποιον βέβαια που παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στο λεγόμενο deep & sexy house ήχο, το αποτέλεσμα είναι λίγο  έως πολύ προβλεπόμενο, αλλά νομίζω ότι τη δουλειά του την κάνει και με το παραπάνω. Την άλλη Δευτέρα που με το καλό κυκλοφορεί, τιμήστε την κι εσείς. Δεν θα το μετανιώσετε και το πιο πιθανό είναι η κοπέλα σας να σας ευγνωμονεί. Πιστέψτε με, αυτή η συλλογή μπορεί να της βρει χίλιους δύο τρόπους για το πώς...

Tracklist:

1. Moon Boots – Off My Mind
2. Crazy P present The Syndromes – The Hit
3. Miguel Campbell – Something Special
4. Tensnake – Need Your Lovin (Tiger & Woods Remix)
5. Maxxi Soundsystem – There’s No Love
6. Cosmic Kids - Reginalds Groove (Classixx remix)
7. Bonar Bradberry – Lip Therapy (Maxxi Soundsystem Remix)
8. David August – On My Mind
9. TJ Kong & Nuno Dos Santos – Something Happened (Pitto Remix)
10. Metronomy – Corrine (Mario Basanov Remix)
11. Benoit & Sergio – Principles
12. Mano Le Tough – Those Lights Are Lives
13. DJ T. – City Life feat. Cari Golden (Maceo Plex Remix)
14. The Gathering – In My System (Revenge Remix)
15. Mario Basanov – We Are Child Of Love (Mario’s ReDub)
16. Rewards – Equal Dreams feat. Solange Knowles
17. Joakim – Find A Way (Soul Clap Floating Mix)
18. Penguin Prison – Multi Millionaire (Prince Language Remix)

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured