Όποιος περνά πολλές ώρες στο αυτοκίνητο, το ξέρει καλά. Υπάρχει ένα είδος κομματιών (μια κατηγορία από μόνη της) που όσες φορές κι όσο συχνά και αν τα πετυχαίνεις στο ραδιόφωνο, αν βρίσκεσαι εν κινήσει θα δυναμώσεις κι αν έχεις μόλις παρκάρει, θα αργήσεις να σβήσεις τη μηχανή, για να τα ακούσεις  μέχρι το τέλος. Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν και πολλά από τα κομμάτια (συνεργασίες, διασκευές, remixes) που έχει επιμεληθεί ο Wax Tailor, αυτός ο δαιμόνιος Παριζιάνος που μπλέκει spoken word samples, με ηλεκτρονικά στοιχεία, hip hop λούπες, και κλασικά όργανα, δημιουργώντας σε κάθε του δουλειά μια πανδαισία soul, funk, downtempo και retro pop ήχων.

Με αφορμή την επίσκεψή του στην Αθήνα το Σάββατο 17 Ιουνίου, στο Arch Club-Live Stage, στο πλαίσιο της προώθησης του νέου του δίσκου Fishing For Accidents (το οποίο μπορείτε να ακούσετε εδώ), πατάμε play στα κομμάτια του Wax Tailor που λατρέψαμε μέσα από το ελληνικό ραδιόφωνο, που δείχνει να μην τα χορταίνει ποτέ -κι εμείς το ίδιο!

 

"Seize The Day"

 Με το χαρακτηριστικό sample του "And He Will Not Come Again" του Galt MacDermot να «οδηγεί» το τραγούδι και τη φωνή της Charlotte Savary στα φωνητικά, αυτό είναι ένα από τα πιο χιλιοπαιγμένα κομμάτια του ελληνικού easy-listening ραδιοφώνου.

 

"How I Feel"

 Η βερσιόν του Wax Tailor στο "Feeling Good" της Nina Simone έχει ένα κινηματογραφικό twist μυστηρίου, που απογειώνει ένα ήδη αριστουργηματικό κομμάτι σε νέα επίπεδα.

 

"Heart Stop"

 Από το Dusty Rainbow from the Dark του 2012, το "Heart Stop", με την Jennifer Charles στα φωνητικά είναι ένας sexy trip-hop ύμνος, και ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα tracks του Γάλλου παραγωγού.

 

"The Road Is Ruff"

 Βρισκόμαστε στο 2016 και το By Any Beats Necessary, και τι να πρωτοπεί κανείς για τον Lee Fields. Το κομμάτι μιλάει από μόνο του.

 

"Our Dance"

 "Thank you for a lovely evening", λέει ο John Dall ως Brandon Shaw στην ταινία Rope του 1948 και πώς σκέφτηκε ο πανούργος Wax Tailor να χρησιμοποιήσει αυτό το sample στη συνεργασία του με την Charlotte Savary και να δώσει σινεφίλ χροιά σ'ολόκληρο το κομμάτι.  

 

+

 

"Que Sera"

 Δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε, βέβαια, από αυτή τη λίστα, την original version του "Seize The Day" (από το Tales of the Forgotten Melodies) στο οποίο ο Wax Tailor χρησιμοποιεί όχι δύο ούτε πέντε αλλά 11 διαφορετικά samples: από το "Que Sera" της Doris Day, μέχρι samples διαλόγου από το Μπεν Χουρ (1959), το Στενές Επαφές Τρίτου Τύπου του Steven Spielberg και το Μπανάνες του Woody Allen. 

 

Ο Wax Tailor, ένας από τους σπουδαιότερους και δημοφιλέστερους παραγωγούς και DJs στην παγκόσμια σκηνή του trip-hop/ hip-hop ήχου, έρχεται στο Block 33 στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή 16 Ιουνίου και στο Arch Club-Live Stage στην Αθήνα το Σάββατο 17 Ιουνίου, για να μας παρουσιάσει το ολοκαίνουργιο άλμπουμ του Fishing For Accidents. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

wt-poster-jpeg

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured