Τι θα λέγατε να πάμε προς τόπους εξωτικούς; Εκεί όπου ο νους ταξιδεύει απαίδευτος, μακριά από έννοιες και φλεγόμενα κινητά, τα οποία χτυπάνε ασταμάτητα στην καρδιά; Εκεί που η φρέσκια disco ρέει ανενόχλητη και που τα κορίτσια χορεύουν πάνω στον ρυθμό της λίμπιντο;

Αφήσαμε τα τριχωτά 1970s και περάσαμε στα λαμπερά 1980s, όταν η disco συνέχισε να υπάρχει παγκοσμίως, χαρούμενη και εντυπωσιακή. Τα χρώματα σε μεγάλη ποικιλία και τα sizes υπερβολικά –όπως πρέπει. Μη μου πείτε πως δεν έχετε κάπου ένα σακάκι με βάτες ξεχασμένο από τον Travolta μπαμπά σας, δεν θα σας πιστέψω. Έχουμε ξαναμιλήσει σε αυτήν τη στήλη για ηθοποιούς που έφτιαξαν δίσκους (και το ανάποδο), όμως δεν έχουμε μιλήσει για stars που κάναν καριέρα στις αισθησιακές βιντεοταινίες, περνώντας στα αυλάκια των βινυλίων, με τα οποία αναστέναξαν έπειτα ενισχυτές και ηχεία.

Η Susana Estrada ήταν αναμφίβολα μια λαμπερή βεντέτα· αληθινή σταρ, η οποία μεγαλούργησε με τον τρόπο της στη Μαδρίτη, από τη δεκαετία του 1970 ως και το 2000. Με πολλές εμφανίσεις στην ισπανική τηλεόραση, δική της στήλη σε διάσημο περιοδικό (ονόματι Sexology) και δεκάδες ταινίες με βάση αυτό που κάνει τον κόσμο να γυρίζει: το σεξ. Κάπου ενδιάμεσα βρήκε τον χρόνο να βογγήξει –συγγνώμη, να τραγουδήσει– σε 3 προσωπικά άλμπουμ. Αλλά μη λέμε ό,τι θέλουμε, πράγματι τραγουδάει εξαιρετικά. Εστιάζω στο εξαιρετικό Amor Y Libertad του 1981, στο label Sauce. Σαν να λέμε όλα μέσα στην τρέλα, καυτή σως και πάει λέγοντας.

Μην απορήσετε άμα βολτάροντας στα e-Bay και στα discogs δείτε τον εν λόγω δίσκο σε τιμές τσουχτερές· μόνο από το εξώφυλλο, άλλωστε, πιάνεις το εξαιρετικό περιεχόμενο. Σίγουρα ένας πεπειραμένος digger θα τράβαγε ένα τέτοιο δισκάκι για ακρόαση και μπουμ! Διασκευές, disco της εποχής και reggae. Βογγητά, αισθησιασμός, έρωτας και χορευτική μουσική μέχρι το ξημέρωμα. Και μέσα σε όλα αυτά, το φανταστικό ''Gozame Ya'': η αφορμή να ασχοληθώ σοβαρά με την περίπτωση της Susana Estrada. Ένα υπέροχο slomo disco στα 90bpm, με εξαιρετική δυναμική. 

Καιρός είναι, αφού ανοίξαμε τα κιτάπια με τα ισπανικά sexadelica, να πάμε και στα ελληνικά. Ο έρωτας περνάει από το στομάχι και η μουσική από την ερωτική επαφή. Καλοκαίρι είναι, άλλωστε: έφτασε ο καιρός για μουσικές ανάλογες. Και μην ξεχνάτε, το diggin γίνεται παντού και πάντα. Αν πετύχετε πουθενά το Amor Y Libertad, βάλτε μια φωνή. Με επανέκδοση και θεό, θεέ μου, από την Espacial Discos. Παμέτε!

{youtube}7spDN-5LBnY{/youtube}

 

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured