Σερί τα πήρε τα φεστιβάλ η Astra -και όχι άδικα αφού είναι από τις ευχάριστες εκπλήξεις εισπρακτικά... Χωρίς τυμπανοκρουσίες και όχι ιδιαίτερο promo φέτος, το Gimme Shelter φιλοδοξεί να φέρει τους φίλους του εναλλακτικού σινεμά και της μουσικής στο Gagarin 205, από την Παρασκευή μέχρι και Κυριακή.

Τι έχει το μενού; Ένα συναρπαστικό ντοκιμαντέρ για την underground ροκ σκηνής του Τόκιο ("Rock n’ Tokyo"), το κύκνειο άσμα του Νίκου Νικολαίδη ("Zero Years"), ένα ροκ εν ρολ σπαγγέτι γουέστερν ("The Legend of God’s Gun"), μια ματιά στη rockabilly υποκουλτούρα του Montreal ("ROCKABILLY 514"), τον τετραπέρατο Joe Meek (ο πρώτος ανεξάρτητος παραγωγός στη Μεγάλη Βρετανία, στο "THE STRANGE STORY OF JOE MEEK"), επαναπροβολή του δυσεύρετου ντοκιμαντέρ του Lech Kowalski για το μύθο και τη σκοτεινή πραγματικότητα γύρω από τον Johnny Thunders ("BORN TO LOSE: THE LAST ROCK N’ROLL MOVIE"), και όχι μόνο.

Ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα:

Παρασκευή 29 Φεβρουαρίου

17.00
Rock n’ Tokyo
Σκηνοθεσία: Pamela Valente
Σενάριο: Pamela Valente
Εμφανίζονται οι The 5678s, Jet Boys, Nine, Guitar Wolf
Έγχρωμο, 90’
Γαλλία, 2007
Γιαπωνέζικα με Αγγλικούς υποτίτλους
Pamela Valente



Μιά νεαρή Γαλιδούλα, η σκηνοθέτρια Pamela Valente, αφήνει πίσω την προηγούμενη ζωή της στο Παρίσι και με μιά κάμερα στο χέρι αποφασίζει να εγκατασταθεί στο Τόκιο με το ροκ εν ρολ να βουίζει στο κεφάλι της. Χώθηκε σε εξωφρενικά κλαμπς, παρακολούθησε τρελά live και συνάντησε οριακούς και ακραίους χαρακτήρες. Το αποτέλεσμα; Ένα συναρπαστικό ντοκιμαντέρ της underground ροκ σκηνής του Τόκιο, μιά σπάνια καταγραφή εκ των έσω με ακατάσχετη ενέργεια, σπαρακτική ειλικρίνεια και μεγάλες εντάσεις.

www.myspace.com/rockntokyo


19.00
Easter Bunny Kill Kill
Σκηνοθεσία: Chad Ferrin
Σενάριο: Chad Ferrin
Εμφανίζονται οι Timothy Muscateli, Ricardo Gray, Charlotte Marie, Trent Haaga,
Έγχρωμο, 90’
Η.Π.Α, 2006
Crappy World Films



Ο ανεξάρτητος mondo auteur Chad Ferri υπογράφει μιά ταινία που συνδυάζει ιδανικά τον πραγματικό τρόμο με μία αυθεντική, ασεβή και διεστραμμένη προσέγγιση του slash. Επικίνδυνο και προκλητικό, το «Easter Bunny Kill Kill» είναι μία άσπλαχνη ιστορία της ανθρώπινης φύσης στην χειρότερη υπόσταση της. Ο διανοητικά καθυστερημένος έφηβος πρωταγωνιστής έχει εμμονή με... το Πάσχα, την εργαζόμενη μητέρα του, τον τερατώδη γκόμενο της και μία πλαστική μάσκα λαγού. Δίχως καμία διάθεση παρωδίας, ο μισάνθρωπος σκηνοθέτης απεικονίζει με μαεστρία την σκληρότητα και την υποκρισία των ανθρώπινων σχέσεων προσφέροντας μας σπάνιες στιγμές αυθεντικής φιλμικής φρίκης και ανατριχιαστικού κινηματογραφικού τρόμου.

www.myspace.com/easterbunnykillkill


21.00
Bad Reputation
Σκηνοθεσία: Jim Hemphill
Σενάριο: Jim Hemphill
Εμφανίζονται οι Angelique Hennessy, Michelle Jerad Anderson, Aaron Danielle Noble , Wendy Chris Basler , Steve Kristina Lauren, Heather Dakota Ferrero, Debbie Jennifer Holloway, Carol Johnson
Elizabeth Kirven, Stephanie Rothman
Έγχρωμο, 90’
Η.Π.Α, 2005
Winning Edge Partners



Η νεαρή μαθήτρια Michelle μαστουρώνει μέχρι αναισθησίας σε ένα πάρτι και πέφτει θύμα βιασμού από τον επιβήτορα Aaron και τους λεχρίτες κολλητούς του. Έχοντας το στίγμα της «τσούλας» αποφασίζει να πάρει τον νόμο στα χέρια της και εκδικείται τους βιαστές της και τις συμμαθήτριες που την λοιδορούν. Υπέροχη ταινία εκδίκησης και αλητείας, στα πρότυπα του μνημειώδους «Mrs 45» του Έιμπελ Φεράρα, το «Bad reputation» τινάζει στον αέρα τον μύθο της όμορφης εφηβείας και των ευτυχισμένων μαθητικών χρόνων με μία ροκ εν ρολ λύσσα που θα σας μείνει αξέχαστη.

www.myspace.com/badreputationmovie
www.badreputationmovie.com


23.00
Zero Years
Σκηνοθεσία: Νίκος Νικολαίδης
Σενάριο: Νίκος Νικολαίδης
Εμφανίζονται οι Βίκκυ Χάρρις, Τζένη Κιτσέλη, Αρχόντισσα Μαυρακάκη, Ευτυχία Γιακουμή, Michele Valley, Άλκις Παναγιωτίδης
Έγχρωμο, 120’
Ελλάδα, 2005



Τέσσερις γυναίκες, στειρωμένες και κάτω από νόμιμη τοξική καταστολή και παρακολούθηση, υπηρετούν τη θητεία τους σ’έναν κρατικό οίκο ανοχής. Υποχρέωση τους να κάνουν σεξ και να ξυλοκοπούν ανελέητα τους πελάτες του. Οι σχέσεις μεταξύ τους βρίσκονται σε κρίσιμο σημείο, η τροφή και το νερό λιγοστά, το σπίτι τους σάπιο και ετοιμόρροπο. Έξω δεν υπάρχει πια τίποτα. Ένα σπάνιο κινηματογραφικό κομψοτέχνημα, το κύκνειο άσμα του Νίκου Νικολαίδη, αδικημένο από κοινό, κριτικούς και διανομείς, σε μία σπάνια δημόσια προβολή του. Αποκατάσταση τώρα.

http://www.nikolaidis.eexi.gr/


01.00
Gothkill
Σκηνοθεσία: JJ Connelly
Σενάριο: JJ Connelly
Εμφανίζονται οι Erica Giovanazzo, Flambeaux, Eve Blackwater, Michael Day
Έγχρωμο, 70’
Η.Π.Α, 2007
Maximum Restraint Film Inc



Εξωφρενική κωμωδία τρόμου με πρωταγωνιστικό χαρακτήρα τον καλοκάγαθο καθολικό ιερέα και ιεροξεσταστή Nicholas Dread. Όταν μαθαίνει πως αθώες γυναίκες καίγονται σαν μάγισσες, θα εναντιωθεί στους ανωτέρους του με αποτέλεσμα να βρει φρικτό θάνατο στην πυρά. Μέσα από τις φλόγες καταριέται τον Θεό και την εκκλησία και υπόσχεται πως θα επιστρέψει από τους νεκρούς ιδρύοντας το δικό του βασίλειο μαζί με τις αθώες μάγισσες. Θα τα καταφέρει; Εννοείται! Επιστρέφει στον εικοστό πρώτο αιώνα σαν ο αρχηγός μίας αίρεσης που θα δολοφονήσει όλους τους πιστούς του εξαργυρώνοντας το χρέος του στον Διάβολο. Τι σχέση έχουν όμως όλες αυτές οι σούπερ wow goth γκόμενες με τον νεκραναστημένο ιεροξεταστή; Και τι σκαρώνουν όλοι μαζί στα VIP πριβέ πάρτι στο Μεγάλο Μήλο; Ο σκηνοθέτης JJ Connelly επιστρατεύει στη διανομή ρόλων όλες τις χαρακτηριστικές φιγούρες του goth περιθωρίου και των φετιχιστικών κύκλων- από perfomance artists μέχρι goth γκρούπισες-δημιουργώντας έτσι μιά ερεθιστική πινακοθήκη αιρετικών προσώπων στο σπλάτερ φόντο των b-movies. Ξεκαρδιστικό, τρομακτικό και ... σέξι!

www.myspace.com/gothkill
www.gothkiill.com

 

Σαββάτο 1 Μαρτίου

16.00
Half Cocked
Σκηνοθεσία: Suki Hawley
Σενάριο: Michael Galinski, Suki Hawley
Εμφανίζονται  oi Rhonda, John Cook, Jeff Mueller, Cynthia Nelson, Jason Noble
Έγχρωμο, 85’
ΗΠΑ, 1994
Hawley/Galinski


Για αρκετούς, μυημένους στα «διαμάντια» της ανεξάρτητης σκηνής, το :Half-Cocked» παρομοιάζεται με το «Easy Rider» της δεκαετία του ’90!  Μία παρέα από wanna be εναλλακτικά «τυπάκια» κλέβουν ένα φορτηγάκι γεμάτο μουσικά όργανα και προσποιούνται πως είναι συγκρότημα προκειμένου να ζήσουν on the road.  Νευρώδης σινεμά βεριτέ προσέγγιση, γυρισμένο μέσα σε 15 μέρες σε Louisville, Nashville και Chatanooga , το «Half Cocked» είναι μιά καυστική ανατομία του εναλλακτικού μικρόκοσμου με δηλητηριώδες χιούμορ και υποδόρια ευαισθησία.  Η σκηνή που το δήθεν συγκρότημα εμφανίζεται live σε ένα κλαμπ- ενώ κανένα από τα μέλη δεν ξέρει να παίζει το όργανο του- με το κοινό να τους αποθεώνει και τους headliners της βραδιάς να αναρωτιούνται πως θα ξεπεράσουν μία τόσο κορυφαία εμφάνιση είναι σκηνή ανθολογίας.  Ένα μικρό διαμαντάκι.

18.00
The Legend of God’s Gun
Σκηνοθεσία: Chris Hunt
Σενάριο: Chris Hunt
Εμφανίζονται οι Robert Bones, Kirpatrick Thomas, Dave Koenig, Julie Patterson, Mike Bruce
Έγχρωμο, 78’
ΗΠΑ, 2007
Chris Hunt

Ένα ροκ εν ρολ σπαγγέτι γουέστερν  με video clip γραφή και κινηματογραφική πλοκή.  Ένας πιστολάς ιεροκήρυκας επιστρέφει στην ακόλαστη και αμαρτωλή πόλη Playa Diablo, για να εκδικηθεί τον bandito El Soberο- που τρέφεται με δηλητήριο σκορπιού. Με την σειρά του,  ο El Soberο και η μπάντα του ζητούν εκδίκηση από τον σερίφη που τους επικήρυξε και τους σκότωσε τα άλογα.  Ενώ ο σερίφης ζητάει...  Όλοι τους θα συναντηθούν σε ένα κύκλο βίας, αίματος, βιβλικών προφητειών και ... δυνατής μουσικής! Από τον σκηνοθέτη των video clips των Dandy Warhols.


20.00
ROCKABILLY 514
Σκηνοθεσία: Patricia Chica, Mike Wafer
Σενάριο: Patricia Chica, Mike Wafer
Εμφανίζονται οι John Hammond, Miller Carter, Eric Clapton, Honeyboy Edwards, «Queen» Elizabeth, Son House, Keith Richards, Johnny Shines
Έγχρωμο, 72’
Αγγλία, 1992
Lambic Productions



Το σκηνοθετικό δίδυμο πέρασε πάνω από τρία χρόνια μέσα στην καρδιά της rockabilly υποκουλτούρας στο Montreal του Καναδά καταγράφοντας εκ των έσω την  στρατευμένη ζωή   αφοσιωμένων χαρακτήρων που μοιάζουν σαν να απέδρασαν από τη δεκαετία του ’ 50 και να προσγειώθηκαν ως ροκ εν ρολ εξωγήινοι στο ψηφιακό σήμερα.  Η rockabilly σκηνή του Μόντρεαλ γνωρίζει τεράστια άνθιση τα  τελευταία χρόνια και το φιλμ καταγράφει με φοβερή ένταση τις εμμονές, τα πάθη και τα φετίχ των ασυγκράτητων θαμώνων.  Are you ready to rock? 



Πανευρωπαϊκή πρεμιέρα.  Θα παραβρεθούν οι σκηνοθέτες.

22.00
GSFF PARTY
HI-ROLLERS LIVE

SPECIAL DOUBLE-BILL SHOW!

THE HI ROLLERS



Οι HI ROLLERS σχηματίστηκαν στην Αθήνα από μουσικούς που, εκτός από τις rock’n’roll εμπειρίες τους, είχαν τη θέληση να σχηματίσουν μία μπάντα μοναδική, ώστε να μπορούν να συνθέσουν και να παίξουν τη μουσική που πάντοτε αγαπούσαν. Μιά ανάμιξη jazz, blues, swing και boogie, ιδιαίτερα δημοφιλή στα τέλη της δεκαετίας του ‘40 και τις αρχές εκείνης του ‘50, γνωστή με το όνομα Jive. Στα χνάρια, λοιπόν, μουσικών σαν τους Wynnonie Harris, Louis Prima, Louis Jordan, Roy Brown, Wynnona Carr, Ruth Brown και Big Joe Turner, αλλά και με δικές τους συνθέσεις, οι Hi Rollers θα καταλάβουν τη σκηνή του Gagarin για να μας ταξιδέψουν στον χρόνο - γυρνώντας μας πίσω, στις υπέροχες ημέρες και τον ρυθμό του Jive - έχοντας ως μέσο τις καλύτερες προθέσεις και, ακόμα περισσότερη, διάθεση για τρεις ιδιαίτερα swingin’ και rockin’ βραδυές, γεμάτες κέφι και χορό.

www.myspace.com/thehirollers
Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

GEORGE AND THE HUSTLERS



Οι George and the Hustlers σχηματίστηκαν το 2003 από τους Γιάννη Βάρλα και Γιώργο Αρμενιάκο, με τη συνδρομή ορισμένων session μουσικών, αλλά το ξεκίνημά τους ουσιαστικά χρονολογείται είκοσι χρόνια πριν, στο 1988, όταν έφτιαξαν την πρώτη τους μπάντα, the Blue Thunders. Η μουσική τους είναι ένα μείγμα rockabilly, blues και country & western, προσαρμοσμένο, όμως, στο σύγχρονο πνεύμα και τον ήχο του σήμερα.

Έχουν πραγματοποιήσει πολλές live εμφανίσεις, με σημαντικότερη στιγμή τη συμμετοχή τους στο “Bulldog Bash” Festival, στην Αγγλία, το 2004 και 2005. Το 2006 κυκλοφόρησαν το album “Thoughts Of Regrets”, το οποίο ηχογραφήθηκε στο Lightning Recording Service Studio, στο Βερολίνο, για λογαριασμό της περίφημης Rhythm Bomb Records.

www.georgeandthehustlers.com


Κυριακή 2 Μαρτίου

17.00
THE STRANGE STORY OF JOE MEEK
Σκηνοθεσία: Alan Lewens
Σενάριο: John Repsch
Εμφανίζονται οι Joe Meek, Tornados, Heinz, Lonnie Donegan, Geoff Goddard, John Leyton, Mickie Most, Screamin Lord Such
Έγχρωμο, 60’
Αγγλία, 1991
BBC



Η τραγική ιστορία του Βρεττανού Phil Spector. Μόνο που ο Joe Meek δεν ηχογραφούσε τα ιδιοφυή ποπ διαμάντια του σε κανένα υπερσύγχρονο στούντιο εκατομμυρίων αλλά στο τρίκλινο νοικιασμένο διαμέρισμα του στο νούμερο 304 της Holloway Road. Και ενώ ο Phil Spector κυνηγούσε την ποπ τελειότητα κυκλοφορώντας αυστηρά επιλεγμένες και περιορισμένες κυκλοφορίες, ο Joe Meek κυκλοφορούσε ένα σαρανταπεντάρι την εβδομάδα. Πιονιέρος του ροκ εν ρολ στην προ Beatles εποχή, ο τετραπέρατος Joe Meek, ο πρώτος ανεξάρτητος παραγωγός στη Μεγάλη Βρετανία υπέκυψε στα χρέη και τα πάθη του – η δημόσια διαπόμπευση του ως «αδελφάρα" τον διέλυσε ψυχικά και η εμμονή του με τους εξωγήινους και τα φαντάσματα μάλλον δεν του έκαναν και τόσο καλό. Αυτοκτόνησε μέσα στο διαμέρισμα-στούντιο αφού πρώτα δολοφόνησε την σπιτονοικοκυρά του-χτυπούσε πάντα το σκουπόξυλο της στο πάτωμα γιατί τον ενοχλούσε η μουσική του και του κατέστρεφε τις ηχογραφήσεις. Μία συγκλονιστική ιστορία με υπέροχες μουσικές από τους Tornadoes, Heinz, Lonnie Donegan, John Leyton, Screamin Lord Such . Ένα από τα καλύτερα μουσικά ντοκιμαντέρ που γυρίστηκαν ποτέ.

18.00
RADIATION



Σκηνοθεσία: Suki Hawley, Michael Galinsky
Σενάριο: Suki Hawley, Michael Galinsky
Εμφανίζονται οι Unai Fresnedo, Katy Petty, Ignacio Fernadez, Thalia Zedek
Έγχρωμο, 90’
ΗΠΑ, 1998
Suki Hawley, Michael Galinsky


Ο απόλυτος καφκικός εφιάλτης της μουσικής βιομηχανίας. Ισπανός ροκ προμότερ μπλέκει άσχημα όταν ένας μαγαζάτορας του τρώει τα λεφτά και ο ντίλερ του τον εκβιάζει για να πληρωθεί. Με τις μπάντες να τον παρατάνε στα δύσκολα, ο προμότερ προσπαθεί, μάταια, να βρει επειγόντως μετρητά για να σώσει το τομάρι του, την υπόληψη του και την εταιρεία του. Όπως θά’λεγε και ο Frank Zappa, «we’re only in it for the money»

20.00
BORN TO LOSE: THE LAST ROCK N’ROLL MOVIE
Σκηνοθεσία: Lech Kowalski
Σενάριο: Lech Kowalski
Εμφανίζονται οι Johnny Thunders, Dee Dee Ramone, Wayne Kramer, Sylvan Sylvan, Willy DeWille
Έγχρωμο, 90’
Γαλλία /Η.Π.Α, 1999
Catherine Bourdeau, Leck Kowalski



Επαναπροβολή του δυσεύρετου ντοκιμαντέρ του Lech Kowalski μετά από λαϊκή απαίτηση! Το φιλμ καταγράφει το μύθο και τη σκοτεινή πραγματικότητα γύρω από τον Johnny Thunders, διατρέχοντας ένα πλούσιο υλικό μεγάλο μέρος του οποίου δεν έχει κυκλοφορήσει πριν. Σεκάνς από ζωντανές εμφανίσεις και μαρτυρίες ανθρώπων που μιλούν για τον καλλιτέχνη. Μερικές από τις σκηνές που περιέχονται, γυρίστηκαν για το Gringo, το ημιτελές φιλμ του σκηνοθέτη. Ωμό, σκληρό, αληθινό, θλιβερό-ένα φιλμ γροθιά στο στομάχι δίχως καμία διάθεση εκμετάλλευσης, ωραιοποίησης, συκοφάντησης ή τυμβωρυχίας του «κακού παιδιού» της σκηνής της Νέας Υόρκης.

http://www.filmmakermagazine.com/archives/online_features/dead_on.php να



22.00
MONKS: THE TRANSLANTIC FEEDBACK



Σκηνοθεσία: Lucia Palacios, Dietmar Post
Σενάριο: Dietmar Post
Εμφανίζονται οι The Monks, Jon Spencer, Rudi Protrudi, Mark E. Smith, Genesis P Orridge, Peter Zaremba
Έγχρωμο, 100’
Γερμανία, Ισπανία, Η.Π.Α, 2006
Play Loud! Productions

1961. Οι θρυλικοί Monks ήταν πέντε Αμερικάνοι στρατιώτες στη Γερμανία του ψυχρού πολέμου που αυτοπροσδιορίστηκαν ως αντί- Beatles. «Τριπάραν» βαριά με το feedback, τον μηδενισμό και το ηλεκτρικό μπάντζο. Είχαν αλλόκοτα κουρέματα, φορούσαν μόνο μαύρα, λοιδορούσαν τις αρχές και έπαιζαν πιο δυνατά από οποιονδήποτε σύγχρονο τους. Η μουσική τους, ένα παράδοξο κράμα industrial, garage punk και τέκνο. Η πρώτη συνάντηση του ροκ εν ρολ και της αβαντ γκαρντ, μήνες πριν την «μπανάνα» των Velvet Underground. Το 1967 χάνονται τα ίχνη τους. Τριάντα χρόνια μετά-ήδη ένας από τους ροκ εν ρολ «μύθους»- εκμυστηρεύονται για πρώτη φορά την περιπέτεια τους. Με την συνδρομή μερικών θαυμαστών τους όπως οι, Jon Spencer, Rudi Protrudi, Mark E. Smith, Genesis P Orridge, Peter Zaremba...
έναρωταγωνιστήσει ο Thunders.
http://www.playloud.org/themonks.html


00.00
STOMP! SHOUT! SCREAM!
Σκηνοθεσία: Jay Edwards
Σενάριο: Jay Edwards
Εμφανίζονται οι Brian Bell, Claire Bronson, Shana Coley, Ann Crawley, Cynthia Evans, Jonathan Michael Green, Walt Wargrove
Έγχρωμο, 77’
Η.Π.Α, 2005
Stomp Shout Scream LLC



Beach movie με σύγχρονο, καραμοντέρνο look, γυρισμένη στα 35mm, και μία καλλιτεχνική διεύθυνση να σπάει τα κόκαλα κάθε 60ς φετιχιστή. Χωρίς να είναι ρετρό ή νοσταλγικό, με ένα σάουντρακ δυναμίτη, το «Stomp! Shout! Scream!» διαδραματίζεται στα 1966 και παρακολουθεί τις περιπέτειες της all girl garage μπάντας ονόματι The Violas. Καθώς περιοδεύουν, το πουλμανάκι τους μένει στο δρόμο και τα κορίτσια βρίσκονται σε μία μικρή πόλη του Νότου με κάπως... περίεργους κατοίκους, μεταξύ των οποίων τρελοί επιστήμονες, διεστραμμένοι μπάτσοι, πτώματα, αγνοούμενοι και ένας Κινγκ Κονγκ! Πανδαισία!

http://www.myspace.com/stompshoutscream
www.stompshoutscream.com

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured