Επεκτείνοντας τον Ηλεκτρισμό

Στο τελευταίο του Diggin' πριν τις διακοπές, ο Ζώης Χαλκιόπουλος ακούει το The Mosaic of  Transformation της Kaitlyn Aurelia Smith.

Ζώης Χαλκιόπουλος
Ζώης Χαλκιόπουλος

Δηλώνω έτοιμος να διευρύνω κι άλλο τους μουσικούς μου ορίζοντες. Ποτέ μου δεν πίστεψα ότι θα φτάσω στο τέλος. Ακόμα και αν είμαι ικανοποιημένος με αυτά που ξέρω και έχω ακούσει, κάτι γίνεται λάθος. Και το λάθος έγκειται στο ότι, όταν μιλάς για μουσική, μιλάς σίγουρα για το άπειρο. Αυτή την εβδομάδα, άφησα λίγο το μουσικό μου δέντρο να με οδηγήσει και όπου βγει. Όχι ότι δεν είχα θέματα να γράψω, αλλά  χρειαζόμουν μια φρεσκάδα της στιγμής. Έτσι, το πρώτο σούπερ ενδιαφέρον πράγμα που έσκασε στα αυτιά μου, αν με εμπιστεύεστε, θα σκάσει και στα δικά σας. Πάντα με αγάπη για εξερευνήσεις στον κόσμο της μουσικής.

Ένα κομμάτι είναι αρκετό για να σε πάει στον παράδεισο, αλλά και στην απόλυτη κόλαση, την ίδια ακριβώς στιγμή. Όταν, δε, ο τίτλος είναι ιντριγκαδόρικος και σε τραβήξει κατευθείαν, ακόμη καλύτερα. ''Expanding Electricity''. Καλό; Το track στα δέκα (!) του καθόλου βαρετά λεπτά κατάφερε να με κάνει να ασχοληθώ παραπάνω με όλο τον δίσκο αρχικά, αλλά και με την ίδια την μουσικό, στη συνέχεια. Πρόκειται για ένα από αυτά τα κορίτσια που έχουν την μουσικότητα αυξημένη τόσο όσο και την εξυπνάδα για φρέσκα πράγματα. Κάπως έτσι ακούγεται και η πολυφωνική αύρα της αμερικανίδας Kaitlyn Aurelia Smith. Αποφοίτησε από το Berklee College of Music ως μουσική παραγωγός και συνθέτρια, ενώ ξεκίνησε ως τραγουδίστρια. Κάτι που φαίνεται ξεκάθαρα στις παραγωγές της.

Εδώ τα πράγματα είναι μαγικά και πολλές φορές αδιέξοδα από μόνα τους. Σε αφήνουν, όμως, να βγάλεις τα δικά σου συμπεράσματα χωρίς πιέσεις. Βαθιές συνθέσεις, τραβηγμένα έγχορδα, σύγχρονα ηλεκτρονικά μοτίβα, ξυλόφωνα, ambience και chorus που σκοτώνει. Σαν να σε κυνηγάνε οι μεγαλύτερες τύψεις σου να σε πάρουν αγκαλιά και για μια μοναδική φορά, να μην σε κατηγορήσουν, αλλά να σε ηρεμήσουν. Κάποιες στιγμές μου έρχεται στο μυαλό ο Atlas Sound και ο lo-fi τρόπος του και άλλες πάλι ο Washed Out, με την μουσική να μην χάνει τον pop χαρακτήρα της. Κι ας είμαστε πιο κοντά στο ambient και σε πιο orchestral πράγματα.

Ο τελευταίος δίσκος της Kaitlyn Aurelia Smith ονομάζεται The Mosaic of  Transformation και κυκλοφόρησε στα τέλη του Μάη από την Ghostly International. Δίκαιο. Περάσαμε στο ψηφιακό diggin', θέλοντας και μη, αφού το εν λόγω άλμπουμ βγήκε μόνο ψηφιακά και σε CD. Λίγη υπομονή και ίσως βρεθεί και στα ράφια των δισκάδικων, σύντομα. Δικαιολογία για κατέβασμα στο Spotify και αναπαραγωγή στην παραλία. Αύγουστος. Όβερ.

FEATURED TODAY

Πώς το #BookTok κάνει influencing στην εκδοτική βιομηχανία; H Τάνια Σκραπαλιώρη ψάχνει εκείνη τη γωνιά του TikTok που κάνει την Gen Z (και όχι μόνο) να σκρολάρει σε σελίδες και έξω από οθόνες.

Κάθε εβδομάδα, ο Επίτροπος θα επαναφέρει την τάξη, ακόμα κι αν οι χατζημεταλλάδες δεν έχουν σωτηρία. Στο νέο του Παρατηρητήριο, σας κερνάει τα δισκάκια που τόσο περιμένετε.

Λίγο πριν απολαύσουμε την εμφάνιση των Bazooka στο YouTube κανάλι του Ιδρύματος Ωνάση (Κυριακή 16/5, στις 23:00) και τελευταία συναυλία στο πλαίσιο του Stages A/Live, ο Γιάννης Βούλγαρης μιλάει για την όλη εμπειρία.

HOT STORIES

Ξέρουμε τι θα κάνετε στις 15 Ιουνίου του 2022...

Κάτι μας λέει πως πολύ σύντομα θα μιλάνε όλοι γι' αυτή...

Top