Στις 2 και 3 Δεκεμβρίου το Plissken Festival επιστρέφει για να προσφέρει στο μουσικόφιλο κοινό της χώρας ένα ακόμη διήμερο γεμάτο με μουσική, χορό, διασκέδαση και ονόματα που βρίσκονται στην κόψη των ηχητικών εξελίξεων. Καλλιτέχνες ανατρεπτικοί από όλο τον κόσμο θα βρεθούν στην Αθήνα, για να μας αποδείξουν για μια ακόμη φορά πως ο τολμών νικά και πως μόνο όταν αψηφάς τους κανόνες μπορείς να επιτύχεις την καινοτομία. Ακριβώς όπως κάνει όλα αυτά τα χρόνια η adidas, που αδιαφορεί για τις δοκιμασμένες συνταγές και βάζει πλώρη για νέα, παράτολμα και περιπετειώδη δημιουργικά μονοπάτια.

plissken2015.jpg

Η μουσική δεν μπορεί να ανήκει σε λίγους, οφείλει να προκαλεί το status quo και να αμφισβητεί το κατεστημένο, είτε το ηχητικό, ή συνολικά. Η ίδια φιλοσοφία υπήρχε στους δημιουργούς του Tubular Shadow, του νέου sneaker των adidas Originals που εκφράζει -και κατ' επέκταση καταλήγει να συμβολίζει- το στυλ του δρόμου, την κουλτούρα της street μόδας. Η οποία, μακριά από στιλιζαρισμένα fashion show,  βρίσκεται, αναπνέει και θρέφεται από τα σοκάκια της πόλης και τους ανθρώπους που περπατούν σε αυτά.

zomby.jpg

Από εκεί εμπνεύστηκαν τις ατίθασες, αντιδραστικές και ιδιαίτερες μελωδίες τους καλλιτέχνες όπως ο Zomby, που ξεκίνησε από τις rave αναμνήσεις του δίσκου Where Were U In '92? και έχει καταλήξει να θεωρείται ένας από τους πιο ανατρεπτικούς και καινοτόμους δημιουργούς της ηλεκτρονικής μουσικής του σήμερα. Για αυτό και η έλευσή του αποτελεί σημαντικό γεγονός για τους Έλληνες μουσικόφιλους. Η πάντα δυναμική Ellen Allien έρχεται για μια ακόμη φορά στη χώρα μας με σκοπό να ταρακουνήσει το dancefloor με το εκρηκτικό μείγμα από techno επιλογές που πάντα φροντίζει να έχει στη φαρέτρα της. Ακριβώς όπως είχε κάνει δηλαδή και στο παρελθόν, κάνοντας ανθρώπους ακόμα να την αποθεώνουν για τις αξέχαστες αναμνήσεις που τους είχε δημιουργήσει.

4owls.jpg

Οι Four Owls είχαν δημιουργήσει το αδιαχώρητο τον Μάρτιο του 2015 στην εμφάνισή τους στην Αθήνα, με την προσέλευση του κόσμου να ξεπερνά κάθε προσδοκία. Η νεανική ορμή που διέθεταν επί σκηνής, κατάφερε να δικαιολογήσει απόλυτα τη φήμη τους και να πλέξει τον μύθο τους στη χώρα μας, με τους παθιασμένους οπαδούς τους να ανοίγουν σαμπάνιες στο άκουσμα της είδησης πως ξανάρχονται από τα μέρη μας. Την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου καλούνται να επιβεβαιώσουν πως η απίστευτη προηγούμενη εμφάνιση τους δεν ήταν τυχαία. Ενώ μια μέρα μετά έρχεται στα μέρη μας ο “πολύς” Vatican Shadow. Ένας καλλιτέχνης που πλέκει μυστηριώδη σκοτεινά ηχοτόπια, με ηχητικό προσανατολισμό που πολύ ταιριάζει στα μουσικά γούστα του ελληνικού κοινού. Το γεγονός πως πρόκειται για μια ζωντανή εμφάνιση και όχι ένα DJ set προσθέτει ακόμα περισσότερες προσδοκίες στην ήδη ενθουσιώδη υποδοχή των νέων της έλευσης του από τους εγχώριους μουσικόφιλους.

adidasOriginalsxPlissken_logo.jpg

Οι ψυχεδελορόκ αναμνήσεις των Psychic Ills, από την διάσημη εταιρεία Sacred  Bones, θα αποτελέσουν την κιθαριστική στιγμή που θα καθορίσει την πρώτη ημέρα του φεστιβάλ. Η μπάντα από την Νέα Υόρκη έρχεται με κεκτημένη ταχύτητα από την φετινή κυκλοφορία του δίσκου της Inner Journey Out, που ήδη έχει ενθουσιάσει κοινό και κριτικούς σε ολόκληρο τον κόσμο. Ενώ το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου ο XXXY θα αναλάβει να φιλοδωρήσει τους θεατές της διοργάνωσης με ένα ωκεανό από ευφορικά house beats και ανεβαστικές μελωδίες, κατάλληλες για κούνημα των γοφών μέχρι πρωίας.

adidasOriginalsTubularxPlissken2.jpg

Στην καρδιά της πόλης γεννιέται, αναπνέει και κινείται η μουσική του σήμερα που θα εκπροσωπηθεί με τον καλύτερο τρόπο στο Plissken Festival, που φέτος χορεύει στους ρυθμούς τους φορώντας το Tubular Shadow. Ένα sneaker ιδανικό για ξέφρενες νύχτες, γεμάτες χαμόγελα, διασκέδαση, ατελείωτες συζητήσεις και  αμφισβήτηση του κατεστημένου και του συνηθισμένου. Μια γιορτή της διαφορετικότητας και της κουλτούρας του δρόμου, του δημιουργικού θάρρους και θράσους που κυριαρχεί στη νέα γενιά. Μιας γενιάς που θέλει τις μουσικές της επιλογές, αλλά και αυτά που επιλέγει να φορά, να αφορούν όλους τους συνομήλικούς της. Και, μην το ξεχνάμε, μέσα από τα ρούχα που επιλέγουμε να φοράμε, κάνουμε και μια δήλωση. Ακριβώς όπως γίνεται και με τις μουσικές επιλογές μας. Γι’ αυτό θα βρεθούμε στις 2 και 3 Δεκέμβρη στο Plissken Festival, για να δούμε και να ακούσουμε καλλιτέχνες με ήχους του αύριο, αλλά και μοναδικές επανεμφανίσεις από θρύλους όπως οι Death In Vegas και οι Tuxedomoon και σπάνια live sets από τους masters της ηλεκτρονικής σκηνής Prefuse 73. Θα φορέσουμε το Tubular Shadow μας, ενδύματα από την τεράστια γκάμα των adidas Originals, και θα είμαστε εκεί από νωρίς με στυλ που εμπνέεται, εκφράζει και μεγαλουργεί στους δρόμους της πόλης, αψηφώντας τα πρέπει και τους κανόνες. Θα τα πούμε εκεί! Μέχρι τότε...

Challenge your music. Challenge your style. Challenge your future

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured