Μάιος

Tο Σάββατο 10 Μαϊου οι αγαπημένοι του ελληνικού κοινού Cousteau, θα εμφανιστούν στον ίδιο χώρο (Gagarin 205), με ένα νέο άλμπουμ στις αποσκευές τους, που μέχρι στιγμής βρίσκεται και στα αγαπημένα μας για το 2003 και μία μέρα πριν στο Ark No. 6, στα πλαίσια του τριημέρου Mad Comifest 2003 (9-10-11 Μαΐου) θα παίξει ενα από τα καλύτερα new americana σχήματα της εποχής μας, oι Mendoza Line, με ελεύθερη είσοδο!

Την Κυριακή 11 Μαΐου οι Thievery Corporation φέρνουν τους ήχους από το αγαπημένο τους Hi-Fi στη σκηνή του Free2go club 22. Με στοιχεία rock, dub, ψυχεδέλεια, latin και electronica, οι Thievery Corporation αποτελούν ένα από τα πιο hot duo των τελευταίων ετών! Πολυαναμενόμενο live, το οποίο δεν θα χάσουμε με τίποτα. Εισιτήρια προπωλούνται ήδη στα Metropolis (30€)

Το επόμενο Σάββατο, 17 Μαϊου, είναι καθαρά "ελληνική υπόθεση", αφού τα Διάφανα Κρίνα θα εμφανιστούν στο Gagarin 205, oι Raining Pleasure στο House of Art και ο Μιχάλης Δέλτα στο Ρόδον, μεταξύ πολλών άλλων.

Το Σάββατο 24 Μαϊου, ο Sky Saxon, με τους Seeds να περιλαμβάνουν νέους μουσικούς, σταματά στη χώρα μας, στα πλαίσια της μεγάλης ευρωπαϊκής περιοδείας. Στις 31 Μαϊου στο ΑΝ (όπως και την επόμενη μέρα) ο θρυλικός Lee Perry και στο Gagarin 205 οι Misfits!

Ιούνιος

Ο Ιούνιος ανοίγει με τις εμφανίσεις των μοναδικών Godspeed You! Black Emperor, που ήδη έχουν δημιουργήσει απίστευτο hype μετά τα δύο πρώτα τους live επί ελληνικού εδάφους. Μία από τις επί χρόνια αγαπημένες μπάντες του Avopolis Music Network, τόσο για τα μουσικά επιτεύγματά της, όσο και για τη στάση της, θα εμφανιστεί την Τρίτη, 3 και την Τετάρτη 4 Ιουνίου στο χώρο του Gagarin 205.

Παρασκευή 6 και Σάββατο 7 Ιουνίου, το σημαντικότερο hip-hop συγκρότημα όλων των εποχών, oι Public Enemy, στο Ark Nr 6 (Πειραιώς 254). Την Κυριακή, στην Υδρόγειο της Θεσσαλονίκης.

Στις 11 Ιουνίου, μία από τις πιο δημοφιλείς hard rock μπάντες των 80s έρχεται στη χώρα μας για πρώτη φορά. Στο Θέατρο Λυκαβηττού και την επόμενη στο γήπεδο του ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη, οι Whitesnake. Την Τρίτη 17 Ιουνίου, ο Moby, αν και προερχόμενος από ένα μετριότατο άλμπουμ -κατά γενική ομολογία των κριτικών, αλλά και του κοινού, αφού δεν το αγκάλιασε όπως το Play- για άλλη μία φορά στη χώρα μας, στο Θέατρο του Λυκαβηττού. Την επόμενη ημέρα, στον ίδιο χώρο οι Dandy Warhols, στα πλαίσια του Adrenaline Festival. Στις 23 Ιουνίου, οι Ladytron στο αίθριο Ark Out (Θέμιδος 18, Tαύρος).

Στις 25 Ιουνίου, οι αγαπημένοι Suede θα εμφανιστούν στο Θέατρο Βράχων Μελίνα Μερκούρη. Μία από τις καλύτερες βρετανικές μπάντες και επί σκηνής, έτοιμη να ερμηνεύσει κλασικά και αγαπημένα κομμάτια (Animal Nitrate, Metal Mickey, Thrash, New Generation για να αναφέρουμε μερικά μόνο), αφού βρίσκεται πλέον και εκτός των υποχρεώσεων για την προώθηση του τελευταίου δίσκου, που δεν ανήκε και ...στα καλύτερά της σύμφωνα με τη γνώμη των περισσότερων κριτικών του κόσμου. Οσοι τους είχαν απολαύσει πριν από χρόνια στην πρώτη τους επίσκεψη στη πατρίδα μας θα θυμούνται την αεικίνητη παρουσία του Brett, σε συνδυασμό με την καταπληκτική ερμηνεία του, σε μια μπάντα που έβγαζε φωτιές. Ουσιαστικά ελάχιστα έχουν αλλάξει από τότε. Το συγκρότημα παραμένει εντυπωσιακό στη σκηνή με μοναδική διαφορά την προσθήκη μερικών ακόμα εξαιρετικών τραγουδιών που θα τα ακούσουμε για πρώτη φορά ζωντανά κι εμείς. Να σημειώσουμε ότι μαζί τους θα βρίσκεται και ένα άλλο group, το όνομα του οποίου προς το παρόν κρατείται μυστικό και από μας, και το οποίο ...αναμένεται να γίνει δεκτό με ανάλογο ενθουσιασμό!

Ιούλιος

Μας ήρθε ξαφνικό (ακόμα δεν έχει σταλεί και δελτίο Τύπου), γι' αυτό και προσθέτουμε αυτό το κομμάτι ..."επί του ...ηλεκτρονικού πιεστηρίου". Οι Sigur Ros θα εμφανιστούν στο Θέατρο Bράχων την 1η Ιουλίου! Περισσότερα σύντομα.

Τον Ιούλιο δεσπόζουν επίσης οι εμφανίσεις των Massive Attack τη Δευτέρα 14 και Τρίτη 15 του μήνα, στο Θέατρο Λυκαβηττού. Mε το 100th Window να κοσμεί για αρκετές εβδομάδες την κορυφή των καταλόγων επιτυχιών σχεδόν όλων των Ευρωπαικών χωρών συμπεριλαμβανομένης και της χώρας μας και να συγκεντρώνει κολακευτικά σχόλια από την πλειοψηφία ελλήνων και ξένων δημοσιογράφων, το group βρίσκεται στα καλύτερά του. Να σημειώσουμε ότι είναι η πρώτη φορά που οι Massive Attack πραγματοποιούν μία τέτοιας έκτασης περιοδεία και μία από τις ελάχιστες φορές που τόσος εξοπλισμός θα χρησιμοποιηθεί για συναυλίες στην Ελλάδα!

Nα σημειώσουμε επίσης και την εμφάνιση των Jethro Tull στη Μονή Λαζαριστών (15 Ιουλίου) και αυτή των H.I.M. στο Θέατρο Λυκαβηττού (16 Ιουλίου).

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured