Η ηρεμία δια της μουσικής κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου δεν αγοράζεται· και ευτυχώς δηλαδή. Σκεπτόμενος την σημαντικότητα ενός πρωινού Σαββάτου και Κυριακής και το πώς πρέπει να τα περνάμε, με τι μουσική, τι παρέα και τι διάθεση, παγώνω με την γαλήνη που ήδη βιώνω τούτες εδώ τις πρώτες απογευματινές ώρες. Κάθε μα κάθε φορά που τραβάω έναν δίσκο που περιέχει samples ή που έχει κομμάτια που έχουν ξαναπαιχτεί με άλλον τρόπο από διαφορετικούς μουσικούς, αρχίζω να φέρνω στο μυαλό μου όλες τις διαφορές, όλες εκείνες τις ιστορίες που κρύβονται από πίσω και το σύνολο των προσωπικών αναμνήσεων που συνεχίζουν να ζουν εκεί, μέσα στα αυλάκια του βινυλίου.

Ο δίσκος που γυρίζει στο πικάπ ονομάζεται Elegant Soul, κυκλοφόρησε επίσημα το 1968 από την θρυλική Blue Note και αποτελείται από εννέα υπέροχα tracks της παρέας του απίθανου πιανίστα Gene Harris, τους The Three Sounds. Μιλάμε σίγουρα για ένα από τα πιο σημαντικά LP της μπάντας και ίσως το πιο αναγνωρίσιμο άλμπουμ απ’ αυτά που χρησιμοποίησε ο Madlib για το classic, πλέον, ντεμπούτο του Shades Of Blue: το σύνολο των 16 reworked κομματιών από τον κατάλογο της Blue Note από τον ίδιο και την μοναδική του hip hop αισθητική.  

Επιστρέφοντας στην πηγή όμως δεν θα μπορούσα να παραβλέψω την τόση ομορφιά που είναι κρυμμένη στο Elegant Soul. Στην βάση ο blues τρόπος που ο Harris χρησιμοποιεί το πιάνο του μαζί με το υπόλοιπο trio του σε πλήρη αρμονία με την μεγάλη ορχήστρα του Monk Higgins που μόνο ηρεμία και άνοιξη μπορεί να φέρει. Έγχορδα και πνευστά σε συνδυασμό με τους easy αλλά αρκετά deep ρυθμούς ενός piano trio, μακριά από όξινα σαξόφωνα και σκουριασμένες τρομπέτες, η πραγματική ψυχή της jazz. Ό,τι πρέπει για ένα απόγευμα Σαββατοκύριακου με την απαιτούμενη «ελεγκάν» προσέγγιση.
 
https://open.spotify.com/album/2HWvhHLaJg5WIcT7lWwdtX?si=AjpsSJ8WTpyoVZfP2PpnCA

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured