Διπλό το νέο τεύχος του sonik, αλλά όχι για πολύ επί αθηναϊκού εδάφους... Το SONIK θα υπάρχει για μία ακόμα εβδομάδα στην Αθήνα και μετά θα εξορμήσει σε όλα τα μήκη και πλάτη της επαρχίας, κρατώντας αντίτυπα σε κεντρικά κυρίως σημεία. Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, όμως, το νέο τεύχος της έντυπης έκδοσης του Avopolis θα υπάρχει στα περίπτερα για δύο μήνες... Ας δούμε, λοιπόν, τι περιέχει:

100 αγαπημένα άλμπουμ και... ας αρχίσουν οι χοροί!

100 άλμπουμ, άλλα αντικειμενικά απαραίτητα σε όλες τις λίστες με τα καλύτερα, άλλα προσωπικά κολλήματα. Και τελικά πως μπορεί να βγάλει κανείς τα αγαπημένα του άλμπουμ, χωρίς να έχει υπόψη του τα "πρέπει", τα αντικειμενικά must, με βάση την επιδραστικότητά και την εκ των υστέρων σχεδόν καθολική αποδοχή εκ των μουσικόφιλων; Απλά, μένει σ' αυτά που προσωπικά τον σημάδεψαν και εξακολουθούν να τον σημαδεύουν, τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από την ιστορία της σύγχρονης μουσικής και ιδιαίτερα από το rock'n'roll που κλείνει φέτος μισό αιώνα ζωής. Κάθε συντάκτης κατάρτισε μια λίστα με τα 50 αγαπημένα του άλμπουμ και εκ των λιστών αυτών (που θα δημοσιευτούν το Σεπτέμβριο στο Avopolis) δημιουργήθηκε μια σούμα, μια άτυπη βαθμολογική κατάταξη 100 άλμπουμ. Αυτή η διαδικασία κράτησε τρεις και πλέον μήνες και η απόφαση της αρχισυνταξίας ήταν να μην επέμβει καθόλου, να παραθέσει τη λίστα-φωτογραφία μιας μεγάλης ομάδας ανθρώπων που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο συνεργάζονται με το sonik. Σχεδόν όλες οι λίστες δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους, γεγονός που αποδεικνύει ότι το συνολικό top δεν είναι παρά ένα ωραίο παιχνίδι για να συζητάμε, να αναζητούμε δίσκους που μας λείπουν, να τσακωνόμαστε και να θεωρούμε απαραδεκτη την υποκειμενικότητα των προσωπικών κολλημάτων του "αντιπάλου".

Nine Inch Nails



Το να χαρακτηρίσεις τους Nine Inch Nails απλά ως μια industrial μπάντα είναι σαν να περιγράφεις ένα κανόνι ως "ένα πράγμα που μπορεί να σου κάνει κακό". "Πιστεύω ότι ο θόρυβος κρύβει μέσα του πολλή μουσική", είπε κάποτε ο Trent Reznor. Εμείς αφιερώνουμε το εξώφυλλο του τρέχοντος, διπλού τεύχους του SONIK, στην αγαπημένη μας μπάντα και σας καλούμε μ' αυτό τον τρόπο πιο κοντά της. Αναλύουμε και όλη τη δισκογραφία της, σας γράφουμε δέκα πράγματα που δεν ξέρετε και καταλήγουμε στον παράγοντα Carson... Μαζί κι ένα best of industrial albums!

Η τρέλα δεν πάει στα βουνά

Ο Robyn Hitchcock είχε πει ότι οι αυθεντικοί εκκεντρικοί καλλιτέχνες δεν το γνωρίζουν ότι είναι. Εμείς αφιερώσαμε ένα τετρασέλιδο στους εκκεντρικούς, τους φευγάτους, τους πειραγμένους, τους ανθρώπους που που δεν δημιουργούν μόνο έτσι την Τέχνη τους, αλλά ζουν και τη ζωή τους με τον δικό τους εξτρεμιστικό τρόπο. Από τους G.G. Allin, Syd Barrett, Monte Cazazza, Rory Erickson στους Frank Zappa, Mark E. Smith, Brian Wilson κ.α.

Η συνέντευξη που πρέπει να διαβάσεις

"Οπως τότε στο punk, έτσι και σήμερα στο web, μια ολόκληρη κουλτούρα αναπτύσσεται κάτω από μία συγκεκριμένη άποψη για τη ζωή και τη δημιουργία και η κουλτούρα αυτή, σήμερα, όπως και τότε, διαχέεται και επηρεάζει κάθε έκφανση της ανθρώπινης κοινωνίας. Οι άνθρωποι σε πρώτη φάση δεν μπόρεσαν να καταλάβουν το μέγεθος και την επίδραση αυτής της κουλτούρας. Πολύ γρήγορα όμως διαπίστωσαν ότι θα μπορούσαν να αλλάξουν τα δεδομένα της σκέψης, να κάνουν κάτι τελείως διαφορετικό από τα συνηθισμένα. Το web θα γίνει τεράστιο".

Πρόκειται για μια από τις πιο ενδιαφέρουσες συνεντεύξεις που είχαμε την τύχη να πάρουμε, από έναν άνθρωπο που είπε πάρα πολλά και σημαντικά στην Marketing Expo της Αθήνας. Κάποτε θρυλικός μάνατζερ των Sex Pistols, ο Malcolm McLaren τώρα παρέχει συμβουλές σε πολυεθνικές και δίνει ομιλίες σε όλο τον κόσμο. Σε μας μιλάει για την απειλή του rock, τη μουσική της νέας γενιάς, τον John Peel, τους Jam, τον Alan McGee, τους Oasis, εξηγεί πως τα κατάφερε με τις δισκογραφικές, αλλά και τα της αισθητικής των Pistols.

Νύχτες Μουσικής

Αρκετοί από εσάς έχουμε συνδυάσει τις νύχτες του Σεπτέμβρη με τις Νύχτες Πρεμιέρας. Εμείς σας μαζέψαμε τις ταινίες που δεν υπάρχει άλλος τρόπος να δείτε!

The Tears

Είναι ποτέ αργά για να απομυθοποιήσεις τα είδωλά σου; Αυτό αναρωτιέται η Ελευθερία Ιωαννίδου μετά την περιπετειώδη συνάντησή της με το συνθετικό δίδυμο των πάλαι ποτέ Suede και νυν The Tears, Brett Anderson και Bernard Butler.

Η ωριμότητα του disco-punk

Πως μπορείς να έχεις μια μπάντα, ενώ ταυτόχρονα είσαι σόλο παραγωγός; Πως γίνεται, ενώ αποποιείσαι τον τίτλο του συνθέτη  ηλεκτρονικής μουσικής, να μπαίνεις στο εξώφυλλο του DJ Magazine; Συνέντευξη LCD Soundsystem, για να τα μάθετε όλα...

Επίσης:

Συνεντεύξεις με Richie Hawtin, Blend, Robert Cray, Matisse, Carl Cox
(τον συναντήσαμε στο στούντιό του, λίγο πιο έξω από το Λονδίνο).

Δώσε στήλες στο λαό!



Η Ναταλία Τσιριγώτη εξηγεί γιατί η κατάσταση στο clubbing έχει φτάσει στο απροχώρητο...

Ο Πάνος Καραφωτιάς επιλέγει δέκα τραγούδια για τα cd των διακοπών και τα καλοκαιρινά μπάνια: Από το Summer Wine ως το  Rockaway Beach από τους Ramones.

Ο Φώτης Βαλλάτος ανακαλύπτει το τελευταίο προπύργιο του ελιτισμού, κράζει το πιο μίζερο κοινό παγκοσμίως και φοράει τα  χειρότερα πλαστικά βραχιολάκια.

Ο Νίκος Πετρουλάκης μιλάει για τον δεύτερο πόλεμο των κόσμων και ο Θανάσης Μήνας αναλύει τις funk/soul κυκλοφορίες του μήνα.

O Tάσος Γαλανός φιλοξενεί τον Kanye West στη στήλη Πρόσωπο του Μήνα και η Ελίνα Σκαρπαθιώτη τη Jem στο Next Big Thing.

Ο Μάκης Μηλάτος γράφει για το Another Day on Earth του Brian Eno, ενώ στην Ιερά Εξέταση έχουμε τη δισκογραφία του David
Bowie.

Live



Ήμασταν παρόντες στα Sonar Festival και Eurockeennes de Belfort και σας έχουμε τις λεπτομέρειες. Είδαμε τον Bruce Springsteen  στο Αμβούργο και τους Coldplay στο Λονδίνο. Η δε Λένα Σαϊτάνη πήγε από συναυλία σε συναυλία: Archive, Oasis, Departure,  Queens of the Stone Age, Dinosaur Jr. και μας γράφει σχετικώς... Παρακολουθήσαμε τις συναυλίες επί ελληνικού εδάφους και συγκεντρώνουμε τις εντυπώσεις μας, με κριτική ματιά σε όλα όσα συνέβησαν.

& When the Music's Over: Linger On, You Pale Blue Eyes...

Ένθετο Soundcheck

Δίσκος του μήνα: Go Betweens και μαζί πάνω από 100 νέες κυκλοφορίες!

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured