Ο Μίλτος Λογιάδης έχει πλέον πλήθος διακρίσεων –εγχώριων και διεθνών– στο βιογραφικό του, που τον καθιστούν έναν από τους πιο γνωστούς μαέστρους των ημερών μας. Πρόσφατα μάλιστα δεν δίστασε να ασχοληθεί και με τα κοινά, κατεβαίνοντας υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων με την Ανοιχτή Πόλη του Γαβριήλ Σακελλαρίδη, κίνηση που συζητήθηκε αρκετά, καθώς «έσπασε» κάποια συνήθη στεγανά του κλασικού κόσμου. Μερικά ακόμα στεγανά σκοπεύει όμως να σπάσει και σε λίγες μέρες (Ηρώδειο, Πέμπτη 17 Ιουλίου), διευθύνοντας την Καμεράτα σε συμφωνικές διασκευές πάνω σε τραγούδια των... Beatles, με ενορχηστρώσεις του Νίκου Πλατύρραχου! Με αυτήν την αφορμή, του ζητήσαμε δυο λόγια για τα 10 αγαπημένα του Σκαθαροτράγουδα...
 
 
The Long And Winding Road 
Eίναι από τα πιο όμορφα τραγούδια τους, με εξαιρετική μελωδία και ενορχήστρωση έντονα επηρεασμένη από την κλασική μουσική. Ο παραγωγός τους George Martin είχε επανειλλημένα χρησιμοποιήσει συμφωνική ορχήστρα σε τραγούδια τους, φανερώνοντας τη μουσική του παιδεία. Το σημαντικό είναι ότι αυτές οι προτάσεις γίνονταν αποδεκτές από το συγκρότημα. 
 
Yesterday 
Άλλη μια σπουδαία μελωδία τους, με πολύ όμορφους, μελαγχολικούς στίχους, οι οποίοι δένουν ασύλληπτα. Απλότητα αλλά και βάθος, σε τρομερή αρμονία.
 
Ob-La-Di, Ob-La-Da 
Το τραγούδι της πιο ανέμελης πλευράς των «Σκαθαριών», ένας ύμνος στη νεότητα και στην αφέλεια· ένα τραγούδι που ακόμα και σήμερα διατηρεί τη φρεσκάδα του. 
 
Arthrologd_2
 
Hey Jude 
Ένα πραγματικό έπος! Από τα τελευταία τους τραγούδια και το πιο μεγάλο σε διάρκεια απ’ όσα έγραψαν. Είναι εξαιρετικός ο τρόπος που ξεδιπλώνεται καθώς περνούν τα λεπτά –η εμφάνιση των έντονων κιθαριστικών σόλο αλλά και της χορωδίας είναι πραγματικά ευφάνταστα. 
 
Let It Be
Τραγούδι έντονης θρησκευτικότητας και ελπίδας. Από τα πιο ωραία σόλο πιάνο στη δισκογραφία γενικότερα. 
 
Strawberry Fields Forever 
Ήταν τρομερά νεωτεριστικό για την εποχή του, με τις ανάποδες ηχογραφήσεις και το έντονα ψυχεδελικό του μήνυμα. Ένα πραγματικά επαναστατικό στη φόρμα και στο μήνυμα τραγούδι, μεγάλης συνάμα τρυφερότητας. 
 
Arthrologd_3
 
Υellow Submarine
«We all live in a yellow submarine», τραγουδούσαμε και νομίζαμε ότι ήμασταν σε έναν άλλο, χρωματιστό κόσμο, παρ' όλο που η ζωή μας είχε πολύ λίγο χρώμα εκείνη την εποχή. 
 
And I Love Her 
Yπόδειγμα απλότητας. Μια ακουστική κιθάρα και ωραία φωνητικά συνοδεύουν μια ερωτική ιστορία γεμάτη αλήθεια και συναίσθημα. 
 
Michelle 
Η Γαλλιδούλα που θα θέλαμε όλοι να ερωτευτούμε. Τη φανταστήκαμε, όμορφη και απόκοσμη, χάρη σε αυτό το τραγούδι.
 
With A Little Help From My Friends 
Τραγούδι από το θρυλικό Sgt. Peppers Lonely Hearts Club Band, με μεγάλη συναισθηματική αξία, γιατί μιλάει για τη δύναμη της φιλίας. Η συναυλία στο Ηρώδειο την Πέμπτη (17/7) είναι μία ακόμα απόδειξη ότι οι φιλίες δένονται μέσα από τη μουσική και δημιουργούν. 
 

{youtube}uj_FB7esygQ{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured