ΜΕΡΟΣ 5ο: Χύμα στο ...'world' κύμα!

12-15 Ιουλίου, Χύμα στο Κύμα, Κεραμωτή Καβάλας


"Χύμα στο Κύμα" είναι ο τίτλος του festival που οργανώνει η Στέγη Πολιτισμού Καβάλας σε συνεργασία με τον Δήμο Κεραμωτής στο διάστημα 12-15 Ιουλίου 2002. Οι διοργανωτές ονομάζουν το festival που λαμβάνει χώρα στην παραλία Κεραμωτής Καβάλας και ...2ο Festival ethnic μουσικής, "σε μια προσπάθεια ανάδειξης της μουσικής ως της Τέχνης που μας ενώνει", όπως λένε. Η επιτυχία του 1ου Festival και οι περισσότεροι από 5.000 επισκέπτες του αποτέλεσαν το ισχυρό κίνητρο συνέχισης της προσπάθειας τους.

Τη φετινή διοργάνωση τιμούν με την παρουσία τους πολύ γνωστοί καλλιτέχνες όπως o Chico & the Gipsy Sound (πρώην Gipsy Kings), Γιώργος Μαργαρίτης & 667, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Νίκος Πορτοκάλογλου, Λουκιανός Κηλαϊδόνης, Πυξ Λαξ, Monie Monie Conniente, UnderGround Group (η ορχήστρα του Goran Bregovic στις ταινίες του Εμίρ Κουστουρίτσα) καθώς και μουσικά συγκροτήματα από τη Σερβία, τη Βουλγαρία, την Ελλάδα, τη Ρουμανία, Ισπανία, Ιταλία θα αναλάβουν να μας μεταφέρουν σε ένα μοναδικό ταξίδι μελωδικών, και όχι μόνο αισθήσεων, με τους ήχους της Ανατολής, της Latin, Samba, Mambo, Flamengo, αλλά και του αμανέ, του Ρεμπέτικου, της Τζαζ, του Tango και τα τραγούδια των Τσιγγάνων.

Οι επισκέπτες του φεστιβάλ θα φιλοξενηθούν στο σύγχρονο Camping της Κεραμωτής το οποίο απλώνεται σε μια από τις ομορφότερες ελληνικές παραλίες απέναντι από το νησί της Θάσου. Στα πλαίσια του φεστιβάλ, όπως είχε συμβεί και την προηγούμενη χρονιά θα λειτουργήσουν περίπτερα με εδέσματα και ποτά από τις χώρες που συμμετέχουν. Επίσης στον ίδιο χώρο θα λειτουργήσει έκθεση με βιβλία, μεταφρασμένα στα ελληνικά, συγγραφέων των χωρών που συμμετέχουν, καθώς και περίπτερα με είδη λαϊκής τέχνης από τις συμμετέχουσες χώρες.

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ είναι το εξής:

Παρασκευή 12/07
- ΤΑΞΙΔΙΩΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ (Ελλάδα)
- UNDERGROUND GROUP (ορχήστρα ΕΜΙΡ ΚΟΥΣΤΟΥΡΙΤΣΑ στις ταινίες "Ο Καιρός των Τσιγγάνων", "Underground") (Νέα Γιουγκοσλαβία)
- ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ & 667 (Ελλάδα)

Σάββατο 13/07
- ΑΚΥΡΟΝ (ΕΛΛΑΔΑ)
- "CHICO and the GIPSIES" (πρώην GIPSY KINGS), (Ισπανία)
- MONIE MONIE CONNIENTE & Διογένης Δασκάλου. (Ελλάδα)

Κυριακή 14/07
- ΤΣΑΛΙΓΟΠΟΥΛΟΥ - ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΓΛΟΥ (Ελλάδα)
- ΛΟΥΚΙΑΝΟΣ ΚΗΛΑΪΔΟΝΗΣ (Ελλάδα)
- VLASCA GIURGIU (Ρουμανία)
- ETSI DE (Ελλάδα)

Δευτέρα 15/07
- ΠΥΞ ΛΑΞ (Ελλάδα)
- ΑFTER FOR EVER (Ελλάδα)
- SUMBERG (Τσεχία)

Τιμή εισόδου τετραημέρου 30 ευρώ, τιμή ανά ημέρα 10 ευρώ (συμπεριλαμβάνεται και η διαμονή)
Σάββατο και Κυριακή θα γίνουν dance parties με συμμετοχή γνωστών dj's + πολλά happening.

ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΤΕ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΜΩΤΗ:

- ΟΔΙΚΩΣ: Εάν έχετε δικό σας μεταφορικό μέσο η Κεραμωτή απέχει 700 χλμ. από Αθήνα, 200 χλμ. από Θεσσαλονίκη, 44 χλμ. από Καβάλα και Ξάνθη. Υπάρχει σύνδεση ΚΤΕΛ κάθε μισή ώρα από Καβάλα- Ξάνθη.

- ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΣ: Τρεις πτήσεις καθημερινά από Αθήνα.

Πληροφορίες:

ΣΤΕΓΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ
ΠΛ. ΝΙΚΟΤΣΑΡΑ 2, 654 03
ΚΑΒΑΛΑ
ΤΗΛ. - FAX: 0510-233033
Τηλ. 0945-157903 (Βραδέλης Στέλιος).
E-mail: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured