View More

Cass. - Postclub Prism

Η «δική μας» Into The Light εγκαινιάζει τις εκτός συνόρων παραγωγές της με μουσική για να χαζεύεις την πόλη και το χάος της από μακριά...

Κείμενο: Ζώης Χαλκιόπουλος

Ακούγοντας τόνους μουσικής, διαφορετικών ειδών πάντα, πιάνω τον εαυτό μου να δίνει απόλυτη προσοχή σε καλά μελετημένους δίσκους με χαλαρές ατμόσφαιρες και απόλυτη ισορροπία στην παραγωγή. Αυτός είναι και ο κύριος λόγος που αγαπώ το ambient και ό,τι πρεσβέυει συνολικά. Τα ηλεκτρονικά γενικότερα, αλλά και το post-rock, τα new age και ό,τι μελωδία μπορεί να υπάρξει μόνη της και να συναρπάσει.

Πιάνω τον εαυτό μου να χρειάζεται να μπει πιο βαθιά, ακούγοντας την κάθε πλευρά τουλάχιστον 4 φορές κατά τη διάρκεια του γραψίματος της στήλης. Αυτό σαφώς και συμβαίνει επειδή ο ήχος πάει παραπέρα το σώμα και το μυαλό. Και τίποτα λιγότερο όμορφο δεν θα περίμενα αν μιλάμε για έναν από τους πιο αγαπημένους μου label owners, τον Ηλία Πίτσιο και την άριστη Into The Light Records της Αθήνας (δείτε εδώ). Μια ετικέτα η οποία φιλοξενεί ως επί το πλείστον ελληνικές κυκλοφορίες, από καλλιτέχνες που έδρασαν μουσικά στη χώρα από το 1970 ως και το 2000. Με ηλεκτρονικό, κυρίως new age ήχο. Γιώργος Θεοδωράκης, Akis, Βαγγέλης Κατσούλης, Δημήτρης Πετσετάκης κλπ.

91dgn_2.jpg

Εδώ το label «χρωματίζεται», εγκαινιάζει δηλαδή μια νέα σειρά κυκλοφοριών και ξεκινάει να παρουσιάζει παραγωγές εκτός συνόρων. Ο λόγος για την ολοκαίνουργια κυκλοφορία της Into The Light από τον Γερμανό Cass, το long player Postclub Prism. Ένας μαγικός συνδυασμός ηλεκτρονικών και οργανικών στοιχείων σε ήπιους τόνους, με έντονα συναισθηματικά ξεσπάσματα. Blips, λούπες, σκόρπια φωνητικά, post- κιθάρες και φανταστικές, επαναλαμβανόμενες ατμόσφαιρες. Ένας συνδυασμός των ηλεκτρονικών του 1980 από τους Brian Eno, Moebius κλπ., της Sky Records, ευρωπαϊκών παραγωγών όπως αυτών του Gigi Masin και του Kerry Leimer, αλλά και νεότερων, όπως ο Άγγλος Pariah στον τελευταίο του δίσκο.

Το diggin #10 έρχεται με φανταστικό artwork μέσα και έξω και transparent vinyl-απόλαυση στο πικάπ. Μουσική για να χαζεύεις την πόλη και το χάος της, από μακριά.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στο νέο του Diggin o Ζώης Χαλκιόπουλος μεταφράζει τους Poll σε Αγάπη.

Στο νέο του Diggin o Ζώης Χαλκιόπουλος επιλέγει προσεκτικά έναν δίσκο αποσυμφόρησης και μουσική

Στο νέο του Diggin' o Ζώης Χαλκιόπουλος κάνει μια βουτιά στη μαγεία των αυτοεκδόσεων και αλιεύει

FEATURED TODAY

 Τα κομμάτια που ξεχωρίσαμε από τις νέες κυκλοφορίες αυτής της εβδομάδας για τη λίστα του Σαββατοκύριακου από το Avopolis Radio. 

Την ημέρα της κυκλοφορίας του νέου τους δίσκου, Sympathy for Life, ο μπροστάρης του γκρουπ, Andrew Savage μας μίλησε σχεδόν για τα πάντα: την κατάσταση του ροκ σήμερα, την πραγματική επανάσταση και για το πως οι Parquet Courts ήταν πάντα μία μπάντα για χορό. 

Στο νέο του Diggin o Ζώης Χαλκιόπουλος μεταφράζει τους Poll σε Αγάπη.

HOT STORIES

Ένα τραγούδι από τα sessions του Chinese Democracy, με νέες ηχογραφήσεις από Slash/Duff, έγινε μόλις διαθέσιμο

Με αφορμή το upload του δίσκου Mέσα στη Νύχτα των Άλλων στο YouTube, ο τραγουδιστής μοιράστηκε στο Facebook ιστορίες από την περίοδο που ηχογραφούσε με τις Τρύπες το κύκνειο άσμα του συγκροτήματος

Σε ηλικία 39 ετών άφησε την τελευταία της πνοή η Sarah Harding, τραγουδίστρια των Girls Aloud

Top