Ένα από τα μεγαλύτερα και τα πιο αγαπημένα στον μουσικόφιλο κόσμο φεστιβάλ, μπαίνει στην τελική ευθεία, για μια ακόμα χρονιά! Το Rockwave επιστρέφει ανανεωμένο, με δύο stages αυτή τη φορά, από όπου θα παρελάσουν γύρω στα 30, συνολικά, ονόματα, αλλά και με ένα βιβλίο-έκπληξη, γραμμένο από το ίδιο το κοινό! Ας δούμε λοιπόν τι μας έρχεται και σε τι συγκινήσεις μπορούμε να ελπίζουμε για το τριήμερο 8, 9 και 10 Ιουλίου...

 

Ήδη ξέρουμε τα περισσότερα ονόματα για το φετινό Rockwave και ακόμα το τελικό line-up δεν έχει παγιωθεί. Και δεν λείπουν μονάχα τα ελληνικά ονόματα, που, ως συνηθίζεται, προστίθενται τελευταία, αλλά και κάποια διεθνή, την ανακοίνωση των οποίων αναμένουμε από στιγμή σε στιγμή από τη διοργανώτρια αρχή του φεστιβάλ, DiDi Music. Περίπου 30 ονόματα, ίσως και παραπάνω, υπόσχεται για φέτος η τελευταία...

Πάντως, από τα όσα ανακοινώθηκαν ήδη, δικαιούμαστε να περιμένουμε ένα ανανεωμένο Rockwave. Κύριο φετινό χαρακτηριστικό, ότι θα υπάρχουν δύο σκηνές, οι οποίες θα παίζουν back-to-back στις αλλαγές. Το ένα stage είναι το Terra, στον κυρίως χώρο (αυτό με την εξαιρετική στεγοκατασκευή) και το άλλο το Vibe, εκεί δηλαδή που έπαιξαν οι Pixies και ο Peter Gabriel. Έμφαση όμως θα δοθεί και στο θέμα του parking, για το οποίο αρκετοί έχουν γκρινιάξει στο παρελθόν, με τη διαμόρφωση ακόμα περισσότερων χώρων.

 

Την πρώτη μέρα (8 Ιουλίου), το Terra θα φιλοξενήσει τους Gossip, με την πληθωρική και αμφιλεγόμενη Beth Ditto στο μικρόφωνο, τους Deus που τόσο αγαπάμε στην Ελλάδα και επιστρέφουν φέτος με νέο album, τη θεότητα Siouxsie (ακόμα χοροπηδάω από τη χαρά μου) σε σόλο πια πορεία μετά το οριστικό τέλος των Banshees και των Creatures, καθώς και τους Offspring, οι punk-pop δυναμίτες των οποίων χορεύτηκαν μανιωδώς καθόλη τη διάρκεια των 1990s. Το δε Vibe έχει να επιδείξει το ιρλανδοκέλτικο punk rock των Flogging Molly, αλλά και τον Marky Ramone, για τον οποίον περιττεύουν, νομίζω οι συστάσεις - ειδικά μετά την επιτυχία της πρόσφατης εμφάνισής του. Τα εισιτήρια για την πρώτη αυτή μέρα κοστίζουν 45 Ευρώ αν τα προμηθευτείτε στο διάστημα από 7 έως 30 Απριλίου, 50 αν τα πάρετε μεταξύ Πρωτομαγιάς και 28 Ιουνίου και 60 από 29 Ιουνίου έως και την 8η Ιουλίου.

 

Η δεύτερη μέρα είναι μεταλλική και έχει να επιδείξει τόσο μπάντες με ιστορία, όσο και νεότερα ονόματα, τα οποία έχουν ήδη αφήσει το στίγμα τους στον χώρο. Στο Terra θα παίξουν οι μπροστάρηδες του death metal ήχου Morbid Angel, οι Σουηδοί Opeth, που με τις πιο progressive αναζητήσεις των τελευταίων χρόνων έχουν κερδίσει ένα ευρύτερο κοινό, το νέο, hot, δημιούργημα των αδερφών Max & Igor Cavalera, οι Cavalera Conspiracy, οι οποίοι έχουν ήδη υπογράψει ένα από τα καλύτερα albums της φετινής χρονιάς, οι Ολλανδοί stars του goth metal Within Temptation, εκπρόσωποι μιας ποιοτικότερης πλευράς του ήχου που κατέστησαν δημοφιλή οι Evanescence, και τέλος οι Judas Priest, με Rob Halford στο μικρόφωνο, αλλά και με νέο album στα σκαριά. Στο Vibe, από την άλλη, θα ανέβουν οι δικοί μας Inner Wish, και οι επιδραστικοί για το death metal & grindcore Carcass, οι οποίοι και επανασχηματίστηκαν πολύ πρόσφατα, μετά από 12 χρόνια απραξίας. Τα εισιτήρια για τη δεύτερη αυτή μέρα κοστίζουν 50 Ευρώ αν τα προμηθευτείτε στο διάστημα από 7 έως 30 Απριλίου, 55 αν τα πάρετε μεταξύ Πρωτομαγιάς και 28 Ιουνίου και 60 από 29 Ιουνίου έως και την 8η Ιουλίου.

 

Η τρίτη και τελευταία μέρα, επιφυλάσσει συγκροτήματα από το Schoolwave φεστιβάλ στο Vibe, και δύο μεγάλα ονόματα της διεθνούς σκηνής στο Terra, την Patti Smith και τον Manu Chao με τους Radio Bemba Sound System του. Τα εισιτήρια για την τρίτη αυτή μέρα κοστίζουν 25 Ευρώ αν τα προμηθευτείτε στο διάστημα από 7 έως 30 Απριλίου, 30 αν τα πάρετε μεταξύ Πρωτομαγιάς και 28 Ιουνίου και 40 από 29 Ιουνίου έως και την 8η Ιουλίου.

Οι πόρτες θα ανοίγουν καθημερινά από τις 11.00, ενώ εισιτήρια μπορείτε να προμηθευτείτε στα Ticket House (Αθήνα: Πανεπιστημίου 42, τηλ. 210-3608366 & Θεσσαλονίκη: Μητροπόλεως 102, τηλ. 2310-264880), όπως και μέσω ίντερνετ, από την ηλεκτρονική διεύθυνση . Όσοι επιθυμούν να αγοράσουν ενιαίο εισιτήριο και για τις τρεις ημέρες, μπορούν να το κάνουν στην τιμή των 90 Ευρώ. Η προπώληση ξεκινά στις 7 Απριλίου και όλα τα εισιτήρια θα είναι γενικής εισόδου.

 

Υπάρχει όμως και ένα κερασάκι στην όλη τούρτα, ένα βιβλίο ονόματι Το Δικό Μου Rockwave!, το οποίο ετοιμάζει η Didi Music σε συνεργασία με τις εκδόσεις Οξύ, δίνοντας στον κόσμο την ευκαιρία να γράψει τις δικές του ιστορίες από το Rockwave. Οι καλύτερες, που θα μπουν και στο βιβλίο, θα κερδίσουν free πάσα για τα Rockwave φεστιβάλ, εφ’ όρου ζωής! Να τι γράφει το σχετικό κείμενο:
«H Didi Music και το Οξύ σου δίνουν την ευκαιρία να πεις τη δική σου Rockwave ιστορία!! Γράψε μας 150 λέξεις για μία δική σου εμπειρία (οποιασδήποτε μορφής), για το γεγονός που στιγμάτισε ένα από τα Rockwave Festival στα οποία ήσουν παρών, αυτό που "βίωσες" και δεν θα ξεχάσεις ποτέ. Τα καλύτερα κείμενα (τρελά, ερωτικά, φανατισμένα, απελπισμένα; βρείτε εσείς το mood που τα χαρακτήρισε...) θα δημοσιευτούν -μαζί με photos- στην premium έκδοση του βιβλίου ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ROCKWAVE, που θα κυκλοφορήσει στα βιβλιοπωλεία όλης της Ελλάδας ... Αναμένουμε τα κείμενά σου στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., με τίτλο "Το δικό μου Rockwave"».

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured