Τίποτα δεν θα μπορούσα να βάλω μπροστά από ένα καλοφτιαγμένο αισθαντικό soul based, yacht rock. Δεν θέλω να σας μπερδέψω, όλο αυτό το παραλήρημα έγκειται στην εσωτερική λαχτάρα μου για ερωτική μουσική. Τι καλύτερο λοιπόν από τζαπανίλα από τα 80s. Οι άνθρωποι κένταγαν τότε, τι να λέμε τώρα. Slomo διάθεση και tropical αισθητική. Προφανώς και έχω κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό μου αν και κατά γενική ομολογία εκείνη η περίοδος για την Ιαπωνία στην μουσική ήταν λαμπρή. 

a-1339554-1643019567-8928

 

Η κατά κόσμον Kawashima Eiko aka Anri είναι ένα από τα καλά κρυμμένα λουλούδια αυτής της υπέροχης σκηνής και ένας από τους βασικούς στόχους παραγωγών που ασχολούνται με την μόδα του vaporwave. Η ίδια είναι από τα γνωστά ονόματα της J-pop και μιλώντας για το υπέροχο Heaven Beach άλμπουμ του 1982, μια πραγματική city pop πριγκίπισσα. Το εν λόγω Long Player έφτασε στα αυτιά μου λόγω του μαγικού "Last Summer Whisper" -μια από τις πιο δυνατές στιγμές στο yacht rock φάσμα.

 

Λίγο jazz, λίγο r'n'b και καθαρή καλοκαιρινή αύρα από ένα από τα πιο true japan μουτράκια. Μαλλόν το παράκανα. Λοιπόν, κάντε κάτι γιατί δυστυχώς ο δίσκος δεν έχει καμία επανέκδοση, ούτε unofficial που λέει ο λόγος και η μοναδική πρώτη έκδοση "πονάει" όπου και να ακουμπήσει. Σε έναν ιδανικό κόσμο θα ξύπναγα σε ένα σπίτι στην Shibuya που θα τα είχε όλα αυτά τα φοβερά βινύλια και ο σπιτονοικοκύρης θα μου τα χάριζε απλόχερα. Τέλος με τις φαντασιώσεις -εξάλλου η φωνή της Anri είναι μια φαντασίωση από μόνη της.

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured