Ας προσποιηθούμε πως αυτή η στήλη, την εβδομάδα αυτή θα ασχοληθεί με έναν πολύ σημαντικό δίσκο και η αφορμή δεν θα είναι ότι ο καλλιτέχνης απεβίωσε πρόσφατα. Και το λέω αυτό γιατί Το Ωροσκόπιο Της Αγάπης  ήταν και θα είναι πάντα σε πολύ σημαντική θέση στην δισκοθήκη μου. Καταρχάς να πούμε σε αυτό το σημείο ότι ο Δάκης υπήρξε τεράστιος σε όλα του, αξιοπρεπής και φρέσκος από την αρχή ως το τέλος. Αν θα έπρεπε να ονοματίσουμε έναν γνήσιο ποπ καλλιτέχνη στην χώρα μας που υπηρέτησε 100% το είδος χωρίς υπεκφυγές, σίγουρα αυτός θα ήταν ο Δάκης.

 

Μιλώντας δισκογραφικά για τη μαγική περίπτωση του πρώτου δίσκου του στην MINOS το 1970, δεν χρειάζεται να πούμε και πάρα πολλά. Εδώ ο ερωτισμός του Δάκη έρχεται δυνατά παρέα με τις ρομαντικές νότες του Μίμη Πλέσσα δημιουργώντας χορούς ασταμάτητους, μέχρι το πρωί. Μια ολόκληρη εποχή έχει χωρέσει στο εν λόγω υπέροχο LP που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από αντίστοιχα του είδους, εκείνης της περιόδου -γαλλικά και ιταλικά ας πούμε. Τα φωνητικά είναι στη θέση τους, τόσο όσο, τα lyrics είναι πραγματικά ό, τι χρειάζεσαι, ενώ η μουσική είναι εξαιρετική.

 

r-4396845-1363789889-5163

 

Η μπάντα του Πλέσσα εδώ κάνει θαύματα αφού είναι πολύ σπάνιο στην ελληνική δισκογραφία να μιλάμε για 100% επιτυχημένο tracklist που να συγκεντρώνει εξαιρετικά παραδείγματα μοντέρνου ήχου. Breaks ασταμάτητα συνοδεύουν τις sexy κιθάρες ενώ τα πνευστά είναι πάντα απίκο σε κάθε σύνθεση. Shake ήχος και μπαλάντες ολοκληρώνουν το Ωροσκόπιο της Αγάπης -όσον αφορά στα ζώδια, να πούμε πως ήταν πολύ της μόδας τότε, τα έχουμε δει πολλές φορές να παρελαύνουν σε δίσκους της εποχής. 

 

Μια αθώα αγάπη, ρομαντική, νεανική και πάλι οδηγεί εδώ. ''Εκείνο Το Πρωί Στην Κηφισιά'', ''Μάζευα Στα Χέρια Μου Βροχή'', ''Στη Σελίδα 18'', ''Επτά Φορές'', ''Κορίτσι στάσου να σου πω''. Πολλές υπέροχες στιγμές σε έναν δίσκο αδέρφια, και υπέροχος και ο ίδιος ο Δάκης που υπήρξε χαμογελαστός και φρέσκος από την αρχή ως το τέλος. Όπως ήρθε στον πλανήτη Γη, έτσι έφυγε. Ο Πλεσσικός Δάκης, ο Ελληνόφωνος που τόσο αγάπησα. Καλοκαίριασε και αυτό εδώ το άλμπουμ  είναι ταμάμ για τα ηχεία. Καμία επανέκδοση, μόνο original βινύλιο. Προχωράμε. 

 

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured