Με την ευκαιρία της έναρξης της ευρωπαϊκής περιοδείας των Faithless από την Ελλάδα, υποβάλλαμε ερωτήσεις στα μέλη τους, οι οποίες όμως δεν έφτασαν ποτέ στα χέρια μας, λόγω της δικής τους έλλειψης χρόνου. Αυτό που τελικά είχαμε στα χέρια μας από την εταιρία τους είναι μία "press" συνέντευξη που έκαναν επί τη ευκαιρία της νέας τους δουλειάς και της περιοδείας για την υποστήριξή της. Αντί να την παρουσιάσουμε γενικά ως "συνέντευξη", προτιμήσαμε να πάρουμε τα καλύτερα σημεία της και να τα παρουσιάσουμε με τη μορφή κειμένου, ώστε να πάρουμε όλοι μια γεύση, πριν ακούσουμε τη νέα δουλειά ζωντανά, αλλά και αργότερα στο άλμπουμ που θα κυκλοφορήσουν.

* Μετά το τέλος της περιοδείας που έκανε το group για το “Outrospective” η Sister Bliss ξεκίνησε να γράφει μουσική για το καινούριο album “No Roots”. Μέσα σε διάστημα 6-7 μηνών έγραψε 30 διαφορετικά κομμάτια, τον ίδιο καιρό που ο Rollo δούλευε πάνω στο δεύτερο album της Dido. Από εκείνα τα κομμάτια προέκυψε το κυρίως σώμα του νέου album. Όταν ο Rollo τελείωσε, δούλεψε μαζί με το group στα κομμάτια που ήδη είχε γράψει η Bliss και όλοι μαζί επέλεξαν αυτά που ήθελαν να αναπτύξουν περισσότερο. Η ιδέα ήταν αρχικά να δημιουργηθεί ένα ορχηστικό album στο οποίο θα έμπαιναν αργότερα οι στίχοι.

* Μετά από αλλεπάλληλες συζητήσεις και σκέψεις, αποφασίστηκε, στο τέλος, για το ποιο θα ήταν το θέμα του album. Η μπάντα επιθυμούσε να υπάρχει κεντρικό θέμα, κάτι το οποίο συνέβαινε, σε κάποιο βαθμό, και με τα προηγούμενα albums. Αυτό προέκυψε όταν μπήκαν οι στίχοι σε κάποια κομμάτια. Το θέμα χτίστηκε γύρω από τους τίτλους των κομματιών και για το τι σημαίνουν για εκείνους. Σκέφτηκαν ότι είναι η ώρα να μιλήσουν για ότι συμβαίνει στον κόσμο αυτόν τον καιρό από την οπτική πλευρά τής αγάπης. Από τη μία το θέμα είναι η αγάπη στη μεγαλύτερη, πιο οικουμενική και παγκόσμια έννοιά της και από τη άλλη μικροσκοπικά για το τι συμβαίνει μεταξύ των ανθρώπων, όταν η αγάπη άλλοτε είναι εξαιρετική ή αντίθετα καταστροφική.

* Το album, επίσης, αναφέρεται στις σχέσεις, τόσο με την οικογένεια αλλά και με το στενό περιβάλλον του καθενός. Υπάρχουν κάποια έντονα πολιτικοποιημένα κομμάτια, κάτι το οποίο γίνεται για πρώτη φορά στη μπάντα. Προσπάθησαν να επηρεάσουν τις καρδιές και τα μυαλά των ακροατών, καθώς πιστεύουν ότι η κατάσταση στον κόσμο σήμερα δεν είναι ότι καλύτερο: τίποτα καινούριο δεν δημιουργείται, οι κυβερνήσεις ψεύδονται απέναντι στους πολίτες και σπεύδουν σε πολέμους με σκοπό το κέρδος, τους οποίους οι πολίτες απλά παρακολουθούν από την τηλεόραση. Το συγκρότημα προσπαθεί να πολιτικοποιήσει άτομα που διαφορετικά θα έπαιρναν την κατάσταση αψήφιστα και δεν θα έβλεπαν ότι κάποια στιγμή θα στραφεί εναντίον τους. Κάθε ένας από εμάς πρέπει να κάνει κάτι και το group σκέφτηκε με αυτές τις γραμμές να πει τη γνώμη του.

* Σε αυτό το album συμμετέχει ένας καινούριος συνεργάτης ο LSK, ένας σόλο καλλιτέχνης, του οποίου το album “Outlaw” ερωτεύθηκε ο Rollo. Εκτός αυτού, είχαν ακούσει τη δουλειά του με τους Nightmares on Wax, μπάντα που λατρεύουν και έτσι τον κάλεσαν στο studio για να συνεργαστούν σε ένα κομμάτι. Ο LSK παίζει διάφορα μουσικά όργανα, είναι rapper, αλλά μπορεί να τραγουδήσει κιόλας. Το group αμέσως ένιωσε ότι ήταν στο ίδιο μήκος κύματος, γι’ αυτό θα συμμετέχει και στην περιοδεία. Ο Μaxi πιστεύει ότι οι στίχοι που έγραψε είναι εξαιρετικοί και είναι χαρούμενος που θα τον έχει δίπλα του στη σκηνή.

* Το εξώφυλλο του album προέρχεται από την ίδια πηγή με εκείνο του “Outrospective”: το βιβλίο “Century” το οποίο περιέχει φωτογραφίες του περασμένου αιώνα από ρεπορτάζ. Παρόλο που το group έψαξε σε διάφορες πηγές, κατέληξε πάλι σε αυτό το βιβλίο. Η φωτογραφία απεικονίζει δυο προσφυγόπουλα από το Κόσοβο και η μελαγχολική έκφραση του προσώπου τους περιγράφει κατά τον καλύτερο τρόπο το “No Roots”: το τι σημαίνει να μην έχεις ρίζες και να έχεις μπροστά σου ένα αβέβαιο μέλλον.

* Το πρώτο single “Mass Destruction” έχει ήδη κυκλοφορήσει και οι στίχοι μιλούν για ένα παιδί του οποίου ο πατέρας έχει πάει στον πόλεμο. Το ρεφρέν αναφέρει ότι το πιο δυνατό όπλο μαζικής καταστροφής βρίσκεται μέσα στο ίδιο μας το μυαλό.

* Η μπάντα για την προώθηση του single και του album ξεκινάει την περιοδεία της από την Ελλάδα, όπως είχε συμβεί και την προηγούμενη φορά. Το πρώτο μεγάλο festival που θα εμφανιστούν είναι το Homelands και από εκεί και πέρα εμφανίζονται σε όλη την Ευρώπη.

* Aπό την προηγούμενη περιοδεία αναφέρουν ως πιο σημαντική εμπειρία την εμφάνισή τους στην κεντρική σκηνή του festival στο Glastonbury. Αυτή η εμφάνισή, εκτός των άλλων άλλαξε πολύ την εικόνα που είχε ο περισσότερος κόσμος για εκείνους.

Οι Faithless εμφανίζονται αυτή την Παρασκευή (14) και την επόμενη μέρα (15) στο Ρόδον, με ώρα έναρξης 9.30 μ.μ. και τιμή εισιτηρίου 35€. Special guests: Astyplaz (Παρασκευή), Marsheaux(Σάββατο).

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured