Γεύση από τη νέα γενιά της ελληνικής γραφιστικής που συγκεντρώνεται γύρω από το μαγνήτη του Ψυρρή και των γύρω περιοχών (Γκάζι, Μεταξουργείο προς κέντρο) πήραμε και δώσαμε το τριήμερο που μας πέρασε -γεύση με ανάμεικτα συναισθήματα και ίσως με το αίσθημα του ανολοκλήρωτου, αλλά παράλληλα με τη βεβαιότητα του πρωτοποριακού -για τα μίζερα δεδομένα της χώρας μας- ως κίνηση, την αίσθηση ότι κάτι ξεχωριστό αρχίζει και συγκεντρώνεται εκεί.



Στις τρεις αυτές ημέρες, δεκατέσσερα δημιουργικά γραφεία -υπό την αιγίδα της Ένωσης Γραφιστών Ελλάδας- άνοιξαν τις πόρτες τους (αν και τα περισσότερα εξ αυτών χωρίς τους ιδιοκτήτες τους) και παρουσίασαν έργα που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα της οπτικής επικοινωνίας: γραφιστική σε συνδυασμό με τυπογραφία, εικονογράφηση, φωτογραφία, video και εγκαταστάσεις από Έλληνες και ξένους σχεδιαστές.



Μεταξύ αυτών (bios, the design shop, Φωτεινοπούλου+Μάντζαρη, g, mnp, oξύ, π6, poor designers, serial designers, teamstrut, the switch design agency, typical mutations, warda και we design) και εμείς, αν και στην περίπτωσή μας, με ένα κτίριο το οποίο περιλαμβάνει από διανομή και τυπογραφείο-βιβλιοδετείο ως εμπορικά τμήματα, δεν ήταν εφικτό να ανοιχτεί όλος ο χώρος. Παρόλα αυτά, το ισόγειο μετατράπηκε σε ένα πανέμορφο χώρο έκθεσης από τον Πάρι Κούτσικο, που πολύ θα θέλαμε να κρατήσουμε ανέπαφο τις επερχόμενες ημέρες, προτού οι παλέτες και οι εκτυπωτικές ανάγκες του δώσουν την συνήθη του εικόνα...



Τις εντυπώσεις κέρδισαν οι Typical Mutations, οι οποίοι παρουσίασαν ένα εικαστικό παιχνίδι παρατηρητικότητας και οι poor designers για το σύνολο του χώρου και της δουλειάς τους. Δεν προλάβαμε, δυστυχώς, να δούμε τους Sereal Designers, τους οποίους όμως ίσως θα θυμάστε από το προπέρσινο περίπτερό μας στη Γιορτή της Μουσικής, στο οποίο τους είχαμε παραχωρήσει ένα μικρό χώρο. Η δουλειά τους είναι έτσι κι αλλιώς εξαιρετικά ενδιαφέρουσα, με φανταστικούς super ήρωες.

Εις το επανιδείν, λοιπόν...

[Οι φωτογραφίες είναι από την είσοδο του κτιρίου μας, εκεί όπου στήνεται το Avopolis, το Sonik, το Index και τα βιβλία των εκδόσεων Οξύ]...

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured