Ανέκαθεν η βασική δουλειά του Diggin ήταν να μαρτυρά δίσκους που άνετα θα μπορούσαν να ακουστούν στον ελεύθερο χρόνο μας διευρύνοντας τους μουσικούς μας ορίζοντες. Μουσική που θα κάλυπτε κάθε αμήχανο λεπτό συνομιλίας με το μέσα και το έξω μας. Σήμερα θα κάνουμε βουτιά στο μυθικό κόσμο των Αμερικάνων Stark Reality. Ήταν 1969 όταν μουσικοί απόφοιτοι του Berklee College of Music στην Βοστώνη της Μασαχουσέτης κλήθηκαν να διασκευάσουν την μουσική του Hoagy Carmichael για παιδιά, η οποία ακουγόταν στο παιδικό τηλεοπτικό του show στο δίκτυο PBS με τίτλο Hoagy Carmichael’s Music Shop.

Το λιγότερο που θα μπορούσαμε να πούμε είναι ότι το αποτέλεσμα είναι μαγικό! Το The Stark Reality Discovers Hoagy Carmichael’s Music Shop που κυκλοφόρησε επίσημα το 1970 είναι ένα τεράστιο jazz fusion αριστούργημα που έμελλε να αποτελέσει την πυξίδα και την βασική επιρροή για πολλές rock, jazz και funk μπάντες μέσα στις επόμενες δεκαετίες. Οι Stark Reality εδώ βασίζονται στο ειλικρινές improvisation, χρησιμοποιώντας μπάσο, βιμπράφωνο, κιθάρες, τύμπανα και σαξόφωνο. Ο ακροατής από το πρώτο κιόλας play θα βιώσει την πρωτοτυπία, τον ιδιαίτερο ρυθμό και τους πειραματισμούς μέσα στο παίξιμο των Stark Reality. Μουσική που ακροβατεί ανάμεσα στο ωμό 70s rock και την mellow jazz της ίδιας δεκαετίας με κάποια vocals σκόρπια από ‘δω και από ‘κει, ίσα ίσα να θυμίζουν τον – με την καλή έννοια – πρόχειρο τρόπο που το εν λόγω LP ηχογραφήθηκε.

Φτάνοντας τώρα στην χρηματική αξία, ο δίσκος αγγίζει τα όρια της τρέλας μιας και είναι από τους πιο ακριβούς παγκοσμίως στην ορίτζιναλ έκδοση. Στο παρελθόν έχει πουληθεί από 600 ως και 1.500 ευρώ και μέχρι και σήμερα υπάρχει μεγάλος βαθμός δυσκολίας ακόμη και για κάποιον που διαθέτει τα χρήματα, να εντοπίσει τον δίσκο και να τον αγοράσει. Το 2003 η Stones Throw του Peanut Butter Wolf με οδηγό τον Egon, τον επανέκδοσε για πρώτη φορά με extra ακυκλοφόρητα tracks. Αν με ρωτούσατε αν αξίζει κάποιος να αγοράσει ορίτζιναλ κόπια θα απαντούσα «προφανώς και ΝΑΙ». Αμπσολούτλι η κατάλληλη μουσική για να ευχαριστηθείς τον φετινό χειμώνα που μόνο χειμώνας δεν ήταν μέχρι τώρα.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured