Μία από τις αγαπημένες μπάντες του Avopolis Music Network θα εμφανιστεί στο φετινό φεστιβάλ της Didi Music. Είναι φυσικά οι Raining Pleasure, οι οποίοι καταφέρνοντας με την κυκλοφορία του τρίτου άλμπουμ τους, Flood, αυτό το οποίο τους ευχόταν όλη η αγγλόφωνη εγχώρια σκηνή, έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν ποικίλες αντιδράσεις αποδεικνύοντας πως τουλάχιστον δεν είναι από τα συγκροτήματα που αφήνουν κάποιον αδιάφορο.

Ξεκινώντας από την Πάτρα και δανειζόμενοι το ξεχωριστό όνομα τους από το ομώνυμο τραγούδι των Αυστραλών Triffids, κυκλοφορούν το 1992 ένα demo με 16 κομμάτια σε 160 αντίτυπα. Το 1996 κυκλοφορούν τον πρώτο τους δίσκο, "Memory Comes Back", και χαρακτηρίζονται ως ένα πολλά υποσχόμενο σχήμα της ελληνικής ροκ σκηνής για το μέλλον. Με το δεύτερο δίσκο τους "Nostalgia", που κυκλοφορεί το 1998, καταφέρνουν να αποσπάσουν την προσοχή του μουσικόφιλου κοινού αλλά και πολύ κολακευτικά σχόλια από το μουσικό τύπο. To album αυτό συμπεριλήφθηκε στα δέκα καλύτερα για τη δεκαετία του 90, σε μία λίστα που συνέταξε η συντακτική ομάδα μας. Παράλληλα ξεκινούν τις πρώτες live εμφανίσεις τους παίζοντας σαν support στους Flaming Lips στο ΑΝ, σε άλλες μουσικές σκηνές, ενώ συμμετέχουν και σε διάφορες μουσικές συλλογές.

Αν και η ερασιτεχνική παραγωγή των 2 αυτών άλμπουμς δεν επιτρέπει στις συνθέσεις τους να ξεδιπλωθούν όπως τους αξίζει, το Memory Comes Back και το Nostalgia δείχνουν πως οι Pleasure είναι μία μπάντα που γράφει συνθέσεις που αγγίζουν τις καρδιές των ακροατών τους και μελωδίες που μένουν στα χείλη τους. Τα πρώτα Hits τους, που τους κατέστησαν το πιο αγαπημένο σχήμα της εγχώριας αγγλόφωνης σκηνής ήταν το Waiting For The Bell, ένα τραγούδι που έγραψε ο Vassilikos (τραγουδιστής του γκρουπ) στα 16 του, το Is That Yoo?, το Julie's Birthday, κ.ά, ενώ πολύ σημαντικό είναι πως ακόμη και σήμερα οι "παραγγελιές" που ζητάει ο κόσμος στα live τους από εκείνη την εποχή, ποικίλουν ανάλογα με τα ατομικά γούστα του καθενός.

Οι δύο πρώτες δουλειές μας έδειξαν πως οι Raining Pleasure έχουν προσωπικό ήχο, αλλά ταυτόχρονα τους αρέσει να πειραματίζονται με μουσικές φόρμες και να εμφανίζουν ένα διαφορετικό πρόσωπο, ανάλογα με την διάθεσή τους την κάθε εποχή. Αυτό συνέχισαν να μας αποδεικνύουν και με το άλμπουμ που θα ακολουθούσε το 2001.

Ύστερα λοιπόν από μια μικρή παύση (λόγω υποχρεώσεων προς τον ελληνικό στρατό) και μετά από αναζήτηση δισκογραφικής εταιρείας, κατέληξαν στην αγκαλιά της ΕΜΙ και στην κυκλοφορία του τρίτου άλμπουμ τους. Με την κυκλοφορία του "Flood" και του πρώτου single "Capricorn", αποτέλεσαν τη μεγαλύτερη μουσική έκπληξη της χρονιάς για τον πολύ κόσμο. Όχι όμως και για εμάς, εδώ στο Avopolis Music Network…

Το "Flood" χαρακτηρίστηκε σαν το καλύτερο LP για το 2002 από αυτό το site, λίγες μόνο ημέρες από την κυκλοφορία του. Δικαιώνοντας τις ελπίδες μας πριν 8 χρόνια (όταν τα πρώτα τους κομμάτια κυκλοφόρησαν επίσημα), το πατρινό συγκρότημα κυκλοφορεί ένα σπουδαίο δίσκο που έμελλε να αποτελέσει σημείο αναφοράς και ελπίδας, αλλά και έμπνευσης για πολλά καινούρια φιλόδοξα συγκροτήματα.

Σχεδόν κανείς δεν καταλαβαίνει στην αρχή, ούτε και οι ίδιοι οι ραδιοφωνικοί παραγωγοί, πως πρόκειται για ένα ελληνικό συγκρότημα: με άρτια απόδοση αγγλικού στίχου, αλλά και άριστη συνθετική και εκτελεστική ποιότητα, κινούνται σε pop ήχους, πειραματίζονται σε avand garde, ηλεκτρονικούς και post rock τόνους ενώ δίνουν και έναν ιδιαίτερο προσωπικό χρωματισμό. Η παραγωγή υπογράφεται από τον Coti K, ο οποίος με την εμπειρία του δίνει μια ξεχωριστή χροιά και έναν ευρωπαϊκό αέρα.

Οι Raining Pleasure γίνονται πανελληνίως γνωστοί με τη βοήθεια 3 διαφημίσεων, με 2 τραγούδια τους, Fake και Capricorn. Δυστυχώς δεν εκμεταλλεύτηκαν όπως θα έπρεπε οι άνθρωποι της εταιρείας τους αυτό το δώρο, από τις 2 εταιρείες που ζήτησαν τη μουσική των R.P, για να "ντύσουν" τα διαφημιστικά σποτάκια τους, με αποτέλεσμα για αρκετό καιρό να αναφέρονται από άτομα που δεν τους είχαν ξανακούσει σαν "αυτούς που λένε το τραγούδι της ταδε εταιρείας". Ακόμα και έτσι όμως πετυχαίνουν υψηλές πωλήσεις ανάλογες των μεγάλων και καταξιωμένων ελληνόφωνων ροκ συγκροτημάτων και καταξιώνονται στη συνείδηση του κόσμου σαν το νέο μεγάλο ελληνικό γκρουπ.

Ταυτόχρονα πετυχαίνουν να αναδείξουν την υποκρισία που υπάρχει σε πολλούς ανθρώπους της εγχώριας "underground" (αυτό σηκώνει πολύ κουβέντα βεβαίως) σκηνής. Πολλοί από αυτούς που τους υμνούσαν στο παρελθόν και τους εύχονταν να επιτύχουν επιτέλους και να γίνει πιο γνωστή η μουσική τους, τώρα θα τους κριτικάρουν για την "εμπορική" χροιά του ήχου τους. Ακόμα και αυτό σαν επιτυχία χρεώνεται στο συγκρότημα, παρόλο που με την συμπεριφορά του δεν έχει δώσει λαβές για σχόλια για σταριλίκια και λοιπές αηδίες, που ακούγονται κατά καιρούς για αυτούς.

Χωρίς φυσικά να σημαίνει πως δεν έκαναν λάθη, ειδικά σε κάποιες ζωντανές εμφανίσεις τους στην Αθήνα, την προηγούμενη χρονιά, μη όντας ακόμα 100% έτοιμοι να υποστηρίξουν κατάλληλα τον ήχο του απαιτητικού Flood. Λάθη τα οποία θα έπρεπε να αποφύγουν αν δεν ήθελαν να ακούσουν τα αναμενόμενα σχόλια που άκουσαν στη συνέχεια. Τώρα πια όμως, αποδεικνύουν σταθερά πως απέκτησαν το δέσιμο που χρειαζόταν, ενώ στις τελευταίες τους συναυλίες παρουσιάζονται και με πολύ καλύτερη σκηνική παρουσία.

Τον Ιούλιο και τον Αύγουστο αναμένεται να τον περάσουν παρέα με τον Coti K., ηχογραφώντας την επόμενη δισκογραφική τους δουλειά, στο στούντιό τους στο Ρίο. Έχοντας ακούσει το ντέμο τους για αυτή τη δουλειά, μπορώ να σας πω πως οι R.P μας επιφυλάσσουν εκπλήξεις με το καινούριο τους άλμπουμ. Περισσότερα θα σας πούμε εν καιρώ. Stay tuned, λοιπόν...

Άλλωστε θα έχετε την ευκαιρία να ακούσετε κάποια από τα καινούρια τους τραγούδια στο Adrenalive Festival, παρέα με τους Dandy Warhols. Με δεδομένα την παρουσία και των δύο συγκροτημάτων στο Shockwave Festival, αλλά και την μεγάλη πρόοδο στην σκηνική παρουσία των Raining Pleasure, τολμούμε να προβλέψουμε πως η παρέα από την Πάτρα θα κλέψει την παράσταση. Be there!

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured