Νέα σεζόν και όλη η μεγάλη παρέα των sites (avopolis.gr, movieworld.gr, loud.gr) και των περιοδικών μας (sonik, index) ετοιμάζεται να την υποδεχτεί ανανεωμένη σε όλα τα επίπεδα, με νέες υπηρεσίες και αισθητικές αλλαγές.



Αρχή από το Movieworld στο οποίο, πέραν από το καθαρά αισθητικό μέρος, την ριζική δηλαδή αλλαγή των χρωμάτων και την καλύτερη αξιοποίηση των χώρων στην πρώτη σελίδα μας (θα υπάρξουν και μικροβελτιώσεις τις επόμενες ημέρες), νομίζουμε ότι είναι εύκολο να δείτε και τις υπόλοιπες αλλαγές: Το Search σε πιο βολική θέση από ότι μέχρι τώρα αλλά και γενικά περισσότερο λειτουργικό και επίσης μία μικρή προσθήκη, ένα δωράκι για εσάς. Από εδώ και πέρα θα βρίσκετε κάθε εβδομάδα το link για το τρέιλερ μιας ταινίας, όχι βέβαια κάποιου άμεσα επερχόμενου blockbuster το οποίο μπορείτε να το δείτε πολύ εύκολα σε μία αίθουσα, αλλά ενός φιλμ το οποίο θα αργήσει πολύ να έρθει στη χώρα μας και ίσως και να μη φτάσει καν στις αίθουσες αλλά να πάει κατ’ ευθείαν στο DVD. Αρχή αυτή την εβδομάδα με το «The Black Dahlia» του Μπράιαν Ντε Πάλμα...

Και να 'ταν μόνο αυτό!

Η ανασχεδίαση όμως δεν είναι η μόνη αλλαγή για τη νέα σεζόν, υπάρχουν αρκετές ακόμα που κάποιες ξεκινούν ήδη από σήμερα ενώ άλλες θα τις δείτε μέσα στους προσεχείς λίγους μήνες. Και ας αρχίσουμε από τη μοναδική που είναι κάπως δυσάρεστη: Ακριβώς πριν κλείσουμε για τις διακοπές και αφού παρέδωσε με συνέπεια και τις τελευταίες της κριτικές η Ειρήνη Κατσουνάκη, αρχισυντάκτρια και κριτικός πρώτης προβολής από το ξεκίνημα του Movieworld, αποχώρησε από το site. Ας πούμε κατ’ ευθείαν ότι αυτό ευτυχώς έγινε με απόλυτα φιλικούς όρους και όχι με τις ποικίλες διαφωνίες που συνήθως υπάρχουν σε αυτές τις περιπτώσεις, απλά έκρινε ότι έφτασε η στιγμή να αλλάξει κάπως το επαγγελματικό της αντικείμενο παραμένοντας όμως φυσικά στον χώρο του κινηματογράφου, άλλωστε ένας άνθρωπος με τόση αγάπη αλλά και γνώσεις για το θέμα θα ήταν αδύνατο να απομακρυνθεί ποτέ από αυτόν. Κι επειδή όταν κάποιος είναι για τόσο πολύ καιρό αναπόσπαστο και τόσο σημαντικό τμήμα μιας προσπάθειας δεν παύει να αποτελεί ποτέ οιονεί μέρος της εμείς εξακολουθούμε να θεωρούμε ότι, δυνητικά έστω, εξακολουθεί να ανήκει και στο Movieworld όπου άφησε, όσο ελάχιστοι άλλοι, ανεξίτηλη τη σφραγίδα της. Και μια απόδειξη για αυτό είναι ότι μπορεί μεν να αποχώρησε σε πρακτικό, καθημερινό επίπεδο αλλά, όπως επίσης θα δείτε στο ID, παραμένει μαζί μας με την ιδιότητα της συμβούλου σύνταξης ώστε να μπορούμε να επωφελούμαστε από την τόσο πολύτιμη πείρα της όταν αυτό είναι απαραίτητο.



Νέα αρχισυνταξία, αλλαγή στην πρώτη προβολή.

Η ζωή συνεχίζεται όμως, η Ε. Κ. θα ακολουθήσει τη διαδρομή της και το site πρέπει να κάνει το ίδιο με τη δική του. Και φυσικά κάποιοι έπρεπε να την αντικαταστήσουν, ο πληθυντικός γιατί ήταν αδύνατο να βρεθεί για δεύτερη φορά ένα και μόνο άτομο το οποίο να συνδυάζει και τις δύο αυτές τόσο απαιτητικές ιδιότητες. Ωρα λοιπόν για τις «επίσημες συστάσεις»: Νέος αρχισυντάκτης του Movieworld είναι ο καλύτερος νέος φίλος που απέκτησα τα τελευταία χρόνια, μόνιμος ανταποκριτής μας στη Θεσσαλονίκη εδώ και πολύ καιρό και φυσικά ένας από τους πιο αξιόλογους συντάκτες που αναδείχθηκαν μέσα από αυτό το site (η αύξουσα σειρά σπουδαιότητας είναι με ψυχρά επαγγελματικά κριτήρια γιατί αν ήταν με προσωπικά θα ήταν ακριβώς η αντίθετη), ο Μηνάς Παπαδόπουλος ο οποίος μας έκανε τη χαρά και την τιμή να δεχθεί σχεδόν αμέσως την πρόταση μου. Ακόμα και οι σύντομης διάρκειας δισταγμοί του οι οποίοι οφείλονταν αποκλειστικά στο γεγονός του αν θα μπορούσε να ανταποκριθεί όπως ήθελε - εξαιτίας του ότι απέχει τόσο από την έδρα μας - τον τιμούν και μου απέδειξαν για άλλη μια φορά την ευσυνειδησία μα και το ήθος του. Την πρώτη προβολή αναλαμβάνει αντίστοιχα η Φωτεινή Σίμου την οποία, αν και είναι μαζί μας μόλις από την αρχή της εφετινής χρονιάς, την γνωρίζετε από τα πολύ καλά κείμενα της στο Play αλλά και απ’ το ότι – σημαδιακά ίσως; - ήταν εκείνη που είχε αναπληρώσει την Ε. Κ. στην Πλατεία τις ελάχιστες φορές που αυτό είχε χρειαστεί. Ολη η συντακτική ομάδα της εύχεται καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο του να διατηρήσει την κριτική της πρώτης προβολής στα πολύ υψηλά στάνταρ που την παραλαμβάνει από την προκάτοχο της αν και είμαι προκαταβολικά σίγουρος ότι θα τα καταφέρει και θα αντεπεξέλθει πολύ καλά.

Και άλλες αλλαγές...Δεν χορτάσατε ακόμα αλλαγές; Ορίστε επιπλέον μία που μάλλον είναι και αυτή που αφορά πιο άμεσα στο σκέλος του site το οποίο σας ενδιαφέρει περισσότερο, δηλαδή τα κείμενα του. Με μία ματιά στο νέο ID θα δείτε μερικά ονόματα που δεν τα γνωρίζετε. Είναι μία παρέα νέων παιδιών, όλοι τους τελειόφοιτοι η τριτοετείς του τμήματος ΜΜΕ του Παντείου πανεπιστημίου. Ακόμα βέβαια είναι στη φάση της ενημέρωσης και δεν έχουν πάρει υλικό για κριτικές, τα πρώτα κείμενα τους θα δημοσιευθούν λίγο μετά τις αρχές Σεπτεμβρίου. Ηδη όμως ανήκουν κανονικά στην συντακτική ομάδα... Δύο όμως από αυτές τις κοπέλες, η Αλίκη Δαρζέντα και η Εβίτα Λύκου, εκτός φυσικά από το ότι είναι ανάμεσα στις καινούργιες συντάκτριες ανέλαβαν και μία ιδιαίτερη θέση η οποία δεν υπήρχε μέχρι στιγμής στο Movieworld.



Διπλασιάζονται οι κριτικές DVD ανά ημέρα!Στα τέλη Σεπτεμβρίου ο αριθμός των κριτικών DVD που προστίθενται κάθε ημέρα θα ανέβει από τρία που ήταν μέχρι τώρα στα τέσσερα. Ενάμιση με δύο μήνες μετά αυτά θα γίνουν πέντε. Και προς τα τέλη της χρονιάς πιθανό να φτάσουν και τα έξι, αυτό είναι κάτι που συζητάμε ακόμα καθώς δεν έχουμε αποφασίσει οριστικά μήπως είναι υπερβολικό νούμερο. Το αργότερο όμως στα τέλη Νοεμβρίου ο αριθμός των καθημερινών κριτικών DVD οπωσδήποτε θα έχει γίνει πέντε, κάτι που σημαίνει ότι ένας άλλος αριθμός, ο καθαρά συμβολικός των δύο χιλιάδων κριτικών DVD στη database μας, θα έχει ξεπεραστεί νωρίτερα και από τότε που υπολογίζαμε την άνοιξη. Πρόκειται για κάτι που κάνουμε αποκλειστικά και μόνο για εσάς, τους αναγνώστες μας και πιστεύω να σας ικανοποιήσει... Με μία κουβέντα μπαίνουμε στη σεζόν 2006 – ‘7, τυπικά μεν την τέταρτη αλλά ουσιαστικά την τρίτη από τότε που ξεκίνησε το site, όχι μόνο με φοβερό κέφι αλλά και στην καλύτερη φόρμα που είχαμε ποτέ! Ο αριθμός της συντακτικής ομάδας αυτή τη στιγμή αγγίζει τα είκοσι άτομα και πιθανότατα θα προστεθούν δύο ή τρεις ακόμα μέχρι τα τέλη του μήνα, το σίγουρο πάντως είναι ότι ο Σεπτέμβριος θα μας βρει τουλάχιστον με αυτό το νούμερο – μεγαλύτερο μπορεί αλλά όχι μικρότερο – το οποίο είναι βέβαια και το υψηλότερο μέχρι στιγμής (γιατί δεν ξέρουμε φυσικά για το μέλλον...).

Εκπλήξεις εκτός διαδικτύου.Μπορεί τέλος να μην το πιστεύετε αλλά όχι, δεν τελείωσα, υπάρχουν και άλλα! Και αυτά μάλιστα αποτελούν και τις μεγαλύτερες και αληθινές εκπλήξεις, ακόμα περισσότερο από όσα διαβάσατε παραπάνω...Το είχα πει και πριν από τις διακοπές και το επαναλαμβάνω τώρα, δεν μείναμε με σταυρωμένα χέρια τους τελευταίους μήνες, ούτε καν τις τρεις εβδομάδες που το site δεν λειτουργούσε, ετοιμάσαμε πάρα πολλά πράγματα για αυτή τη σεζόν. Και δεν εννοώ καν την πιο οργανωμένη από κάθε προηγούμενη φορά κάλυψη των τριών φεστιβάλ (κατά σειρά Νύχτες Πρεμιέρας, Πανόραμα της Ελευθεροτυπίας και φυσικά το μεγαλύτερο όλων, αυτό της Θεσσαλονίκης) καθώς και κάτι δικό μας που θα ακολουθήσει – η συνέχεια κατά κάποιο τρόπο του περυσινού Apoklisis, αν θυμάστε...- για τα οποία θα σας ενημερώσω λίαν προσεχώς...

Δεν μένει λοιπόν παρά να ευχηθούμε για άλλη μια φορά σε εσάς μία πολύ καλή – κινηματογραφική και όχι μόνο...- σεζόν!

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured