Υπάρχουν όνειρα νωπά, από αυτά που θα χρειαστεί ο οργανισμός  να σηκωθεί μέσα στη νύχτα, χωρίς συνεννόηση με τον εγκέφαλο, για να περιεργαστεί την κατάσταση. Αυτά τα θολά όνειρα που είναι και φοβερά θελκτικά. Αυτά που θα σε βάλουν μέσα στο απόλυτο χάος, ελπίζοντας να βγεις σε κάποιο αποτέλεσμα, να οδηγηθείς σ' ένα συμπέρασμα. Μπορεί πάλι να μας έχουν μάθει να σκεφτόμαστε έτσι οι αμερικάνικες ταινίες. Εκεί που όλα πάνε ρολόι, ο πρωταγωνιστής θα βυθιστεί στην λήθη μπαίνοντας σε σκηνικά καπνού, με την αντίστοιχη μουσική υπόκρουση. 

Μ' αρέσει να σας ταλαιπωρώ μέχρι να μπω στο ψητό, είναι γεγονός. Σας δίνω ευθύς αμέσως τη μουσική για να το κάνετε εικόνα και να συνδυάσετε έτσι όλα τα χαοτικά παραπάνω λόγια. Οι Flamingos όντως δημιουργήθηκαν στη λήθη ή τέλος πάντων έτσι μας αρέσει εμάς να το λέμε. Κάτι που δεν είχα σκεφτεί ποτέ είναι τα σοφά λεγόμενα του Mark Ronson για τη λογική του αγαπημένου reverb: βγάζει μια απόκοσμη μοναξιά και σηματοδοτεί μια οργανική - νωπή - καθαρή εποχή σε ήχο που έτσι ήθελε να εκφράσει την αγάπη μέσω των τραγουδιών. Το Back to Black της Amy Winehouse ποτέ δεν θα ήταν το ίδιο, δεν θα είχε καν το ίδιο, μοναδικό impact αν δεν ήταν πλυμμηρισμένο στο φυσικό reverb. Αυτό που ρούφαγε με σωλήνες την μουσική απο το στούντιο και την κατέβαζε 10 υπόγεια κάτω για να την επαναφέρει πιο ατμοσφαιρική. 

Έτσι και η μουσική ποτέ δεν θα ήταν ίδια ξανά. Περάσαμε 100 επίπεδα μπροστά με ένα απλό reverb room. Και ξάφνου έγιναν όλα πιο μελαγχολικά, πιο αφαιρετικά αλλα ουσιαστικά. Το Doo-Wop είναι αλλού παπά ευαγγέλιο. Ξεπήδησε σαν μια μεγάλη τρέλα στην μαύρη μουσική και όποιος κατάφερε να το τιθασεύσει ήταν μεγάλος μάγκας. Οι Flamingos δηλαδή σίγουρα είναι. Το "I Only Have Eyes For You" ήταν η μεγάλη αφορμή για να αγαπήσω βαθιά το Long Player τους Flamingo Serenade του 1959 στην End, End, End. Μετά ήρθαν οι συμπάθειες και για τα υπόλοιπα του δίσκου. Το ίδιο θα πρότεινα και σε εσάς να κάνετε δηλαδή.

 

a-264817-1375062318-7194_jpeg

 

Για την ιστορία οι Flamingos φτιάχτηκαν κάπου μέσα στο 1953 στο Chicago της Αμερικής και αποτελούνταν  από τους Tommy Hunt, Paul Wilson, Jake Carey, Nate Nelson, Terry Johnson , ενώ έγιναν ευρέως γνωστοί για την υπέροχη διασκευή τους στο "I Only Have Eyes For You" με το εμμονικό πιανάκι και το μαγικό ''Σουασρααπ'' ή τέλος πάντων κάπως έτσι. Άλλες δυνατές στιγμές τα "But Not For Me" και "Time Was" με τα female backing vocals.

 

Δεν θα συνδυάσω το Flamingo Serenade με τα Χριστούγεννα που έρχονται, όσο χριστουγεννιάτικο και να ακούγεται. Είναι ότι μπήκε άλλη μια εβδομάδα που για μένα ξεκίνησε με άστατο ύπνο και το μόνο που βοηθάει είναι δίσκοι που βρίσκονται στην comfort ζώνη μου και τσάι του βουνού τα ξημερώματα. Αφού έχεις αφήσει λίγο φως να μπεί στα δωμάτια. Η αίσθηση που σε βοηθά να κάνεις connect όλα αυτα τα νωπά ονειρα με την κατάσταση του σώματος σου μέσα στη νύχτα. Το απαιτούμενο φυσικό reverb που θα σε τραβήξει να μπείς όλο και πιο βαθιά στο πυκνό δάσος που έχεις μπροστά σου.  Και καλή τύχη μάγκες.

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured