Πόσο φανταστικά νιώθω με δουλειές ολοκληρωμένες, με αρχή και τέλος. Ιστορίες με αιτία, συγκεκριμένο λόγο και αποτελέσματα που αντανακλούν αυτό που θέλει να πει ο καλλιτέχνης σε όλη την διάρκεια του έργου του. Θα πω πως νιώθω ολοκληρωμένος και εγώ μαζί του, πλήρης για να είμαι πιο συγκεκριμένος. Μεταξύ μας, λίγοι δίσκοι το έχουν καταφέρει αυτό. Σαφώς και όλες οι δουλειές των μουσικών έχουν να διηγηθείτε μια ιστορία αλλά ελάχιστες καταφέρνουν να βάλουν στον σωστό τρόπο σκέψης τον αποδέκτη.

Είναι γνωστό το πόσο αγαπώ το spoken word στην μουσική, πόσο μάλλον την ποίηση που όταν μπλέκει με την σύνθεση μπορούν να γίνουν θαύματα. Το 1971 μερικοί πολύ σημαντικοί Βραζιλιάνοι μουσικοί όπως ο genius σαξοφωνίστας Horacio "Chivo" Borraro συνέβαλαν στον όνειρο του Αργεντίνου κοντραμπασίστα Jorge López Ruiz και το ποίημα του για την αγαπημένη του πόλη Buenos Aires. Το φανταστικό Bronca Buenos Aires μιλάει κυρίως για την πολιτική κατάσταση εκείνη την περίοδο, τα λόγια είναι στα ισπανικά και η μουσική οργιάζει.

jorge-lopez-luis

Η Big Band αισθητική του δίσκου κρατάει το ενδιαφέρον αμείωτο σε όλη την διάρκεια του ενώ οι spiritual νότες έρχονται να δέσουν τέλεια με το heavyweight groove που υποβόσκει κάτω απο την κινηματογραφική αίσθηση που αφήνουν και τα τέσσερα κομμάτια αυτής της υπερδισκάρας. Εδώ μιλάμε για πολύ ακριβή 1η έκδοση και 2 επανεκδόσεις, με επικρατέστερη τη δεύτερη που κυκλοφόρησε αυτό το διάστημα απο την AlterCat Records που σεβάστηκε απο άκρη σε άκρη το μικρό ολοκληρωμένο αριστούργημα του Jorge López Ruiz.

Ένα jazz ποίημα που κρύβει πολλά άναρχα συναισθήματα και τα παρουσιάζει μοναδικά.


 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured