To album τους ανήκει σε ένα από τα καλύτερα 10 της χρονιάς, σύμφωνα με τους συντάκτες του SONIK. Οι ίδιοι έχουν χαρακτηριστεί ως το πιο Δυνατό Συγκρότημα της Νέας Υόρκης. Ο κιθαρίστας, τραγουδιστής και ιθυνων νους τους, Oliver Ackermann, είναι ο ιδρυτής της Death By Audio, εταιρία που κατασκευάζει guitar-effects pedals για πολλούς γνωστούς μας από αγαπημένα group. Αυτός εδώ είναι ο δεύτερος δίσκος τους. Άχρηστη πληροφορία τέλος.



Ακούστε τους, αλλά όχι μόνο από τα βιντεάκια. Ψάξτε και αγοράστε το υλικό τους στο internet, προμηθευτείτε εισιτήρια (από το Floral Books+Coffee) για μία από τις δύο συναυλίες τους στην Αθήνα (την Τρίτη 8 και την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009 στο Rodeo, έναντι 23 ευρώ). Πραγματικά είναι από τις λίγες φορές που κάποιος στη χώρα μας φέρνει το group την ώρα που παραμιλάει η διεθνής ανεξάρτητη μουσική κοινότητα.

Οι A Place to Bury Strangers είναι μια δυνατή μπάντα. Αλλά είναι και μια pop μπάντα στον πυρήνα της, από αυτή που ο Τσάβαλος θα χαρακτήριζε ως έχουσα ευδιάκριτες μελωδίες. Πίσω από τα επίπεδα θορύβου και τους τόνους reverb, κρύβονται -όχι πολύ βαθιά, είναι η αλήθεια- απίστευτα κομμάτια, από αυτά που οι συνεχιστές των shoegaze ηρώων, όπως οι Radio Dept., θέλουν τρία album για να γράψουν συνολικά. Το να πούμε για My Bloody Valentine, Jesus & Mary Chain και τα συναφή είναι νομίζω του μουσικού νηπιαγωγείου και θα τα δείτε σε πάσης μορφής κριτική. Αυτό όμως που είναι αξιοσημείωτο είναι ότι ακόμα κι όταν ξωκείλουν προς σαφή surf-rock μοτίβα ("Deadbeat") ή σκοτεινές, αλά Sister of Mercy γραμμές, νιώθεις ότι ακούς το ίδιο πράγμα, ενώ οι ίδιοι είναι απίστευτα κολλητικοί, θελκτικοί μέσα στο μπαράζ αδρεναλίνης και τη βρετανική fuzz ενέργεια των 80s. Αντί να ξυπνουν νοσταλγία όμως, μας κάνουν και πάλι παιδιά, να χοροπηδάμε μόνοι μας, τραυματίζοντας την καλά στερεωμένη βάση μας...

Απολαύστε τους...

Από το νέο τους album, Exploding Head...

Ξεκινάμε από το ΕΚ-ΠΛΗ-ΚΤΙ-ΚΟ "In Your Heart":



"Deadbeat" live:

"Keep Slipping Away":



"I Lived My Life to Stand in the Shadow of Your Love":





Και τα τρία clips από το πρώτο, ομώνυμο album:







ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ LIVE

ΤΡΙΤΗ 8 & ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2009 [DOORS OPEN @ 21:00]
@ RODEO LIVE CLUB*

- ΕΙΣΟΔΟΣ (ΕΝΙΑΙΑ ΤΙΜΗ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ-ΤΑΜΕΙΟ): 23 ΕΥΡΩ
- ΕΙΣΟΔΟΣ ΔΙΗΜΕΡΟΥ (ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ 2 ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ): 28 ΕΥΡΩ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΚΡΑΤΗΣΗ ΣΤΑ 210-8814702 Η 6979-709743
- ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΕ ΦΟΙΤΗΤΕΣ, ΑΝΕΡΓΟΥΣ, ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΟΥΣ ΜΕ 25% ΕΚΠΤΩΣΗ (ΜΕ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΣΧΕΤΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ RODEO LIVE CLUB)

ΜΑΘΕ/ΔΙΑΒΑΣΕ/AΚΟΥΣΕ/ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΓΙΑ
A PLACE TO BURY STRANGERS: www.myspace.com/aplacetoburystrangers

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ:

FLORAL-BOOKS+COFFEE (Θεμιστοκλέους 80, Πλ. Εξαρχείων, τηλ.: 2103800070)
SOUND EFFECT (Ζαϊμη 30, Εξάρχεια τηλ.: 210-82 59 883)
ART NOUVEAU (Σολωμού 23, Κέντρο Αθήνας, τηλ.: 210-38 43 556)
TICKET HOUSE (Πανεπιστημίου 42, εντός Στοάς, τηλ.: 210-36 08 366)
METROPOLIS (καταστήματα Πανεπιστημίου & Χαλανδρίου Αθηνών / Θεσσαλονίκης)
INTERNET: www.ticketquest.gr, www.ticketpro.gr
*RODEO LIVE CLUB ΠΡΟΠΩΛΗΣΕΙΣ & ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΣΤΙΣ ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ
(Χέϋδεν 34, Στάση ΗΣΑΠ "Πλ. Βικτωρίας", τηλ.: 210-88 14 702)

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured