Σε μεγάλες φασαρίες και σημαντικές ανασυγκροτήσεις του οργανισμού, έχω πάντα την ανάγκη για κάτι γνώριμο που θα με κάνει να αισθανθώ σαν το σπίτι μου. Σε τέτοιες περιπτώσεις στο πικάπ τοποθετώ για ακρόαση πάντα δίσκους από την 500άδα της φωτιάς ή του σεισμού. Δίσκους που έχω βαθιά στην καρδιά μου και που θα έσωζα από ολική καταστροφή. Μακριά από τις μεγαλουπόλεις, την φασαρία και το καυσαέριο τους, στο χωριό η ζωή κυλάει ήσυχα, σε άλλους ρυθμούς. Θα έλεγα πιο ανθρώπινους αλλά αυτό θα ήταν ψέμα. Τελικά δεν ξέρω, μας έχουν μπερδέψει με το «κανονικά» τον τελευταίο καιρό. Εν πάση περιπτώσει, στο ήσυχο χωριό τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά.

Τον Απρίλη του 2008 η πολύχρωμη γερμανική ετικέτα της Studio!K7 κυκλοφόρησε χωρίς καν να το διανοηθεί ένα αριστούργημα σύγχρονης μουσικής παραγωγής που ακούει στο όνομα Silent Movie. Οι Quiet Village δεν είναι άλλοι από τους Matt Edwards και Joel Martin. Δύο πολύ σημαντικά πρόσωπα στην παγκόσμια μουσική, ο πρώτος για το techno παρελθόν του ως Radioslave αλλά και ως Rekid και Cabin Fever και ο δεύτερος για την μεγάλη του έρευνα και συλλογή στα βινύλια library, world music αλλά και balearic disco κλπ. Μπορεί αυτό να μην σας «κολλάει» εκ πρώτης όψεως αλλά με μια ακρόαση σίγουρα αρκεί. Ο δίσκος αποτελείται από 9 πολυσυλλεκτικά κομμάτια. Η ατμόσφαιρα του είναι μαγική. Και πως να μην ήταν αφού όλος πηγάζει από τα ψυχεδελικά και μαγικά 70s. Εδώ τα samples δεν κρύβονται βιαία ούτε πιέζονται να λουπάρουν τον εαυτό τους. Οι επιλογές τους από το project των Quiet Village έχουν γίνει εσκεμμένα έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα ειδυλλιακό περιβάλλον χωρίς βιασύνες. Στην πραγματικότητα η παραγωγή σκίζει με πολύ απλά πράγματα και χωρίς ψηφιακά τρικ, edit-άροντας σωστά με σεβασμό στο ορίτζιναλ. Φως φανάρι και από πού εμπνεύστηκαν το όνομα τους. Από τον μεγάλο και τρανό πατέρα της exotica, Martin Denny.

Pixel

Συμπληρώνοντας σωστά το παζλ το Silent Movie μπορεί να γίνει το καλύτερο soundtrack που είχες ποτέ για μεταμεσονύκτιες ακροάσεις, για ήρεμα πρωινά μακριά από φασαρίες και φωνές. Λίγο από καλοκαίρι και άνοιξη και το άκρως κινηματογραφικό κλίμα του από library, folk, pop, reggae, world και slomo balearic disco soul και είναι ότι ακριβώς χρειάζεσαι. Ραντεβού στο ήσυχο χωριό. Το καλοκαίρι φεύγει με απαλές κινήσεις και εμείς που ζούμε στην χώρα του ήλιου και της θάλασσας το χαιρετάμε στο βάθος με χαμόγελα.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured