Οριστικοποιήθηκε σε μεγάλο βαθμό το line-up του Rockwave. Πλην της πρώτης ημέρας, στην οποία τα πράγματα δεν είναι μάλλον οριστικά, αφού οι guests της Εστουδιαντίνας Νέας Ιωνίας Μαγνησίας δεν έχουν οριστικοποιηθεί (στις εμφανίσεις τους έχουν ενίοτε μαζί τους από τον Γιώργο Νταλάρα ως την Ελένη Βιτάλη), ενώ ίσως έχουμε κι άλλες προσθήκες ελληνικές, το τοπίο πλέον ξεκαθάρισε.

Έτσι λοιπόν την πρωτη μέρα, Παρασκευή 18 Ιουνίου, headliner θα είναι ο Peter Gabriel, όπως έχουμε πει, ο οποίος εμφανίστηκε στη χώρα μας το 1987, αλλά και στη συναυλία της Διεθνούς Αμνηστίας στο Ολυμπιακό Στάδιο, παρέα με Sting, Bruce Springsteen και Γιώργο Νταλάρα.

Όπως έγραψε και ο Μάνος Μπούρας, επί τη ευκαιρία της κυκλοφορίας του best of του με τίτλο "Hit" το Νοέμβριο, "aπόλυτος άρχοντας των τεκταινόμενων επάνω στη σκηνή, έμπειρος μετά από τα χρόνια θητείας του στους Genesis και σπουδαίος συνθέτης πάντα που ισορροπούσε ανάμεσα στον έντεχνο χαρακτήρα της ροκ μουσικής που υπήρξε πάντοτε το εφαλτήριό του, και σ’ ένα έξυπνο χαρμάνι από οποιονδήποτε ενδιαφέροντα ήχο συνέβαινε να πλανάται σε κάθε χρονική περίοδο στον αέρα της παγκόσμιας μουσικής. Τα αποτελέσματα ήταν κάθε φορά κι ένας διαφορετικός δίσκος, που άνοιγε νέες διαδρομές στην καριέρα του μα και έδινε το έναυσμα για ακόμη δημιουργικότερες απόπειρες για ένα σωρό άλλους μουσικούς. Κι ας μην μιλήσουμε για τις υπόλοιπές του δραστηριότητες όπως το φεστιβάλ Womad, την ετικέτα Realworld που έκανε την επανάσταση στο χώρο της world music – από την άποψη ότι άνοιξε τα μάτια στους πάντες γύρω από τις μουσικές που υπήρχαν στις τέσσερις γωνίες του κόσμου και αγνοούσαν οι πάντες – την εμπλοκή του στις νέες τεχνολογίες με τα ριζοσπαστικά cd-rom που έχει κυκλοφορήσει, συν την ενεργή συμμετοχή του σε ένα σωρό πολιτικά και κοινωνικά κινήματα που αφορούν σε διάφορες αδικίες που συντελούνται ανά τον κόσμο κατά μεμονωμένων προσώπων ή και ολόκληρων ομάδων και λαών".

Το άλλο όνομα που θα κληθεί να καλύψει σημαντικό χρονικό διάστημα της ημέρας είναι η Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας με τους guests τους. Πρόκειται, όπως έχουμε γράψει, για μία από τις σημαντικότερες σύγχρονες ορχήστρες που συνεχίζει την παράδοση των μεγάλων ορχηστρών που άνθησαν στη Μικρά Ασία. Την Εστουδιαντίνα, ποιυ εμφανίστηκε πρόσφατα στο Gagarin 205 πραγματοποιώντας -το λιγότερο- συγκινητική εμφάνιση, πλαισίωσαν με τις ερμηνείες τους η κορυφαία ερμηνεύτρια Ελένη Βιτάλη καθώς και ο Χρίστος Τσιαμούλης, η Λιζέτα Καλημέρη, η Σοφία Παπάζογλου και ο ερμηνευτής παραδοσιακών τραγουδιών Παναγιώτης Λάλεζας, ενώ συμμετείχαν φιλικά ο Πέτρος Γαϊτάνος και ο Χρόνης Αηδονίδης. Εκείνες ήταν και οι πρώτες παραστάσεις της Εστουδιαντίνα ύστερα από την κυκλοφορία του πρώτου της cd με τίτλο “Smyrne” σε παραγωγή Γιώργου Νταλάρα.

Το Σαββατοκύριακο είναι αφιερωμένο στη μέταλ κοινότητα. Το Σάββατο το line-up έχει ως εξής (με αντίστροφη σειρά εμφάνισης): WASP, Running Wild, Dark Tranquility, Firewind. Την Κυριακή headliners θα είναι οι Judas Priest, όπως έχουμε πει, με τους Nightwish, Queensryche, Nightfall να συμπληρώνουν τα ονόματα της μέρας. Αυτά όμως θα τα αναλύσουν περισσότερο τα παιδιά του metal εν καιρώ.

Συνέχεια με την πολυαναμενόμενη ημέρα της εμφάνισης των Pixies. Τα ονόματα των Pixies, Muse, Raining Pleasure είχαν ήδη ανακοινωθεί από μας, οπότε οι δύο νέες προσθήκες είναι αυτές των Black Rebel Motorcycle Club, των οποίων η τελευταία δουλειά ανήκει στους κορυφαίους δίσκους του 2003, σύμφωνα με τους συντάκτες του Avopolis Music Network, και των latin-metal Ill Nino που μας έρχονται από το New Jersey. Η μουσική του σεξτέτο της Roadrunner Records είναι μείγμα σκληρών metal κιθάρων και latin μελωδικότητας, με στίχους που, ακολουθώντας τον ίδιο δρόμο, αλλάζουν ανάμεσα στα Αγγλικά και τα Ισπανικά. Οι headliner της μέρας, Pixies, βέβαια, είναι το απωθημένο πολλών και σίγουρα ο κύριος πόλος έλξης. Ό,τι αρνητικό και να πει κανείς για την απόφαση της θρυλικής κι επιδραστικής μπάντας να ξαναβρεθεί μαζί, δεν μπορεί να παραβλέψει την ίδια την αξία της. Για τις εμφανίσεις τους σε όλο τον κόσμο, που ξεκινούν στις 14 Απριλίου γίνεται ήδη χαμός. Μάλιστα, σ'εκείνες που θα γίνουν στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, όπως γράψαμε χθες, θα πωλείται επιτόπου το διπλό cd με την ηχογραφημένη εμφάνισή τους, 10-15 λεπτά μετά το τέλος της. Τέλος, ολοκληρώνοντας ένα ολόκληρο σωρό από νέα που τους αφορούν, στις 4 Μαϊου θα κυκλοφορήσει η ρετροσπεκτίβα των Pixies "Wave of Mutilation", αλλά και το DVD με τίτλο το όνομά τους. Αγαπημένα κομμάτια όπως τα "Here Comes Your Man", "Dig for Fire" και "Gigantic", μαζί μ' ένα remix του "Debaser" θα βρίσκονται εκεί, ενώ το DVD διαθέτει μουσικά videos, μια εμφάνισή τους από το 1988 στο Λονδίνο, αλλά και το ντοκιμαντέρ documentary "Gouge".

Οι Muse, που ακολουθούν, βρίσκονται αυτό τον καιρό στα ..χάι τους στη Μ. Βρετανία, καθώς αποτελούν ένα εκ των τριών headliners στο φετινό Glastonbury, του οποίου τα εισιτήρια εξαντλήθηκαν σε μία μόνο μέρα. Οι Black Rebel Motorcycle Club προέρχονται από μία πολύ καλή δισκογραφική δουλειά, το 'Take Them On, On Your Own', ενώ αυτές τις μέρες κυκλοφορεί το τρίτο single από αυτήν, το 'In like the Rose'. Θυμίζουμε επίσης ότι συνέλεξαν κομμάτια από την πρόσφατη παγκόσμια περιοδεία τους, προκειμένου να τα κυκλοφορήσουν σε ένα ειδικό DVD πακέτο. Τέλος, ένα μήνα πριν το Avopolis είχε παρουσία στο secret gig, που έγινε γνωστό μόνο στο fan club/mailing list των B.R.M.C.. Εκεί, στο Underworld bar του Camden, το τρίο από το San Francisco, ομολογουμένως πραγματοποίησε μια από τις καλύτερες εμφανίσεις του. Click εδώ.. Για τους Ill Nino τα είπαμε, είναι ένα όνομα άλλωστε που δεν είχαμε ακούσει καν να παίζει έστω σαν φήμη, ενώ οι Raining Pleasure ανήκουν στις μπάντες για τις οποίες μπορούμε να είμαστε υπερήφανοι, αν ξεπεράσουμε τα ελιτίστικα κόμπλεξ μας τώρα που τους είδαμε να γίνονται γνωστοί.

Η τελευταία μέρα βρίσκει headliners τους Placebo, αγαπημένοι των ακροατών του rock fm για το 2003, και δεύτερους τους HIM, όπως έχουμε γράψει μέρες τώρα. Τρίτοι από την αρχή και το τέλος είναι οι Starsailor, όνομα που "κονφερμαρίστηκε" στο νήμα και που σίγουρα θέλαμε να δούμε ζωντανά, έστω και πιο πολύ για το πρώτο άλμπουμ τους, το "Love Is Here", παρά για το περσινό "Silence Is Easy". Έχουν όμως μαζέψει αρκετά τραγούδια για να κάνουν τους οπαδούς τους να ανυπομονούν. Εκτός όμως από τους δύο πρώτους και την παρέα του χαρισματικού James Walsh, έχουμε και τους Σουηδούς The Soundtrack Of Our Lives και τους ταλαντούχους Έλληνες Film, μία από τις περσινές εκπλήξεις, τους οποίους βέβαια είχαμε ήδη ανακοινώσει.

Συγκεντρωτικά:

Παρασκευή 18 Ιουνίου
Peter Gabriel
EΣΤΟΥΔΙΑΝΤΙΝΑ Νέας Ιωνίας Μαγνησίας + GUESTS

Σάββατο 19 Ιουνίου
WASP
Running Wild
Dark Tranquillity
Firewind

Κυριακή 20 Ιουνίου
Judas Priest
Nightwish
Queensryche
Νightfall

Δευτέρα 21 Ιουνίου
Pixies
Muse
Black Rebel Motorcycle Club
Ill Nino
Raining Pleasure

Tρίτη 22 Ιουνίου
Placebo
Him
Starsailor
The Soundtrack Of Our Lives
Film

Υπενθυμίζουμε ότι το festival θα πραγματοποιηθεί φέτος σε ένα νέο χώρο, υποθήκη για ανάλογες διοργανώσεις και μάλιστα αρκετά κοντά στην Αθήνα. Ίσως το σημαντικότερο φετινό κέρδος να είναι αυτό ακριβώς, οι βάσεις. Το Terra Vibe, με έκταση 30 στρεμμάτων, βρίσκεται στο 37ο χλμ της Εθνικής οδού Αθηνών Λαμίας, και συγκεκριμένα στον κόμβο της Μαλακάσας, στην Β.Α. Αττική. Ικανό να φιλοξενήσει άνετα 15,000 επισκέπτες, διαθέτει αξιοζήλευτη υλικοτεχνική υποδομή, σταθερές και μόνιμες εγκαταστάσεις υψηλής αισθητικής σε τέλεια αρμονία με το φυσικό τοπίο.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured