Μπορεί να γνωρίζετε όλη τους τη δισκογραφία, κάθε B-side και secret gig ανά την υφήλιο, αλλά να 2-3 πράγματα που μπορεί να αγνοείτε.

 

Marc Almond

Παρασκευή 28 Απριλίου, Christmas Theater

marc-almond-laveyan

Πρωτοποριακός βρετανός μουσικός και iconic φιγούρα, ο Marc Almond χρησιμοποίησε το πρώτο take της δικής του εκδοχής του "Tainted Love" -κομμάτι που ούτως ή άλλως δύσκολα θα πίστευες ότι στην αρχική του εκδοχή ηχογραφήθηκε μόλις σε μιάμιση μέρα-, κέρδισε μια θέση στο βιβλίο Guinness για τις 43 εβδομάδες παραμονής του στο US Billboard Top 100, εκτός από την pop έχει ασχοληθεί και με άλλα είδη, όπως το 2011 στο “Feasting with Panthers”, όπου σε συνεργασία με τον Michael Cashmore των Current 93 μετέφεραν μια ολόκληρη ποιητική συλλογή σε ένα μουσικό άλμπουμ, έχει συμμετάσχει σε πολλές θεατρικές παραγωγές συμπεριλαμβανομένης αυτής που εστίαζε στο πορτρέτο του ρωμαίου φιλοσόφου Σενέκα σε μια πειραματική ροκ εκδοχή της ζωής του και είναι πλέον επίσημα ένας LaVeyan Σατανιστής, οπαδός, δηλαδή, μιας θρησκείας γνωστής ως «Αθεϊστικός Σατανισμός» που ιδρύθηκε το 1966 από τον Αμερικανό αποκρυφιστή και συγγραφέα Anton Szandor LaVey.

 

The Raveonettes

Σάββατο 6 Μαίου, Gagarin

raveonettes_wide

Η μπάντα από την Κοπεγχάγη που έκανε το όνειρό της πραγματικότητα χάρη στην ευγενική χορηγία μιας άγνωστης γυναίκας , που την άκουσε, πίστεψε σε αυτήν και της μετέφερε όλη την περιουσία της που είχε πρόσφατα κληρονομήσει, ζητώντας να παραμείνει το όνομα της άγνωστο και να μην διατηρήσει επαφή με την μπάντα, γιατί στην πραγματικότητα δεν ήθελε να ξεκινήσει μια σχέση μαζί της, ούτε κάτι άλλο σε αντάλλαγμα, αλλά να δωρίσει τα χρήματα σε κάποιον που θα ήταν πραγματικά χρήσιμα. Η μπάντα που, όποιο είδος μουσικής και αν προτιμάς, αξίζει να δεις live, αφού ο Wagner είναι λάτρης της rap και της hip hop και οι συναυλίες των Ravonettes πάντα ξεσηκώνουν ανεξάρτητα από το ποια κομμάτια έχουν επιλέξει να συμπεριλάβουν στο setlist.

 

Jonathan Bree

Τρίτη 9 Μαΐου, Temple

jonathan-bree

 Πρώτα στους Brunettes και ύστερα δίπλα στην Princess Chelsea στην παραγωγή του Lil' Golden Book και στο διάσημο ντουέτο The Cigarette Duet που έγινε viral εν μία νυκτί, με μια μάσκα latex -που προέκυψε τυχαία από το concept video clip του “You’re so Cool”- πλέον στη σόλο καριέρα του είναι o Νέο-Ζηλανδός  που στα 14 του στην Αυστραλία «επένδυσε» στην μουσική και στιχουργική κλέβοντας από το σχολείο του μια κιθάρα, ένα μπάσο και ό,τι άλλο μικρό μπορούσε να χωρέσει στο backpack του και προχώρησε όλη την ακτή φορτωμένος με αυτά μέχρι το σπίτι, αφού το σχολείο του τύχαινε να είναι δίπλα σε μια παραλία που έκαναν σερφ. Την ίδια περίοδο είχε κλέψει από ένα μαγαζί και τα βιβλία με τις παρτιτούρες των άλμπουμ Strangeways Here We Come των Smiths και Disintegration των Cure καθώς και  το  single sheet του “Under the Milky Way” των Church. Και κάπως έτσι ο Jonathan Bree έμαθε κιθάρα και ξεκίνησε να γράφει μουσική.

 

Dry Cleaning

Πέμπτη 1η Ιουνίου, Gagarin 205

dry-cleaning-2017

Η τετραμελής λονδρέζικη μπάντα, που οι περισσότεροι γνωρίσαμε ημέρες εγκλεισμού, είναι αυτή με τον ιδιαίτερο post punk ήχο πάνω σε spoken word στίχους με αναφορές σε hotdogs, παλιά σάντουιτς, μούσλι δημητριακά Alpen, pancakes, μανιτάρια των £17 και φθηνή mousse σοκολάτας, που ηχογράφησε το πρώτο της άλμπουμ με παραγωγό τον John Parish – παραγωγό της PJ Harvey-, είναι η αγαπημένη της Marina Abramović, του Brett Anderson των Suede και της Grace Jones και τα μέλη της κάνουν bonding  σε εστιατόρια και ταβερνεία πάνω από αγαπημένα φαγητά ("We bond over food a lot. It’s a big part of the band. Big time").

 

Siouxsie

Παρασκευή 23 Ιουνίου, Release Athens X SNF Nostos, Πλατεία Νερού

siouxsie-pistols

Η Susan Janet Ballion γεννήθηκε στο Λονδίνο και μεγάλωσε σε ένα προάστιό του, το Chislehurst. Μητέρα Βρετανίδα, πατέρας Βέλγος και αλκοολικός, λόγος για τον οποίο της είχε απαγορευθεί να προσκαλεί φίλους στο σπίτι. Το κορίτσι που στην παιδική της ηλικία ήταν εντελώς απομονωμένο και διάβαζε συνεχώς βιβλία, για να ξεφεύγει από την πραγματικότητα, στην ηλικία των 9 χρόνων κακοποιήθηκε με έναν φίλο της από έναν ξένο, με την οικογένεια της και την αστυνομία να περιφρονούν το γεγονός με αποτέλεσμα να γεννιέται μέσα του μια δυσπιστία απέναντι στον ενήλικο κόσμο. Δημιούργησε γρήγορα τον δικό της φανταστικό κόσμο, θωράκιση σε όσα βίωνε και τρόπος διαχείρισης του τραύματος που είχε υποστεί. Στα 14 χάνει τον πατέρα της, η ίδια υποφέρει από οξεία κολίτιδα, χειρουργείται κι όλα φαίνεται να πηγαίνουν στον βρόντο μέχρι το 1972 που βλέπει τον Bowie στην τηλεόραση κι αλλάζει  η ζωή της. Ο πρώτος τίτλος που αναφερόταν στο όνομα της ήταν στην Daily Mirror “Siouxsie’s a Punk Shocker”, πολύ πριν απασχολήσει τα μέσα ή ίδια με την μουσική της, όταν ακόμα ακουλουθούσε ως groupie τους Sex Pistols στις live εμφανίσεις τους. 

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured